خبرگزاری میزاندسته بندی: جامعه ، آموزش،‌ محیط زیست و میراث فرهنگی

رئیس دانشگاه فرهنگیان: از ۶۰۰ هزار نفر داوطلب ورود به دانشگاه تنها ۳۰ هزار نفر انتخاب می‌شوند

گفت‌وگو|

رئیس دانشگاه فرهنگیان: از ۶۰۰ هزار نفر داوطلب ورود به دانشگاه تنها ۳۰ هزار نفر انتخاب می‌شوند

رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار نفر داوطلب تحصیل در دانشگاه فرهنگیان هستند که از بین آنها ۳۰ هزار نفر انتخاب می‌شوند به بیان توضیحاتی در رابطه با برنامه‌ها و اقدامات دانشگاه فرهنگیان برای تاثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی بر معلمان آینده پرداخت.

خبرگزاری میزان

یکی از مسائل مهم در هر جامعه‌ای انجام‌های کارهای فرهنگیست که بسیار بر سلامت و پیشرفت جامعه موثر است. یکی از نهادهای بسیار مهم در انجام کارهای فرهنگی و فرهنگ‌سازی آموزش و پرورش است و معلمان به عنوان هسته اصلی نظام تعلیم و تربیت نقش بسزایی در این امر دارند و از آنجایی که دانشگاه‌ها فرهنگیان اصلی‌ترین واحد آموزشی تربیت معلمان است می‌تواند در این رابطه نقش کلیدی داشته باشد. 

رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفت‌و‌گو با میزان در رابطه با برنامه‌ها و اقدامات دانشگاه فرهنگیان برای تاثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی گفت: اینجا محیط دانشگاه است و اولا ما همه اقدام‌هایمان را بر اساس کار‌های علمی انجام می‌دهیم و موضوع دیگر این است که در این دانشگاه اقدامی از بالا به پایین انجام نمی‌شود و کار‌های فرهنگی به موازات صورت می‌گیرد و بنابراین از آنجایی که کار‌های فرهنگی برای همین نسل است یقینا اثرگذار است.

وی ضمن اشاره به اینکه معلمان بسیاری از مسائل فرهنگی را حل کردند و از این رو اثرگذاری بر معلمان با اثرگذاری بر سایر افراد متقاوت است، ادامه داد: ورودی‌های دانشگاه‌های فرهنگیان زمینه اینگونه فعالیت‌ها را دارند و خودشان برای خودشان کار‌های فرهنگی انجام می‌دهند و همه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها از جنس دانشجویی است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: در حال انجام کار پژوهشی هستیم که تفاوت فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان با خروجی‌های دانشگاه‌های دیگر که به حوزه معلمی می‌آیند را بررسی می‌کند و بر اساس تحلیل‌هایمان فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در نظم، مسئولیت پذیری، اخلاق مداری، مهارت‌ها و خصلت‌های معلمی تفاوت جدی دارند.

اگر به دنبال تربیت دانش آموزان شش‌ساحته هستیم باید معلم شش‌ساحته تحویل دهیم

برزویی با بیان اینکه به دنبال معلمی هستیم که در عین حال که نسل جدید را می‌شناسد بتواند دانش دینی، اخلاقی، سیاسی و علمی را به دانش‌آموزان انتقال دهد و از همه این دانش‌ها برخوردار باشد و در زمان مناسب این دانش‌ها را به دانش‌آموزان منتقل کند، عنوان کرد: اگر به دنبال تربیت دانش آموزان شش‌ساحته هستیم باید معلم شش‌ساحته تحویل دهیم.

مراحل پذیرش داوطلبان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان

وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار نفر داوطلب تحصیل در دانشگاه فرهنگیان هستند که از بین آنها ۳۰ هزار نفر انتخاب می‌شوند، توضیح داد: این افراد به هیچ وجه صرف دیدن ظاهرشان و در مصاحبه کوتاه مدت برای تحصیل در دانشگاه فرهنگیان انتخاب نمی‌شوند بلکه ۳ نیم روز با مهارت‌های نوین علمی افراد را برای معلمی در کانون‌های ارزیابی انتخاب می‌کنیم و بنابراین حتما انتخابی شایسته هستند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان در رابطه اولین اجلاسیه شهدای دانشجو معلم بیان کرد: رهبر انقلاب بر برگزاری کنگره بزرگداشت شهدا به صورت تخصصی تاکید داشتند و بعد از تاکید ایشان این ایده را داشتیم که در دانشگاه فرهنگیان کنگره اختصاصی دانشجو معلمان شهید را برگزار کنیم. برای این کار در ابتدا لازم بود همه دانشجو معلمان شهید را شناسایی کنیم و از این رو ۳۱ اجلاسیه در ۳۱ استان برگزار کردیم تا این شهدا در همه استان‌ها شناسایی شوند و شیوه زندگی، تاثیرگذاری، رفتارهایشان و همه ویژگی‌های شخصیتی شهدا درآورده شود. این اجلاسیه‌ها برنامه یک روزه و یا یک رویداد نیست بلکه آثاری ماندگار است.

بروزیی ضمن بیان اینکه در هر اجلاسیه کتبی فرهنگ شهدا و مسائلی که می‌تواند در آینده بر معلمان تاثرگذار باشد، تنظیم می‌شود، افزود: رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از جایگاه معلمی و اثراتی که می‌توانند داشته باشند، گفتند و در ادامه تاکید کردند که لازم است این افراد در دانشگاه فرهنگیان تربیت شوند. برای اینکه معلمانی با ویژگی‌های مورد نظر رهبر انقلاب تربیت شوند لازم است در کنار مباحث علمی به کار‌های فرهنگی و ساحت‌های دیگر معلمی که از جمله آن‌ها ساحت ایثار، شهادت و از خودگذشتگی است نیز توجه شود.

وی گفت: همه دانشجویان از جمله دانشجویان بسیجی و همچنین معلمان و مدیران استانی در تلاشند تا پس از برگزاری هر کدام از این اجلاس‌ها آثار هنری ایجاد شود تا بتوانیم سال آینده کنگره عظیم دانشجو معلمان شهید داشته باشیم و به آثار نفیسی برسیم که بتواند سال‌ها به عنوان منابع درسی، کمک درسی و فرهنگی در اختیار معلمان آینده کشور قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا