ایتنافناوری

مصرف سیگار و الکل در جوانی به بیماری‌‌های جسمی و روانی در بزرگسالی ختم می‌شود

نیویورک‌پست به نقل از دکتر تیا ککالاین، نویسنده اصلی این مطالعه می‌نویسد که نتایج به‌دست‌آمده اهمیت مقابله زودهنگام با عادت‌های پرخطر مانند سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل و بی‌تحرکی را برجسته می‌کند تا شاید از انباشته و مزمن شدن آسیب‌های ناشی از آن جلوگیری شود. این مطالعه نشان می‌دهد که پیامدهای منفی ناشی از عادت‌های بد ممکن است خیلی زود و از ۳۶ سالگی آشکار شود.  

طبق یافته‌های محققان، خطر مشکلات سلامت و افسردگی با عادت‌‌های بدی مانند مصرف سیگار و الکل و همچنین بی‌تحرکی افزایش می‌یابد. این مطالعه مشخصا نشان داد که سیگار کشیدن و سلامت روانی تاحدودی مرتبط‌اند، تمرینات بدنی کمتر از یک بار در هفته هم با سلامت جسمی کمی مرتبط است و الکل نیز بر سلامت روانی و جسمی تاثیر منفی می‌گذارد. 

بر اساس مطالعات و داده‌‌های بنیاد خیریه «تغییر الکل بریتانیا» (Alcohol Change UK)، مصرف‌‌کننده سنگین الکل در میان مردان به کسی گفته می‌شود که در سال حدود ۷۳۵ بطری ۳۵۰ میلی‌لیتری (۱۲ اونسی) آبجو با الکل ۵ درصد مصرف می‌کند و این معیار برای زنان ۵۱۵ بطری آبجو با الکل ۵ درصد است، اما این رده‌بندی با توجه به نوع نوشیدنی تغییر می‌کند. 

به گفته دکتر ککالاین: «تقریبا سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای جهانی دراثر بیماری‌های غیرمسری مانند بیماری قلبی و سرطان است. این درحالی‌‌‌ است که با پیروی از سبک زندگی سالم، می‌توان خطر ابتلا به این بیماری‌ها و احتمال مرگ زودهنگام را کاهش داد.»

محققان در این مطالعه سلامت روانی و جسمی صدها نفر را که در سال ۱۹۵۹ در شهر یووسکوله در جنوب فنلاند به دنیا آمده بودند پیگیری کردند. داده‌های شرکت‌کنندگان در ۲۷ سالگی (۱۹۸۶)، ۳۶ سالگی (۱۹۹۵)، ۴۲ سالگی (۲۰۰۱)، ۵۰ سالگی (۲۰۰۹) و ۶۱ سالگی (۲۰۲۰-۲۰۲۱) آنان جمع‌آوری شد. این مطالعه با ۳۲۶ شرکت‌کننده آغاز شد و در نهایت با ۲۰۶ شرکت‌کننده به پایان رسید. 

نتایج از کاهش سلامت جسمی و روانی مصرف‌کنندگان سنگین الکل و سیگار حکایت می‌کردند. دکتر ککالاین می‌‌گوید که پیشگیری از عادت‌های بد در اوایل بزرگسالی و میان‌سالی مانع خطرات احتمالی در آینده می‌شود. او تاکید می‌کند که افراد در هر زمانی می‌توانند با ایجاد عادت‌های مثبت بر سال‌های باقی‌مانده عمرشان تاثیر مثبت بگذارند.   

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا