ایتنافناوری

هوش مصنوعی اپل؛ پاک‌سازی یا پاک‌کاری حقیقت؟

اپل با معرفی قابلیت جدید Clean Up در اپلیکیشن پیش‌فرض عکس‌های خود، امکان حذف عناصر نامطلوب از تصاویر را برای کاربران برخی کشورها فراهم کرده است. این ابزار با استفاده از هوش مصنوعی مولد، عناصر مزاحم را شناسایی و حذف می‌کند و سپس بخش‌های حذف‌شده را با توجه به زمینه اطراف بازسازی می‌کند. این قابلیت اکنون در کشورهایی مانند استرالیا، آمریکا، بریتانیا و کانادا در دسترس است.

به گزارش ایتنا و به نقل از ساینس‌آلرت، با این که اپلیکیشن‌های ویرایش عکس سال‌هاست وجود دارند، اما ورود چنین ابزاری به نرم‌افزار پیش‌فرض گوشی‌ها و بدون نیاز به نصب اپ‌های جانبی، تغییر بزرگی در دسترسی به این فناوری ایجاد کرده است. مشابه این قابلیت در گوشی‌های اندرویدی مانند پیکسل گوگل (با ابزار Magic Editor) و برخی گوشی‌های سامسونگ نیز دیده می‌شود.

با این حال، آسان‌تر شدن دستکاری تصاویر نگرانی‌هایی درباره اعتماد به تصاویر دیجیتال ایجاد کرده است. از تصاویر دوربین‌هایی که روی بدن پلیس نصب می‌شوند گرفته تا مدارک بیمه و رسیدهای مالی، همگی به‌نوعی به اعتبار تصاویر تکیه دارند. استفاده نادرست از این ابزارها می‌تواند پیامدهای قانونی و اخلاقی داشته باشد، مانند حذف واترمارک‌ها، جعل مدارک تصویری، یا پنهان کردن ایرادات کالا.
 

نشانه‌هایی مانند بی‌نظمی در بازسازی بخش‌های ویرایش‌شده یا استفاده از زوایای مختلف برای راستی‌آزمایی می‌تواند تا حدی به تشخیص دستکاری کمک کند. همچنین، تحقیق بیشتر در مورد اصالت داده‌های تصویری می‌تواند مفید باشد.

در نهایت، با افزایش قدرت و گستردگی ابزارهای ویرایش تصویر، لزوم توسعه سواد رسانه‌ای، آگاهی عمومی و ایجاد چارچوب‌های قانونی برای استفاده صحیح از این فناوری‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند هم ابزار مفید و هم تهدیدی پنهان باشد؛ انتخاب با ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا