پروژه میدان فتح بعد از وعدههای مکرر در یکقدمی افتتاح

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پروژه امتداد شاخه غربی بزرگراه یادگار امام(ره) یکی از پروژههایی بود که اواخرسال ۱۴۰۰ و در اوایل فعالیت این دوره مدیریت شهری بهعنوان یک مگاپروژه معرفی شد و قرار بود با ادامه پروژه یادگار امام، عبور از اراضی پادگان جی و اتصال به میدان فتح، بزرگراه متوسلیان و آزادراه تهران ـ ساوه بهنوعی شاهد تکرار بزرگراه امام علی(ع) در غرب تهران باشیم.
طبق اظهارات مدیران شهری، با اجرای این پروژه، شاخه غربی بزرگراه یادگار امام با عبور از پادگان وارد سطح منفی میشود و به میدان فتح میرسد، بخش دیگر پروژه نیز زیرگذر و بخش دیگر بهصورت روگذر است و گره ترافیکی محدوده میدان فتح را باز خواهد کرد علاوه بر این بهراحتی از یادگار امام به ساوه و فرودگاه امام خمینی(ره) دسترسی ایجاد میشود.
طبق برآوردهای اولیه قرار بود این پروژه ۲ساله به سرانجام برسد، اما با افزایش پیشرفت فیزیکی پروژه، وعده مدیران شهری محقق نشد و زمان افتتاح بخش نخست آن که منتهی به میدان فتح میشد، چندین بار به تعویق افتاد و وعده مسئولان شهرداری مبنی بر افتتاح این بخش از پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز به سرانجام نرسید.
رحیم مرتضوی شهردار منطقه ۹ شهر تهران، اواخر سال گذشته درباره مانع اصلی افتتاح پروژه، اظهار کرد: از نظر شهرداری پل غرب به شمال در میدان فتح قابلیت بهرهبرداری دارد اما ۲ مانع وجود دارد؛ یکی از این موانع، وجود خط لوله آب در مسیر تهران به اسلامشهر است که متأسفانه شرکت آب همکاری لازم در این زمینه نداشته است.
وی ادامه داد: این در حالی است که شهرداری تهران لولههای مورد نظر را خریداری کرده و در محل میدان فتح قرار داده است اما بهدلیل اینکه جابهجایی خط لوله ممکن است حداقل ۲۴ ساعت قطعی آب بههمراه داشته باشد، فعلاً شرکت آب زیر بار این موضوع نرفته است، با این حال در این زمینه شهردار تهران با وزیر نیرو، معاونان وزیر و مدیرعامل شرکت آب در کشور و استان تهران مذاکره کرده است و در حال انجام هماهنگیهای لازم هستیم.
شهردار منطقه ۹ شهر تهران با اشاره به مانع دوم برای بهرهبرداری از این پروژه گفت: برای افتتاح پروژه نیاز به اصلاح هندسی و انطباق ترافیکی وجود دارد.
با این حال افتتاح بخش نخست این پروژه در تیر ماه سال جاری آخرین وعدهای است که شعبانی؛ معاون فنی و عمران شهردار تهران اعلام کرد و اظهارات اخیر مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران نیز حاکی از این است که مانع اصلی افتتاح پروژه در حال رفع شدن است.
وی اظهار کرد: امسال و پس از رفع معارض برق، تمرکز بر جابهجایی دو لوله آب شرب اصلی تهران بهقطرهای ۱۱۰۰ و ۱۴۰۰ میلیمتر قرار گرفت؛ عملیات انتقال این خطوط بهعنوان بخشی از شریانهای حیاتی انتقال آب غرب پایتخت، نیازمند جابهجایی و رفع کاملاً ایمن و مهندسیشده بودند که بر اساس برنامهریزی صورتگرفته، بهازای هر خط لوله، حدود ۲۰۰ متر لوله جدید جانمایی و جایگذاری شد.
صداقتی تصریح کرد: تیمهای اجرایی طی یک ماه تلاش شبانهروزی، عملیات گستردهای شامل ۱۵ هزار مترمکعب خاکبرداری، ۱۲۰۰ متر طول جوشکاری، ۳۰۰۰ مترمکعب خاکریزی، ۱۲۰ مترمربع عایقکاری سطح خارجی لولهها و ۱۰۰ مترمربع پوشش اپوکسی سطح داخلی لولهها را به انجام رساندند.
وی با اشاره به اینکه با همکاری شرکت آبفای استان تهران مجوز قطعی آب در برخی مناطق صادر شده است، افزود: این قطعی ۱۴ساعته از ساعت ۲۲ دوشنبه ۵ خردادماه از شمال به خیابانهای شوش، جوادیه، قزوین و رشیدی، از شرق به جاده خاوران، از غرب به بزرگراه آیتالله سعیدی و از جنوب به بزرگراه آزادگان اعمال شد تا زمینهساز ورود لولههای جدید آب به مدار باشد.
با رفع مهمترین معارض پروژه یادگار امام، نوبت به معارض بعدی یعنی جابهجایی دو خط گاز میدان فتح که کمتر از آن سخن گفته شده است، خواهد رسید و در نهایت با اصلاح هندسی و انطباق ترافیکی که با همکاری پلیس راهور عملیاتی خواهد شد، پروژه در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت اما باید دید وعده مسئولان شهری در تیرماه محقق میشود یا شاهد رکورد وعدههای بیسرانجام شهرداری در تحویل یک پروژه خواهیم بود.
انتهای پیام/+