خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

طرح ترامپ برای غزه؛ ناقض حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها

گفت‌وگو|

طرح ترامپ برای غزه؛ ناقض حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها

کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن تاکید بر اینکه پیشنهاد دونالد ترامپ درباره نوار غزه به نوعی نقض قواعد بین‌المللی است، گفت که رویکردی که ترامپ در پیش گرفته، رویکرد ساختارشکنانه است.

خبرگزاری میزان

دولت جدید آمریکا تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، از زمان آغاز به‌کار اقدام‌ها و طرح‌های بحث‌برانگیزی را در حمایت از رژیم صهیونیستی ارائه کرده که هر یک به نوبه خود حمایت از اشغالگری و کشتار و یا نقض قوانین بین‌المللی هستند. 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با پیشنهاد انتقال بیش از یک میلیون نفر از غزه به اردن و مصر، طرحی ادعایی برای «صلح در خاورمیانه» ترسیم کرده است.

او در جمع خبرنگاران گفت: شما در مورد ۱.۵ میلیون نفر صحبت می‌کنید و ما فقط همه چیز را پاکسازی می‌کنیم.

این طرح ترامپ درباره غزه جنجال‌های بسیاری را به همراه داشته است؛ منتقدان آن را پاکسازی توصیف می‌کنند، اما ترامپ آن را به‌عنوان یک «اقدام معمول دولت جدید» عنوان می‌کند. 

ترامپ همچنین تایید کرده که به پنتاگون دستور داده ارسال محموله‌ای از بمب‌های ۲ هزار پوندی را برای رژیم صهیونیستی آزاد کند که پیش از این مسدود شده بود. 

لغو تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینان صهیونیست و سازمان‌های شهرک‌نشین در کرانه باختری اشغالی نیز از دیگر اقدام‌های بحث‌برانگیز دونالد ترامپ بوده است.

تصمیم‌گیری برای دیگران خلاف حق بشر است

حمیدرضا غلام‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره انتقال مردم غزه به کشور‌های دیگر، گفت: تصمیم‌گیری برای دیگران خلاف حق بشر است؛ یکی از موارد حقوق بشر، حق تعیین سرنوشت است و این حق چه با اشغالگری رژیم صهیونیستی و چه با پیشنهاد‌های ترامپ نقض می‌شود. 

غلام‌زاده اضافه کرد: رویکردی که ترامپ در پیش گرفته، رویکرد ساختارشکنانه است؛ او به شکلی صریح و نمایان اهداف خود را دنبال می‌کند. این رویکرد را می‌توان در مواضع او درباره گرینلند و کانادا هم دید.

وی تصریح کرد: در موضوع فلسطین، ترامپ در حال حمایت از اشغالگری، اما به شکلی دیگر است؛ او می‌گوید که مردم غزه از این باریکه خارج شوند و در نتیجه رژیم صهیونیستی بر این منطقه مسلط شود؛ این همان چیزی است که ترامپ می‌گوید؛ بنابراین می‌توان گفت که پیشنهاد ترامپ به نوعی نقض قواعد بین‌المللی است. ترامپ با تصمیم‌گیری درباره آینده مردم غزه درواقع حق سرنوشت این افراد را نقض می‌کند. 

این کارشناس خاطرنشان کرد: ادبیات و سازوکاری که رئیس‌جمهوری آمریکا پیش می‌برد براساس زورگویی است. 

لغو تحریم علیه شهرک‌نشینان؛ حمایت از خشونت صهیونیست‌ها

غلام‌زاده در بخشی دیگر درباره اقدام دولت آمریکا در لغو تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینان صهیونیست، گفت: اقدام جدید آمریکا را در لغو تحریم علیه شهرک‌نشینان صهیونیست، می‌توان حمایت از خشونت صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین درنظر گرفت. 

وی خاطرنشان کرد: البته باید به این نکته اشاره کرد که این تحریم‌ها، که در دولت جو بایدن وضع شده بود، در واقعیت اقدامی جدی نبود و اقدامی محدود و ناکارآمد بود. 

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: باید توجه داشت که تفاوتی در حمایت از رژیم صهیونیستی بین، بایدن، ترامپ، هریس و اوباما با جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها وجود ندارد. در اصل حمایت از این رژیم اشغالگر اختلافی در سیاست آمریکا وجود ندارد، تفاوت تنها در تاکتیک‌ها است. 

وی تصریح کرد: آمریکا در موضوع آتش‌بس مجبور شده بود رژیم صهیونیستی تا حدی تحت فشار قرار دهد، بنابراین مجبور بود به این رژیم حسن نیت نشان دهد و درنتیجه تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینان لغو شد. 

حمایت دولت آمریکا از نسل‌کشی و کشتار

کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه با اشاره به صدور مجوز انتقال دوباره بمب‌های ۲ هزار پوندی آمریکا به رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: فروش سلاح از لحاظ کلی غیرقانونی نیست؛ اما با توجه به اتفاق‌های از زمان آغاز جنگ غزه، که رژیم صهیونیستی نسل‌کشی را در این باریکه پیش برده و دادگاه‌های بین‌المللی نیز این اقدام‌ها را محکوم کرده‌اند، فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی به این صورت در واقع حمایت از کشتار و نسل‌کشی تلقی می‌شود. 

غلام‌زاده در بخشی دیگر گفت: این اقدام در دادگاه‌ها و مجامع بین‌المللی قابل پیگیری است. لزوما این پیگیری انجام نخواهد شد، اما این چنین شراکت در جرمی را در شرابط عادی حقوقی می‌توان پیگیری کرد؛ اما فشار‌های آمریکا مانع این موضوع می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا