رئیس کل دادگستری ایلام: بیش از ۱۵۰۰ صلحیار در استان فعالیت دارند


رئیس کل دادگستری ایلام با اشاره به ساماندهی بیش از هزار و پانصد صلح یار در استان، گفت: خدمات صلح یاران و هیئتهای صلح و سازش استان در اصلاح ذاتالبین و رفع خصومتها در کشور بینظیر است و ایجاد سازش در ۵ پرونده قصاص نفس، از جمله نتایج تلاشهای این عزیزان در سال گذشته است.
نشست هیئت نظارت و بازرسی دادستانی کل کشور با رئیس کل دادگستری ایلام، دادستان مرکز استان و دادستانها و رؤسای حوزههای بخش دادگستری استان، در سالن جلسات شهید حاج قاسم سلیمانی حوزه ریاست دادگستری ایلام برگزار شد.
عمران علیمحمدی در این نشست در سخنانی ضمن عرض خیرمقدم به هیئت اعزامی از دادستانی کل کشور و تقدیر از حضور و نظارت آنان در استان، اظهار داشت: بازرسی، نظارت و بر حذر داشتن، مانند بشارت دادن است.
رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: یکی از نهادهای توسعهای، نهاد قضایی است که اقتدار، سلامت و کارآمدی آن بیانگر توسعه، سلامت و کارآمدی در کل کشور است.
علیمحمدی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی توسعه یافته دستگاهی مقتدر و قانونمند است که فراتر از اختلافات سیاسی، با سرعت، دقت و بر مبنای علم و حکمت عمل کرده و با حضور مستمر در بین مردم ارتباطی وثیق با آنان دارد.
رئیس کل دادگستری استان ایلام اضافه کرد: قانون باید معیار و مبنای تمام اقدامات و رفتارها باشد و تخطی از قانون و قانون شکنی تنها با وجود دستگاه قضایی مقتدر کنترل میشود و اقتدار قاضی ضمانت اجرای قانون و اصلاح کلیه امور است.
وی با اشاره به ساماندهی بیش از هزار و پانصد صلح یار در استان، گفت: خدمات صلح یاران و هیئتهای صلح و سازش استان در اصلاح ذاتالبین و رفع خصومتها در کشور بینظیر است و ایجاد سازش در ۵ پرونده قصاص نفس، از جمله نتایج تلاشهای این عزیزان در سال گذشته است.
علیمحمدی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری گفت: با تلاشهای صورت گرفته در دستگاه قضایی استان در سال گذشته ۷ واحد تولیدی احیا، ۳۵ واحد تولیدی رفع مانع و از بیکاری بیش از ۲۳۶ نفر جلوگیری شد.
رئیس کل دادگستری استان ایلام کسب رتبه برتر دادگستری استان در کشور در طرح هر مدرسه یک قاضی، کسب رتبه دوم عملکردی در طرح پنجره واحد زمین و رفع توقیف و تعیین تکلیف ۶ هزار و ۲۳۱ موتور سیکلت توقیفی در استان را از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته ذکر کرد.
وی بیان داشت: دادگستری استان در کاهش ۳۸ درصدی وقوع جرم در استان و حضور قضات در مدارس و آموزش نکات حقوقی حائز رتبه برتر در کشور شد.
علیمحمدی با اشاره به انجام بازدیدهای متعدد و مستمر از حوزههای قضایی استان در سه سال اخیر، نظارت دقیق و جامع بر تعیین تکلیف پروندههای معوق و مسن، پیگیری رفع تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی، پیگیری حفاظت و صیانت از حقوق عامه، بازدید از زندانها و بازداشتگاهها و نظارت بر اجرای دقیق قوانین و مقررات ابلاغی را از مهمترین شاخصهای مورد توجه در این بازدیدها خواند.
رئیس کل دادگستری استان ایلام همچنین با اشاره به برگزاری میز خدمت ثابت قضایی در مصلی ایلام پس از خطبههای نماز جمعه و دیدارهای مستمر مردمی در تمام ایام هفته، خاطرنشان کرد: مشکلات و درخواستهای مردم در این دیدارها بررسی و حسب مورد ارشاد و معاضدت و پیگیری میشوند.
وی در پایان ضمن تقدیر و تشکر از حضور هیات اعزامی در استان، نکات و مطالب مطرح شده را دقیق و کارشناسی ارزیابی کرد و گفت: با تلاش و کوشش کلیه همکاران قضایی و اداری دادگستری استان ایلام، همه موارد اعلام شده یک به یک و به صورت کامل بررسی و نواقص موجود مرتفع خواهد شد.
زارعی، سرپرست هیئت نظارت و بازرسی دادستانی کل کشور نیز در این جلسه در سخنانی ضمن تجلیل از تلاشها و موفقیتهای دادگستری استان ایلام، خاطرنشان کرد: ذات بازرسی و نظارت بیان ایرادات و نواقص احتمالی است و این امر منافاتی با تلاشها و زحمات همکاران در دادگستری استان ایلام ندارد.
وی نگاه و روش هیئت اعزامی را مبتنی بر آموزش و اصلاح خواند و افزود: ارائه آموزشهای لازم به همکاران قضایی، اداری و ضابطین باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست هیئت نظارت و بازرسی دادستانی کل کشور بر اهمیت راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در استان، ضرورت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بویژه خودکشی در استان، توجه به اجرای دقیق آیین نامهها و دستورالعملها در زندان و بر ارتقاء آمار در برخی حوزههای عملکردی در دادسراهای استان تاکید کرد.
بخشنده، دادستان عمومی و انقلاب ایلام نیز در سخنانی ضمن اشاره به اهمیت بیان ایرادات و نواقص احصا شده، از تلاشها و خدمات دادستانهای کلیه حوزههای قضایی استان تقدیر و بر اصلاح کلیه نواقص و اشکالات مطرح شده تاکید کرد.
انتهای پیام/