خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

حمایت‌های قوه قضاییه از خانواده زندانیان/ ارائه ۳۵ هزار خدمت حمایتی و آزادی ۲۳۲ زندانی توسط انجمن‌های حمایت زندانیان کرمان

گزارش|

حمایت‌های قوه قضاییه از خانواده زندانیان/ ارائه ۳۵ هزار خدمت حمایتی و آزادی ۲۳۲ زندانی توسط انجمن‌های حمایت زندانیان کرمان

مدیرکل زندان‌های استان کرمان از ارائه ۳۵ هزار و ۵۴۲ مورد خدمت نقدی و غیرنقدی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، توسط انجمن حمایت زندانیان استان خبر داد.

خبرگزاری میزان

زندانی شدن سرپرست خانواده، اغلب باعث بروز مشکلات اقتصادی شدید می‌شود. حمایت از این خانواده‌ها، تضمین‌کننده تأمین نیاز‌های اولیه آنها مانند غذا، مسکن و پوشاک است. خانواده زندانیان نیز مانند سایر افراد جامعه، حق برخورداری از زندگی شرافتمندانه را دارند. حمایت از آنها، به حفظ کرامت انسانی آنها کمک می‌کند.

حمایت از خانواده زندانیان، می‌تواند به کاهش چرخه جرم و جنایت کمک کند. زیرا این حمایت‌ها، از بروز آسیب‌های اجتماعی که ممکن است فرد را به سمت ارتکاب جرم سوق دهد، جلوگیری می‌کند. با حمایت از خانواده، احتمال بازگشت زندانی به جرم کاهش می‌یابد. زیرا زندانی پس از آزادی، با خانواده‌ای حمایت‌کننده و شرایط زندگی بهتری مواجه خواهد بود همچنین این حمایت به حفظ و تقویت پیوند‌های خانوادگی کمک می‌کند و از فروپاشی خانواده جلوگیری می‌کند.

در تقویم رسمی کشور روز پنجم خرداد با عنوان «نسیم مهر» برای حمایت از خانواده زندانیان نامگذاری شده است. این روز به منظور بزرگداشت و ترویج فعالیت‌های حمایتی از خانواده‌های زندانیان و همچنین جلب مشارکت‌های مردمی در این زمینه تعیین شده است. ازجمله اهداف مهم این روز میتوان به اطلاع‌رسانی درباره مشکلات و نیاز‌های خانواده‌های زندانیان و جلب توجه جامعه به این موضوع، تشویق مردم و سازمان‌ها به مشارکت در فعالیت‌های حمایتی و انسان‌دوستانه برای کمک به خانواده‌های زندانیان، تجلیل از افراد، سازمان‌ها و نهاد‌هایی که در زمینه حمایت از خانواده‌های زندانیان فعالیت می‌کنند و جمع‌آوری کمک‌های مالی و غیرمالی برای تأمین نیاز‌های خانواده‌های زندانیان اشاره کرد.

حمایت از خانواده زندانیان به دلایل متعددی از اهمیت بالایی برخوردار است. این حمایت‌ها نه تنها به بهبود وضعیت زندگی این خانواده‌ها کمک می‌کند، بلکه در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و روانی نیز تأثیرات مثبتی دارد. قوه قضاییه از طریق نهاد‌های زیرمجموعه خود مانند ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان، به خانواده‌های زندانیان نیازمند کمک‌های مالی می‌کند. این کمک‌ها می‌تواند شامل پرداخت هزینه‌های معیشتی، درمانی، تحصیلی و مسکن باشد. همچنین در مناسبت‌های مختلف، بسته‌های معیشتی شامل مواد غذایی، بهداشتی و سایر اقلام ضروری را میان خانواده‌های زندانیان توزیع می‌کند.

دستگاه قضایی با همکاری سازمان‌های حمایتی، تلاش می‌کند تا برای خانواده زندانیان، به‌ویژه سرپرستان زن، فرصت‌های شغلی ایجاد کند. این اقدام می‌تواند از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، ارائه تسهیلات برای راه‌اندازی کسب‌وکار و یا معرفی به کارفرما‌ها صورت گیرد.

حمایت‌های قوه قضاییه از خانواده زندانیان؛ مرهمی بر زخم‌ها/۳۵ هزار خدمت حمایتی و آزادی ۲۳۲ زندانی توسط انجمن‌های حمایت زندانیان کرمان

در همین راستا سال گذشته حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای، به مناسبت ۵ خرداد «روز ملی حمایت از خانواده زندانیان» طی سخنانی در نشست با جمعی از خیّرین حوزه کمک به خانواده زندانیان، گفت که حمایت از خانواده زندانیان باید به گونه‌ای باشد که دغدغه زندانی در محیط زندان، اصلاح و بازاجتماعی شدن باشد؛ اینکه زندانی در داخل ندامتگاه مدام در فکر و دغدغه خانواده خود و تحصیل و اشتغال و آینده فرزندانش باشد، می‌تواند برای او واجد اثرات روحی مخربی باشد؛ اینکه یکی از نزدیکان فردِ زندانی در مراحل گزینش برای استخدام در شغلی اداری، بواسطه نسبت خویشاوندی با آن فردِ زندانی، دچار مشکل شود نیز می‌تواند بر روحیه فرد زندانی و خانواده او اثر سوء برجای گذارد.

