استان‌هاخبرگزاری دانشجو

خطر انقراض مرغ بومی خزک به دلیل سوء مدیریت پژوهشگاه زابل

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، پژوهش‌های متعدد در زمینه به گزینی نژادی و بهبود ویژگی‌های مرغ خزک در سال‌های گذشته نشان داده است که این نژاد دارای ویژگی‌های منحصر به فردی در تولید تخم مرغ و مقاومت در برابر بیماری‌ها دارد و می‌تواند نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و بهبود اقتصاد روستاییان منطقه سیستان ایفا کند.  

اما مدیریت نادرست و عدم توجه به رسالت پژوهشکده دام‌های خاص در خصوص حفظ گونه‌های بومی در حال انقراضی که در اختیار دارد. اخیرا به جای تکثیر و ترویج این گونه با ارزش تخم‌های نطفه دار و مرغ‌های مولد را به عنوان محصول خوراکی در سبد غذایی تعداد محدودی از کارکنان پژوهشگاه برای جریان‌های تبلیغاتی و سیاسی قرار داده است.

 این سوء مدیریت باعث هدر رفت سال‌ها کار پژوهشی و تلاش محققان و بزرگترین خیانت در حق منطقه و حیف و میل بیت المال شده‌است.

پژوهشکده‌ای که باید وظیفه حفظ و تکثیر این نژاد را بر عهده داشته باشد با تصمیمات نادرست و بهره برداری‌های ناصحیح، موجب تضعیف و انقراض این ذخیره ژنتیکی بومی شده است.  

یکی از مشکلات اساسی در مدیریت این پژوهشکده انتخاب مدیرانی که یک شبه به جایگاهی رسیدند که هیچ تعلق خاطری به آنجا نداشته و با کمترین تجربه و عدم اعتقاد به کار بنیادی تمرکز خود را بر بهره برداری کوتاه مدت و اهداف تبلیغاتی گذاشته و با رویکرد نادرست نه تنها باعث از بین رفتن ذخایر ژنتیکی منطقه گردیده بلکه اعتبار پژوهشکده و اعتماد عمومی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.  

ضروری است که تغییرات اساسی در مدیریت پژوهشگاه و پژوهشکده دام‌های خاص ایجاد شود و رویکرد علمی و بلندمدت در تکثیر و ترویج این نژاد اتخاذ شود تا از بهره برداری‌های ناصحیح و تبلیغاتی پرهیز گردد.

همچنین لازم است که نهاد‌های نظارتی توجه بیشتری بر عملکرد این پژوهشکده داشته باشند تا با اتخاذ تصمیمات صحیح، ذخایر ژنتیکی منطقه حفظ و نسل‌های آینده نیز از مزایای آن بهره‌مند گردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا