روایت پیرمرد فلسطینی از دو «روز نکبت» در یک قرن زندگی

به گزارش «فرح ابوعیاش»، خبرنگار تسنیم در رامالله، واقع در کرانه باختری «ابراهیم خلیل عبد ربه»، یکی از معدود فلسطینیهایی است که با وجود ۹۶ سال سن همچنان خاطرات تلخ و دردناک اشغال سرزمین فلسطین بدست صهیونیستها در روز نکبت (۱۵ می ۱۹۴۸) را با دقیق ترین جزئیات به خاطر دارد.
این پیرمرد فلسطینی در زمان اشغال فلسطین ۲۰ ساله بود که مجبور به جلای وطن از روستای «بیت نتیف» در استان الخلیل و کوچ اجباری به «بیت جالا» شد.
ابراهیم که به مانند بسیاری از پدران و مادران فلسطینی با آرزوی بازگشت مجدد به خانه کلید منزلش را پس از ۷۷ سال همچنان نگه داشته است در گفتگو با تسنیم به تشریح داستان حمله صهیونیستها به روستای محل زندگیاش در روز نکبت میپردازد.
او که روایتگر تاریخ شفاهی رنجهای ملتش بدست صهیونیستها در طول دهههای متمادی گذشته است بر این باور است که جنگ نسل کشی امروز در نوار غزه به مراتب وحشیانهتر از آن چیزی است که خود و خانواده اش در ۷۷ سال قبل آن را با دیدگاه خود شاهد بوده است.
جنگ غزه در حالی نسل جدیدی از آوارگان فلسطینی را با خود به همراه داشته است که بنابر گزارش آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) پس از آنکه ۹ کشور و در راس آنها آمریکا حمایت های خود از این آژانس را به مدت یک سال تمام تا پایان ماه مارس سال آینده متوقف کردهاند، این نهاد امدادرسان سازمان ملل متحد با شرایط سختی دست و پنجه نرم میکند.
۷۶ سال از عمر نکبت سپری شد، اما ملت فلسطین همچنان در اینجا حاضر است، نکبت را به یاد میآورند، با آن رؤیاپردازی کرده و به آیندهای روشن چشم امید دارد.
انتهای پیام/