وی افزود: یک نکته‌ای که هم ما در قوه قضاییه و هم شما مردم و خیّرین باید به آن توجه ویژه داشته باشید آن است که کمک‌رسانی و دستگیری از زندانیان و خانواده‌های آنان باید همراه با حفظ کرامت و آبروی آنها باشد و قطعاً این امر اجر و ثواب کار خیر را مضاعف می‌گرداند.

۳۵ هزار خدمت حمایتی و آزادی ۲۳۲ زندانی توسط انجمن‌های حمایت زندانیان کرمان

رضا ذوالفعلی‌نژاد مدیرکل زندان‌های استان کرمان در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به اهمیت حمایت‌های اجتماعی در کاهش آسیب‌های ناشی از حبس، اظهار کرد: خدمت‌رسانی به خانواده‌های زندانیان و حمایت از زندانیان آزادشده، نقشی کلیدی در بازسازی زندگی مددجویان و پیشگیری از بازگشت به جرم دارد. در همین راستا، هم‌اکنون یازده انجمن حمایت زندانیان در سطح استان فعال هستند که در مجموع ۴ هزار و ۸۹۴ خانواده را تحت پوشش قرار دارند و به آنها خدمات معیشتی، تحصیلی، اشتغال‌زایی و بهداشتی ارائه می‌کنند.

وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، یازده انجمن حمایت زندانیان در سطح استان، حدود ۲۰ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیرنقدی به ۴ هزار و ۸۹۴ خانواده زندانی ارائه داده‌اند و خدمات متنوعی در حوزه معیشت، آموزش و اشتغال برای آنان فراهم آورده‌اند.

مدیرکل زندان‌های استان کرمان با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۳۵ هزار و ۵۴۲ مورد خدمت نقدی و غیرنقدی توسط این انجمن‌ها ارائه شده است، افزود: این خدمات شامل ۹ میلیارد و ۵۶ میلیون تومان کمک نقدی و ۱۰ میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان کمک غیرنقدی بوده است.

وی با اشاره به توانمندسازی زندانیان رأی‌باز نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲ هزار و ۸۸۵ مورد اشتغال و حرفه‌آموزی برای این گروه انجام شده و ۱۵۹ مورد تسهیلات اشتغال‌زایی در مبالغ ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به آنان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی، به ۲ هزار و ۵۱۵ نفر آموزش مهارت‌های اساسی زندگی به همسران و فرزندان زندانیان ارائه شده تا توان روانی و اجتماعی این خانواده‌ها در برابر فشار‌های زندگی افزایش یابد.

ذوالفعلی‌نژاد اظهار کرد: در همین بازه زمانی، با مشارکت مؤثر انجمن‌های حمایت، ۲۳۲ زندانی آزاد و ۸۵ مورد رضایت شاکی نیز حاصل شده است.

وی از معرفی ۱۲۶ زندانی آزادشده به مرکز خدمات اجتماعی برای دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی خبر داد و گفت: این اقدام در راستای حمایت از بازگشت آبرومندانه زندانیان به جامعه صورت گرفته است.

مدیرکل زندان‌های استان کرمان همچنین به حمایت تحصیلی از فرزندان زندانیان اشاره کرد و گفت: انجمن‌های حمایت، با تأمین هزینه تحصیل و لوازم‌التحریر نقش مؤثری در حفظ امید و آینده فرزندان مددجویان ایفا می‌کنند.

وی در پایان با گرامیداشت روز نسیم مهر، این روز را نماد توجه جامعه به خانواده‌های زندانیان دانست و تأکید کرد: خدمات انجمن‌های حمایت زندانیان در کرمان، گامی مؤثر در مسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از سرمایه انسانی جامعه است.

در نتیجه باید گفت که حمایت از خانواده زندانیان، یک وظیفه انسانی، اجتماعی و اخلاقی است که به نفع فرد، خانواده، جامعه و کل نظام است این حمایت‌ها می‌تواند به بهبود وضعیت زندگی این خانواده‌ها، کاهش آسیب‌های ناشی از زندانی شدن و ایجاد جامعه‌ای سالم‌تر و عادلانه‌تر کمک کند و جامعه در قبال رفاه و آسایش همه اعضای خود، از جمله خانواده‌های آسیب‌پذیر، مسئول است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا