رونمایی از جدیدترین بمب اتمی جهان؛ تهدید تناقض آمریکایی برای امنیت و صلح


آمریکا بهعنوان نخستین و تنها کشور استفادهکننده از بمب اتمی در جهان، بهتازگی زرادخانه هستهای خود را با افزودن یک بمب اتمی بهروزرسانی کرد.
اداره امنیت ملی آمریکا NNSA بهتازگی اعلام کرد که توسعه بمب اتمی جدید با نام B۶۱-۱۳ یک سال زودتر از موعد مقرر به پایان رسیده است؛ این خبر در کنار عکسهای رونمایی با حضور مقامهای آمریکایی لبخند به لب زمانی ترسناکتر میشود که بدانیم آمریکا نخستین آزمایشکننده و تنها استفادهکننده از بمب اتم در جهان است.
بمب اتمی B۶۱-۱۳ چیست؟
این بمب تمام ویژگیهای مدرن ازجمله هدایت دقیق و سیستمهای امنیتی چند لایه پیشرفته را در خود جای داده و برای نابودی اهداف بهشدت مستحکم مانند سنگرهای زیرزمینی و مراکز فرماندهی طراحی شده است.
بمب B۶۱-۱۳ توسط بمب افکنهای رادارگریز استراتژیک مانند B-۲ Spirit و B-۲۱ Raider جدید حمل خواهد شد.
ارتش آمریکا در سال ۲۰۲۳ برای نخستین بار برنامههای خود را برای توسعه و بهکارگیری B۶۱-۱۳ اعلام کرد؛ پیش از این، قرار بود B۶۱-۱۲ جایگزین B۶۱-۷ و همچنین نسخههای B۶۱-۳ و B۶۱-۴ شود.
B۶۱ قدیمیترین خانواده بمبهای هستهای گرانشی در آمریکا است.
بمب اتمی تازهوارد به زرادخانه اتمی آمریکا، نه فقط از لحاظ تخریب و دقت در نوع خود بیسابقه است، بلکه به اذعان مقامهای آمریکایی برای استفاده در جنگهای آینده طراحی شده است، جنگهایی که ممکن است با تصمیم جنونآمیز در اتاق بیضی شکل کاخ سفید، فاجعهای اتمی را رقم بزند.
گامهای آمریکا برای بردن جهان به لبه پرتگاه تسلیحات اتمی
آمریکا با تشدید رقابت تسلیحات اتمی و حمایت از متحدان و شرکای خود در این مسیر در حال پیش بردن جهان به سمت لبه پرتگاه است؛ پیمان AUKUS با همراهی استرالیا، آمریکا و انگلیس با نقض پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای NPT یکی از این گامها است.
در عین حال، آمریکا با تشدید تنشها در شبهجزیره کره، شرق آسیا را به سمت فاجعهای اتمی سوق داده است؛ حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی بهعنوان اصلیترین متحد آمریکا در غرب آسیا سبب شده است تا این رژیم ۲۰۰ تا ۳۰۰ سلاح اتمی داشته باشد.
رژیم صهیونیستی بهعنوان بزرگترین منبع ناامنی در منطقه از امضای پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای خودداری کرده است.
تهدید تنها کشور استفادهکننده از بمب اتمی برای جهان
آمریکا تنها کشور جهان است که تاکنون از بمب اتمی علیه کشوری دیگر استفاده کرده است.
ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم، ۲ بار هدف حمله اتمی آمریکا قرار گرفت؛ حمله اتمی آمریکا به هیروشیما در ۶ آگوست ۱۹۴۵ (۱۵ مرداد ۱۳۲۴) به کشته شدن ۱۴۰ هزار غیرنظامی و تبدیل شهر به تلی از خاکستر منجر شد.
ارتش آمریکا چند روز بعد، دومین بمب اتمی خود را روی ناکازاکی ژاپن انداخت و ۷۰ هزار نفر را قتلعام کرد.
این ۲ حمله سبب شد تا آمریکا تنها کشور تاریخ جهان باشد که از سلاح هستهای علیه غیرنظامیان در جریان یک جنگ استفاده کرده است.
اگرچه هیباکوشاها (بازماندههای بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی) به دلیل گذشت زمان از دنیا میروند، اما جهان هیچگاه جنایتهای رقمخورده با نخستین بمب اتمی با نام مستعار پسر کوچک روی هیروشیما و دومین بمب اتمی با نام «مرد چاق» روی ناکازاکی انداخت، از یاد نمیبرد.
زرادخانه اتمی آمریکا؛ تهدید جنون محض اتاق بیضی شکل کاخ سفید برای امنیت
آمریکا در حالی بمب هستهای هدایتشونده بسیار قدرتمند B۶۱-۱۳ را به زرادخانه اتمی خود افزود که بسیاری بر این باور هستند که این امر تهدیدی جدی برای جهان محسوب میشود.
سلاحهای کشتار جمعی ازجمله موضوعهایی هستند که جهان نباید هیچگاه از آنها غافل شود؛ این سلاحها با هزینههای میلیارد دلاری هیچگاه امنیت را به ارمغان نمیآوردند، بلکه خطر جنون محض دارندگان را روی سر مردم جهان سنگینتر میکنند.
خطر جنون دارندگان سلاح هستهای زمانی جدیتر میشود که بدانیم آمریکا شش بمب هستهای خود را گم و ۲ بار از این بمبها استفاده کرده است.
فرار آمریکا از مسئولیت با اتهامزنی و فرافکنی
آمریکا با تلاشهای مختلف برای خارج کردن سابقه جنایتکارانه اتمی خود از حافظه تاریخی جهان به شکل گسترده و مداوم تلاش میکند کشورهای مستقل را هدف اتهامزنیهای هستهای خود قرار دهد.
فرافکنی و طرح ادعاهای بیاساس بخشی از تلاش آمریکا برای پنهان کردن پرونده قطور جنایت هستهای این کشور است.
آمریکا با معرفی خود بهعنوان پلیس و قاضی اتمی جهان، تلاش میکند حق مسلم کشورهای مستقل و آزاد برای غنیسازی اورانیوم در چارچوب پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای بهعنوان تهدید صلح جهانی معرفی کند.
استانداردهای دوگانهای که آمریکا و دیگر همقطارانش در این مورد ایجاد کردهاند، بخشی از ساختار سلطهگرانهای است که در پایان جنگ جهانی دوم ایجاد شد.
کنگره آمریکا در سال ۱۹۵۴ با تصویب قانون ادعایی «یک، دو، سه»، بهعنوان بخشی از قانون انرژی اتمی این کشور (Atomic Energy Act) به خود حق داده که در تعامل با دیگر کشورها آنان را از هرگونه فعالیت مرتبط با چرخه سوخت هستهای شامل غنیسازی، بازفرآوری و تولید آب سنگین منع کند؛ این، در حالی است که زرادخانه اتمی آمریکا نهتنها متوقف نشده، بلکه پیوسته مدرنتر و مرگبارتر شده است.
رونمایی آمریکا از بمب اتمی B۶۱-۱۳ در حالی با ادعای تلاش در مسیر «اقتدار دفاعی» معرفی میشود که جهان هراسی جدی از این تهدید روزافزون را احساس میکند.
انتهای پیام/