خبرگزاری میزاندسته بندی: اقتصاد ، عمومی

ماجرای بالا بودن نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران چیست؟

ماجرای بالا بودن نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران چیست؟

موضوع بالا بودن میزان نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران به روسیه چند روز پیش خبرساز شد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور اعلام کرد میزان نیترات موجود در هندوانه‌های صادراتی به‌مراتب کمتر از حد مجاز تعیین‌شده در استاندارد‌های بین‌المللی بوده است. 

خبرگزاری میزان

در چند روز گذشته ویدیویی با موضوع بالا بودن میزان نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران به روسیه، منتشر شد.

در این ویدیو به نقل از یک مسئول روسی ادعا شده بود که هندوانه ایرانی نخرید، چون ۵ برابر حد مجاز نیترات دارد.

اما پیگیری‌ها مشخص کرد که طبق اعلام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور دستگاه مورد استفاده در این ویدیو از نوع «تست سریع» (Rapid Test) بوده که فاقد دقت علمی و اعتبار قانونی است و صحت آن توسط هیچ آزمایشگاه مرجع بین‌المللی تأیید نشده است. 

بر اساس نتایج حاصل از نمونه‌برداری و آزمایش بیش از ۴۰۰ مورد هندوانه در کشور، میزان نیترات موجود در این محصول به‌مراتب کمتر از حد مجاز تعیین‌شده در استاندارد‌های بین‌المللی و حتی پایین‌تر از سطح باقی‌مانده مجاز در کشور روسیه بوده است. 

این سازمان همچنین اعلام کرده است که این آزمایش‌ها توسط آزمایشگاه‌های معتبر و با تجهیزات استاندارد انجام شده و مستندات آن موجود است.
 
همچنین کشور روسیه از سیستم‌های کنترل کیفی بسیار سخت‌گیرانه برخوردار است و هیچ محصول کشاورزی بدون طی مراحل دقیق آزمون سلامت و کیفیت اجازه ورود به بازار این کشور را ندارد. بنابراین، صادرات هندوانه از ایران به روسیه پس از عبور از فیلتر‌های سخت‌گیرانه بهداشتی انجام می‌شود.
 
مدیر کل دفتر سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی نیز در واکنش به ادعای مطرح‌شده گفت: حداکثر غلظت نیترات مورد تایید استاندارد، ۶۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم است که این میزان در هندوانه‌های ایرانی کمتر از ۵۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم و در حد قابل قبول است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا