جذب دانشجویان باهوش مناطق محروم در رشتههای پزشکی

در گفتوگو با آنا مطرح شد؛

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به پیشنهاداتی برای جذب داوطلبان باهوش در دانشگاهها، اظهار کرد: باید بنیه علمی داوطلبان کنکوری مناطق محروم تقویت شود و در گام دوم بودجه لازم برای تحقق این امر صورت بگیرد و سپس قوانین و مقررات تغییر نیابند.
حمید اکبری مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتوگو با آنا، درباره تأثیر ضریب هوشی در پذیرش داوطلبان بدون در نظر گرفتن سهیههای های کنکور، اظهار کرد: تمام تلاش خود را میکنیم تا داوطلبانی که در رشتههای دانشگاههای علوم پزشکی قبول میشوند حتماً نمرات بالایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه حفظ کیفیت معیاری در جذب داوطلبان کنکور است، تأکید کرد: طبق مصوبه عدالت آموزشی در کشور، باید در جذب داوطلبان ورود به دانشگاه حتما به متقاضیان کنکوری مناطق محروم توجه شود.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: قانون عدالت آموزشی به این معناست که اگر داوطلبی در کلاس کنکور شرکت میکند طبیعتاً رتبه بهتری نسبت به فردی که از امکانات آموزشی کافی برخوردار نیست کسب خواهد کرد؛ در صورتی که نباید حق هیچ فردی در رقابت صندلی دانشگاه ضایع شود، پس تأمین نیروی انسانی باکیفیت باید شرط اصلی ورود به دانشگاه باشد.
اکبری با اشاره به پیشنهاداتی برای جذب داوطلبان باهوش در دانشگاهها، اظهار کرد: باید بنیه علمی داوطلبان کنکوری مناطق محروم تقویت شود و در گام دوم بودجه لازم برای تحقق این امر صورت بگیرد و سپس قوانین و مقررات تغییر نیابند.
وی با انتقاد از تغییر قوانین گفت: برای مثال، داوطلبی با رتبه کمتر در رشتههای پزشکی با هدف خدمت به مناطق محروم نمره قبولی کسب کرده بود تا از ظرفیت پزشکان کشورهای منطقه استفاده نشود که این مسئله قابل قبول است، اما پیشنهاد وزارت بهداشت این است که اگر حد نصاب تکمیل شد از پذیرش مازاد دانشجو خودداری کنیم، لازم است مداخله بیجا در تصویب قوانین کنار گذاشته شود و کار کارشناسانه را به وزارت بهداشت واگذار کنیم.
مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره میانگین معدل دانشجویان رشتههای پزشکی گفت: ۲۵۰ هزار دانشجو در ۱۳۰ رشته دانشگاههای علوم پزشکی تحصیل میکنند، آزمونهای علوم پایه در سال دوم رشتههای علوم پزشکی به صورت سالانه طراحی و برگزار میشوند و دانشجویان روزانه، شبانه و پردیس خودگردان تمام دانشگاههای کشور باید در این امتحان شرکت کنند؛ چراکه آزمون استاندارد دانشجو را تعیین میکند و هر گونه کوتاهی منجر به جریمه و تداوم آن در نهایت اخراج به همراه دارد.
اکبری با بیان اینکه معدل کمتر از ۱۲ در بین دانشجویان به معنای مشروطی است، تأکید کرد: تمام دانشجویان پزشکی در سال پنجم دانشگاه باید در امتجان پیش کارورزی شرکت کنند و اگر نمره قبولی کسب نشود منجر به اخراج دانشجو خواهد شد، همچنین امتحان جامع در رشتههایی مانند داروسازی پایان سال تحصیلی برگزار میشود تا بتوانیم سطح کیفی دانشجویان پزشکی را در حد متداول حفظ کنیم.