سردرگمی بیماران در تنها بیمارستان چابهار؛ کسی پاسخگو نیست!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، ورود به بیمارستان دنیای دیگری برای بیمار و همراهش رقم میزند، دنیایی با نگاههای خیره و منتظر اما امیدوار. از قدیم گفتهاند “خدا گذرت را به بیمارستان نیندازد و پولت را نصیب دوا و درمان نکند” و حالا این جمله زبان حال بیمارانی است که برای درمان به اورژانس تنها بیمارستان امام علی(ع) شهر چابهار مراجعه میکنند.
اورژانس همواره یکی از بخشهای پرازدحام بیمارستان است که معمولاً هم با بیشترین اعتراض و شکایت مردم همراه است به طوری که کمبود پزشک، طولانی بودن صف انتظار پذیرش، نبود برخی داروها در داروخانه، پاسخگو نبودن به سوالات و خواستههای بیماران عمده مشکلاتی است که در این بین به چشم میخورد.
در این میان در حالی شرایط روحی برای بیماران و همراهانش طاقت فرساتر میشود که پروسه پذیرش بیماران نیز رفته رفته سختتر و طولانیتر میشود.
وقتی نام چابهار برده میشود، تبلوری از استراتژیک بودن آن در ذهن ترسیم میشود؛ این موضوع، خود یک نعمت و در عین حال یک فرصت بینظیر برای کشور و حتی منطقه است. چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، از جایگاهی استراتژیک در سیاستهای اقتصادی و ترانزیتی کشور برخوردار است. این منطقه میتواند نقشی کلیدی در تجارت بینالمللی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند، با این حال حاشیهنشینی، ضعف زیرساختهای شهری و کمبود امکانات خدماتی و درمانی، به چالشی جدی در مسیر پیشرفت این شهرستان تبدیل شده است.
در شرایطی که چابهار به عنوان یکی از مناطق مهم اقتصادی کشور هر روز شاهد رشد جمعیت است، اما زیرساختهای درمانی آن در وضعیت نگرانکنندهای قرار دارد و وضعیت درمان در چابهار نامطلوب و ناعادلانه است.
عدم رسیدگی مناسب به بیماران در بیمارستان امام علی(ع) چابهار به عنوان تنها بیمارستان شهرستان مدتی است که زمینه گلایهمندی و نارضایتی شهروندان را به همراه داشته به نحوی که بارها برخی از شهروندان در تماس با خبرنگاران تسنیم خواستار رسیدگی به این وضعیت شدهاند.
گلایه بعضی از بیماران، از نحوه برخورد پرسنل این مرکز و خدماتدهی آنان همواره یکی از معضلاتی است که بیمار و همراه با آن دست و پنجه نرم میکنند و این در حالی است که مسئولین باید توجه ویژهای به بخش خدمات، بهداشت و درمان مردم داشته باشند تا بیمار و همراه وی جز درد بیماری مشکل دیگری را متحمل نشوند.
از کمبود پزشک تا انتظار طولانی بیماران
بلوچ زهی یکی از همراهان بیمار در حالی ساعتها در صف پذیرش بیمار اورژانس بیمارستان امام علی(ع) معطل است که به خبرنگار تسنیم میگوید: تنها یک پزشک در اورژانس وجود دارد که این مضوع عاملی برای شلوغی بیش از حد بیماران و انتظار آنها برای ویزیت توسط پزشک است.
وی بالا بودن هزینه درمانی در مراکز خصوصی را از جمله عواملی عنوان کرد که بیمار مجبور است به بیمارستانهای دولتی مراجعه کند و علاوه بر تحمل درد و رنج بیماری، ساعتها انتظار و معطلی را نیز به جان بخرد و انتظار بکشد.
رئیسی بیماری که در بیمارستان حضور دارد به خبرنگار تسنیم میگوید: مشکلات موجود در این بیمارستان عاملی شده تا درد خود را از یاد ببریم، زیرا شلوغی و چشمانتظاری طولانی مدت برای ورود به اتاق پزشک، درد و رنج بیشتری به وجود میآورد تا تحمل درد بیماری؛ از این رو باید گفت تنها مردم هستند که در این میان قربانی وضعیت کنونی در اورژانس بیمارستان میشوند.
وی ادامه داد: وضعیت رسیدگی و تجهیزات بیمارستان، حجم زیاد بیماران، کمبود پزشک در بخش اورژآنس، شلوغی و انتظار طولانی صف پذیرش بیماران از جمله مشکلاتی است که در تنها بیمارستان امام علی(ع) چابهار با آن دست و پنجه نرم میکنیم به نحوی که برای انجام یک سونوگرافی یا فیزیوتراپی باید چندین روز در نوبت منتظر بمانیم زیرا ظرفیت پذیرش بیماران در این بخشها تکمیل است.
وضعیت درمان در چابهار نامطلوب است؛ تا کی وزارت بهداشت میتواند نسبت به مشکلات درمانی جنوب استان بیتفاوت باشد؟ احداث بیمارستان پتروشیمی یک الزام است نه یک لطف!
