اخبار اجتماعیخبرگزاری تسنیم

جزئیات استخدام ۸۵ هزار نفر در آموز‌ش‌وپرورش

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزش و پرورش شامگاه امروز در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به این پرسش که کدام معلم خود را به یاد دارد، گفت: دوران ابتدایی را در شهرستان اسدآباد شهرستان بیرجند گذراندم. وقتی مرور می‌کنم، از هر معلم یک درس گرفتم. معلم پایه اول را به یاد دارم، خانم بیت‌چی بودند و نمی‌دانم در قید حیات هستند یا خیر. در دوران راهنمایی و متوسطه نیز معلمان خوبی داشتم که هر کدام بر ابعاد مختلف زندگی من تأثیر داشتند.

وی افزود: سال ۱۳۷۳ در شهر باخرز معلم بودم و در مشهد هم در مقاطع مختلف تحصیلی تدریس کرده‌ام. برخی از دانش‌آموزانم اکنون معلم هستند یا از چهره‌های علمی و مطرح کشور به‌شمار می‌روند.

هزار مدرسه با یک دانش‌آموز

وزیر آموزش و پرورش درباره مدارس با تنها یک دانش‌آموز نیز بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی این است که نرخ پوشش تحصیلی دانش‌آموزان را از کمتر از ۴۰ درصد به بیش از ۹۶ درصد رسانده‌ایم. برای یک دانش‌آموز نیز معلم می‌فرستیم و اکنون هزار مدرسه داریم که فقط یک دانش‌آموز دارند و معلمی که مسیر طولانی را طی می‌کند، به عشق آموزش این کودکان گام برمی‌دارد.

وی گفت: امروز آموزش و پرورش در تمام نقاط مورد نیاز در دوره ابتدایی مدرسه دارد و تربیت نسل آینده‌ساز حتی یک نفر برای ما مهم است.

۲۷ جلسه رئیس جمهور برای آموزش‌وپرورش

کاظمی درباره توسعه عدالت آموزشی و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی کشور توضیح داد: یکی از چالش‌های مهم نظام تعلیم و تربیت در دوران پس از انقلاب اسلامی، این بود که آموزش و پرورش اولویت اول دولت‌ها نبوده است. از این مسئله آسیب‌های بسیاری را در جامعه شاهد بوده‌ایم. در این دولت بزرگ‌ترین اتفاقی که افتاده، آن است که رئیس‌جمهور برای اولین بار آموزش و پرورش را اولویت اول دولت قرار دادند و تاکنون ۲۷ جلسه با مسئولان وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده‌اند.

وی افزود: رئیس‌جمهور دو مسئله مهم توسعه عدالت و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی و ایجاد فضای استاندارد برای کار معلم را مدنظر دارند. البته هنوز با استانداردها فاصله زیادی داریم. اگرچه در این سال‌ها کارهای بزرگی شده است، اما آیا فضاهای استاندارد را برای کل جامعه داریم؟

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: بخش دیگری که گفتمان اصلی دولت است، ارتقای کیفیت مدارس است و موضوع فضا و تجهیزات، زیرساخت آن به‌شمار می‌رود. عدالت، روح حاکم بر نظام جمهوری اسلامی است و تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم. چارچوب اجرایی برای عدالت آموزشی طراحی کرده‌ایم تا در مسیر درست حرکت کنیم. نظام مسائل فضاهای آموزشی کشور را در استان‌های مختلف شناسایی کرده‌ایم و تمام ظرفیت‌ها را به کار گرفته‌ایم.

وی افزود: رویکرد ما اتکا به منابع دولتی نیست. بیش از ۵ هزار تیم تشکیل دادیم و برای هر نقطه، یک تیم پروژه‌ای مشخص کردیم که به آنجا می‌رود، ظرفیت‌ها را شناسایی می‌کند و از آن استفاده می‌کند. هرجا کم آورد، ما کمک می‌کنیم. خیران مدرسه‌ساز سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان را تعهد کرده بودند که بعد از ورود رئیس‌جمهور، این رقم به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید.

کاظمی درباره تأمین امکانات در مناطق محروم گفت: مدارسی که تأسیس می‌کنیم، با استانداردهای لازم هستند. در کلات، مردم یک مدرسه را ایجاد کردند و در عرض چند ماه این مدرسه را با استانداردهای آموزشی مناسب ساختند.

۴  برنامه برای تحول در معلم و کلاس درس

وی تأکید کرد: هدف اصلی ما، کیفیت آموزشی است که در دو بخش دنبال می‌کنیم. اگر قرار باشد کیفیت مدارس ارتقا یابد، باید در دو مؤلفه کلاس درس، معلم و مدیریت تحول ایجاد شود. برای معلمان و کلاس درس، چهار برنامه داریم: آموزش و توانمندسازی معلمان، تحول در روش یاددهی و یادگیری، تغییر چیدمان کلاس درس، و توجه به کنشگری دانش‌آموزان و تجهیزات سخت‌افزاری در کلاس.

وی درباره توانمندسازی مدیران نیز گفت: تمرکز بر توانمندسازی مدیران به‌گونه‌ای است که قدرت برنامه‌ریزی و تحول در برنامه‌های پرورشی را داشته باشند و بتوانند از ظرفیت محیط پیرامون مدرسه استفاده کنند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در دوره ابتدایی اجتماعات یادگیری را ایجاد کردیم. گروه‌هایی که به هم متصل شدند می‌توانند تولید محتوا کنند و به توانمندی خودشان کمک کنند. ۳۰۰ هزار معلم ابتدایی در این اجتماعات فعال شدند. این طرح امسال در شهر قدس اجرا شد و از سال آینده در کل کشور اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: جشنواره تولید محتوای یادگیری را ایجاد کردیم که تاکنون ۴۵ هزار معلم در آن مشارکت کرده‌اند.

کاظمی در ادامه با اشاره به عدالت آموزشی گفت: تغذیه دانش‌آموز، بهداشت و نیروی انسانی، همگی در بحث عدالت جای می‌گیرند. یکی از کارهایی که انجام دادیم، ایجاد قرارگاه عدالت آموزشی بود. معلمان در مدرسه البرز، دروس پایه دوازدهم را تدریس می‌کنند و آن را در اختیار دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی قرار می‌دهند. این برنامه تاکنون ۲۰ هزار دانش‌آموز مدارس شبانه‌روزی را تحت پوشش قرار داده است.

وی افزود: یکی از چالش‌های ما، برنامه درسی حافظه‌محور و ارزیابی‌های غیرتربیتی است. در تلاشیم برنامه درسی را به سمت برنامه‌ای یکپارچه با کنشگری دانش‌آموز ببریم تا تربیت فقط محدود به کلاس درس نباشد.

آموزش هوش مصنوعی به دو میلیون دانش‌آموز

وزیر آموزش و پرورش درباره فناوری‌های نوین گفت: سند ملی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش طراحی شده و تابستان امسال با معاونت علمی و وزارت ارتباطات برنامه‌ریزی کردیم که ۱۰۰ هزار معلم و دو میلیون دانش‌آموز را آموزش دهیم.

وی درباره وضعیت بودجه آموزش و پرورش گفت: دو چالش زیربنایی داریم: کفایت منابع انسانی به لحاظ کمی و کیفی و دوم، توانمندی نیروی انسانی. مدیر آموزش و پرورش اول مهر نگران است که چگونه کمبود نیروی انسانی را جبران کند. توانایی معلم نیز باید به‌طور مستمر به‌روز شود.

کاظمی افزود: در حوزه نیروی انسانی نیازمند تقویت دانشگاه فرهنگیان هستیم. این دانشگاه بیش از ۹۰ مرکز و پردیس، ۱۱۰ هزار دانشجو معلم و ۱۶۰۰ عضو هیئت علمی دارد. به لحاظ توانمندسازی، فضا و تجهیزات نیز اتفاقات خوبی افتاده است. امسال ۳۲ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و رجایی داریم. نسبت استاد به دانشجو که قبلاً یک به ۸۵ بود، اکنون به یک به ۳۵ رسیده است.

وی تصریح کرد: خروجی نیرو از آموزش و پرورش به دلیل بازنشستگی بالاست و باید از طریق آزمون استخدامی نیز معلم جذب کنیم. این افراد دو ترم مهارت معلمی را در دانشگاه فرهنگیان طی می‌کنند و این مسیر تأثیری بر مأموریت اصلی دانشگاه فرهنگیان که تربیت معلم از مسیر کنکور است، نخواهد داشت.

انتشار دفترچه استخدام تا دو هفته آینده

وزیر آموزش و پرورش گفت: سازمان اداری و استخدامی مجوز جذب ۸۵ هزار نفر را صادر کرده است. دفترچه‌ها آماده شده و طی یک تا دو هفته آینده اطلاع‌رسانی می‌شود. تلاش می‌کنیم پذیرفته‌شدگان پیش از مهر آماده باشند.

وی افزود: از این تعداد، ۳۲ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان و رجایی، ۳۰ هزار نفر از طریق آزمون استخدامی و ۳ هزار نفر از طریق آیین‌نامه جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند. بخشی از ظرفیت استخدام نیز مربوط به استخدام بابای مدرسه است.

کاظمی تأکید کرد: برای مهرماه به لحاظ کمبود معلم نگران نیستم و بازنشستگان نیز برای ادامه تدریس همکاری می‌کنند.

وی درباره وضعیت بودجه‌ای آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۳۹۲ سهم آموزش و پرورش از بودجه حدود ۱۰ درصد بود. در سال ۱۴۰۲ به واسطه اجرای رتبه‌بندی به ۱۳ درصد رسید و مجدداً در سال ۱۴۰۳ به ۱۰ درصد کاهش یافت. با این حال امسال در سال ۱۴۰۴ با حمایت مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سهم آموزش و پرورش ۲.۱ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: سال گذشته بهترین پایان سال را از نظر مالی داشتیم و حقوق معلمان برای اولین بار در ۲۲ اسفند پرداخت شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه‌بندی معلمان گفت: یکی از اتفاقات خوب دولت شهید رئیسی، اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان بود. دولت و کمیسیون آموزش و تحقیقات برای این امر تلاش فراوانی کردند. البته در اجرا اشکالاتی وجود داشت که رسیدگی شد. به اعتراض ۲۳۰ هزار معلم رسیدگی شد و رتبه‌ها مشخص گردید.

کاظمی گفت: آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی برای اجرا از مهر ۱۴۰۴ آماده شده و مصوب شده است و به دولت ارائه خواهد شد. بخشی از چالش‌ها باید در این آیین‌نامه حل شود، از جمله رتبه‌بندی همکاران اداری و مسیر ارتقا. در سال سوم رتبه‌بندی، فقط عده معدودی مشمول ارتقا می‌شوند اما در سال چهارم، همه معلمان مشمول ارتقا خواهند شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا