۲ میلیون نفر در غزه در آستانه قحطی؛ کودکان در کانون بحران


بحران قحطی در غزه ۲ میلیون نفر از ساکنان این منطقه را که در آوارگی به سر میبرند، بهشدت تحت تاثیر قرار داده است.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل نسبت به تشدید بحران انسانی در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد که حدود ۲ میلیون نفر از ساکنان این منطقه، که عمدتا از آوارگان هستند، در حال حاضر هیچ منبع درآمدی ندارند و بهطور کامل برای تامین نیازهای اولیه غذایی خود به کمکهای بشردوستانه وابستهاند.
این نهاد بینالمللی در بیانیهای از وجود خطر فزاینده برای صدها هزار نفر در غزه خبر داد و کاهش شدید ذخایر غذایی را عاملی نگرانکننده دانست که میتواند به فاجعهای انسانی در آیندهای نزدیک بینجامد.
برنامه جهانی غذا تاکید کرد که ادامه بستهبودن گذرگاههای مرزی، مانعی جدی در مسیر ورود کمکهای غذایی ضروری به غزه ایجاد کرده و در صورت عدم رفع این مانع، احتمال فروپاشی کامل امنیت غذایی در این منطقه بسیار بالاست.
این برنامه همچنین خواستار ورود فوری، پیوسته و بدون وقفه غذا به غزه شد تا از فاجعه جلوگیری شود.
در عین حال، گروههای امدادی میگویند که کودکان غزه با «کمتر از یک وعده غذایی در روز» زندگی خود را میگذرانند.
سران ۱۲ گروه امدادرسان در منطقه اعلام کردند که محاصره کامل غزه توسط رژیم صهیونیستی و مداوم این منطقه سبب شده است که کودکان فلسطینی با کمتر از یک وعده غذایی در روز زنده بمانند.
در بیانیه مشترک صادرشده از سوی سران ۱۲ گروه امدادی در منطقه آمده است: سیستم کمکهای بشردوستانه در غزه به دلیل ۱۸ ماه عملیات نظامی اسرائیل و تحمیل محاصره کامل اخیر در ماه گذشته با فروپاشی کامل مواجه است.
تخمین زده میشود که ۹۵ درصد از ۴۳ گروه کمکرسان بینالمللی و فلسطینی خدمات خود را در غزه تعلیق کرده یا قطع کردهاند، زیرا بمباران گسترده و بیرویه جابهجایی را بسیار خطرناک میکند.
رئیس گروه امدادرسانی آکسفام، گفت: کودکان کمتر از یک وعده غذایی در روز میخورند و در تلاش برای یافتن وعده غذایی بعدی خود هستند؛ همه صرفا غذای کنسرو شده میخورند… سوءتغذیه و قحطی قطعا در غزه رخ میدهد.
هماهنگکننده اورژانس در غزه برای پزشکان بدون مرز، هم اعلام کرد که امدادگران مجبور شدهاند در حالی که بار غیرممکن ارائه امداد با ذخایر تمامشده را به دوش میکشند، رنج مردم را که بسیاری از آنها زن و کودک هستند، تماشا کنند.
وی گفت: این یک شکست بشردوستانه نیست، بلکه یک انتخاب سیاسی است و یک حمله عمدی به توانایی مردم برای بقا است که بدون مجازات انجام میشود.
خبرنگار الجزیره در غزه، جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ گزارش داد که شیرخشک این منطقه در حال اتمام است و کودکان و نوزادان را دچار سوءتغذیه میکند.
وی گزارش داد: ما موارد سوءتغذیه شدید بسیاری را مشاهده کردهایم؛ خانوادهها قادر به تامین اولیهترین نیازهای خود، حتی برای آسیبپذیرترین افراد یعنی کودکان و نوزادان نیستند؛ شیرخشک تا حد زیادی در بازارها و داروخانهها وجود ندارد؛ غزه بهسرعت دسترسی به تمام نیازهای خود را از دست میدهد.
صحبت با شماری از خانوادهها در بیرون از بیمارستان الاقصی در دیر البلح، نشان داد که آنها فرزندان خود را به دلیل سوءتغذیه از دست میدهند.
کودکان نه تنها از سوءتغذیه، بلکه از عوارض و بیماریهای پزشکی جدی نیز رنج میبرند که بهراحتی قابل درمان نیستند و نیاز به تجهیزات پزشکی دارند که کمیاب است.
براساس اعلام وزارت بهداشت غزه، دستکم ۶۰ هزار کودک در فلسطین دچار سوءتغذیه هستند.
گروههای امدادی گفتند که غزه رکورد مرگبارترین مکان روی زمین برای کارکنان بشردوستانه را دارد که ارائه خدمات به کودکان را دشوارتر میکند.
انتهای پیام/