نصیر جدگال، فعال اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در چابهار بیان کرد: چابهار در حال تبدیل شدن به یکی از قطبهای مهم اقتصادی کشور است، اما هنوز با یک بیمارستان فرسوده و محدود اداره میشود و مردم در صفهای طولانی درمان ماندهاند؛ زیرساخت کافی وجود ندارد و متخصصان هم بهسختی جذب میشوند و واقعاً وضعیت درمان در چابهار را نمیتوان مناسب دانست، بلکه باید گفت که نامطلوب و ناعادلانه است. به علاوه وضعیت کمبود پزشکان متخصص در شهر چابهار به یک بحران جدی تبدیل شده است.
بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی فقط کلنگ خورد و خاک خورد!
این فعال اجتماعی گفت: حدود ۶ سال از کلنگزنی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شهرستان چابهار میگذرد، اما کوچکترین پیشرفت فیزیکی مشاهده نمیشود و جای سؤال این است که پروژهای با این اهمیت، چطور میتواند تا این حد به فراموشی سپرده شود؟ واقعاً مردم چابهار مستحق برخورداری از خدمات درمانی با کیفیت یا وعدههای بیسرانجام هستند.
جدگال ادامه داد: ما بههیچوجه متوجه این میزان از بیتفاوتی وزارت بهداشت و مسئولین نسبت به مشکلات درمانی در چابهار نمیشویم و چطور میشود یکی از پرجمعیتترین مناطق جنوبی کشور، با این سطح از نیاز، همچنان از حمایت کافی محروم بماند؟ این کمتوجهی، نه فقط مدیریتی، بلکه انسانی و اخلاقی هم قابل توجیه نیست.
وی گفت: در بسیاری از مناطق صنعتی کشور، پتروشیمیها در قالب مسئولیت اجتماعی، بیمارستانهایی احداث کردهاند که هم به کارکنان و هم به مردم محلی خدمات میدهند و ما هم انتظار داریم پتروشیمی چابهار نیز از این الگو پیروی کند و یک بیمارستان ۳۲ یا ۶۴ تختخوابی در نزدیکی منطقه صنعتی احداث کند زیرا که فاصله فعلی تا بیمارستان موجود گاهی تا ۹۰ دقیقه میرسد و در شرایط بحرانی این یعنی خطر برای جان انسانها.
جدگال خاطرنشان کرد: سؤال ما از مسئولان این است تا کی باید فریاد بزنیم تا توسعه زیرساختهای درمانی در چابهار آغاز شود؟ تا کی باید شاهد رنج مردم در مسیرهای طولانی و بیپایان درمان باشیم؟ آیا جان مردم چابهار ارجحیتی برای تصمیمگیران ندارد؟
وعدهای بیسرانجام در خصوص افتتاح بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی
عملیات اجرایی بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار دیماه ۱۳۹۷ با حضور وزیر بهداشت آغاز شد. عبدالرحیم کردی مدیرعامل وقت منطقه آزاد چابهار دوم دیماه ۱۳۹۷ در خصوص این پروژه به خبرنگار تسنیم گفت: “این بیمارستان در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار ساخته خواهد شد؛ ساخت آن در محدوده منطقه آزاد دو مزیت دارد اول استفاده از تسهیلات و مشوقهای منطقه آزاد برای ورود تجهیزات، ادوات و تسهیل در ساخت بیمارستان و دوم جانمایی آن که در یکیاز بهترین پیکیرههای منطقه آزاد و مشرف به شهر واقع شده و دسترسی آسان و سهل همگان را فراهم میکند. زمین این بیمارستان با مصوبه شورای عالی مناطق آزاد بهصورت کاملا رایگان در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است و منطقه آزاد چابهار آمادگی لازم برای کمک به ساخت و توسعه آن را دارد. خوشبختانه با توجه نبود محدودیت منابع مالی برای احداث آن، با توجه به اینکه منابع آن از طریق فروش زمینهای وزارت بهداشت در شهر چابهار تامین میشود؛ پیشبینی میشود این بیمارستان در یک بازده زمانی معقول بهبهرهبرداری برسد و آماده خدمترسانی شود.” وعدههایی که تاکنون رنگ و بویی از محقق شدن پیدا نکرده است.
در این زمینه منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان ۸ دیماه ۱۴۰۳ در آخرین اظهار نظر خود در خصوص بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار وی با تاکید بر اینکه احیای پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار داشت: “در سفر یک روزه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به جنوب استان، بیش از ۱۰ توافق مهم به امضا رسید که از جمله آنها میتوان به برنامهریزی برای آغاز عملیات ساخت بیمارستان چابهار اشاره کرد.” موضوعی که در ادامه خبری از نتیجه آن منتشر نشد.
کسی پاسخگو نیست!
لازم به ذکر است با وجود تماسهای مکرر خبرنگار تسنیم با سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار و روابط عمومی این مجموعه در خصوص پیگیری مطالبات مردمی با در زمینه شرایط بیمارستان امام علی(ع) چابهار به عنوان تنها بیمارستان این شهرستان و مشخص نمودن تللیف بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، پاسخی دریافت نشد؛ بنابراین خبرگزاری تسنیم آمادگی دارد در اولین فرصت به صورت گفتوگو پاسخ متولیان امر را اخذ و منتشرکند.
انتهای پیام/