خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

تلاش ویژه قوه قضاییه در بازاجتماعی کردن زندانیان طی یک سال گذشته

دستگاه قضا در سال ۱۴۰۳|

تلاش ویژه قوه قضاییه در بازاجتماعی کردن زندانیان طی یک سال گذشته

دستگاه قضایی کشور در سال ۱۴۰۳، در ادامه فعالیت‌های گذشته و در راستای اجرای دستورات رئیس قوه قضاییه در زمینه بازاجتماعی کردن زندانیان اقدامات مهم و موثری در رابطه با فراهم کردن زمینه اشتغال زندانیان و حرفه‌آموزی آن‌ها، انجام داده است.

خبرگزاری میزان

زندان باید بستری برای اصلاح مجرم باشد و اشتغال یکی از بهترین روش‌ها برای اصلاح مجرمان زندانی است. «بازاجتماعی شدن»، جامعه‌پذیری و سازگاری مجدد زندانیان با جامعه، یکی از راهکار‌های اصلی پیشگیری از تکرار جرم، است که عمدتا بر روی چالش‌های خاص مجرمان از جمله بیکاری و سو مصرف مواد تمرکز دارد.

در همین راستا ایجاد اشتغال، توانمندسازی و حرفه‌آموزی به زندانیان یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از تکرار جرم و راهی برای اصلاح مجرم است. بنابراین آموزش یک حرفه و اشتغال در طول مدت حبس، علاوه بر آنکه می‌تواند برای زندانی زمینه اشتغال زندانی در روز‌های پس از زندان را فراهم کند و معیشت خانواده او را نیز تا حد زیادی تأمین کند می‌تواند در پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم از سوی محکوم نیز بسیار موثر باشد.

به همین دلیل است که «توسعه اشتغال زندانیان»، از اهمیت ویژه‌ای در سیستم قضایی کشور برخوردار است و در سند تحول و تعالی قوه قضاییه (ابلاغی ۱۴۰۳) که به عنوان یک نقشه راه برای دستگاه قضایی کشور است، نیز به این موضوع به صورت ویژه پرداخته شده است. سند تحول قضایی به موضوع «فقدان زمینه مناسب برای اشتغال پایدار زندانیان» به عنوان یک چالش و مانع برای اصلاح مجرمان نگاه کرده است و برای رفع این مشکل هفت راهکار اجرایی تحت راهبرد «توسعه اشتغال برای زندانیان» درنظر گرفته است.

تأکید رئیس قوه قضاییه بر ایجاد اشتغال و بازاجتماعی کردن زندانیان

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پیام نوروزی ابتدای سال ۱۴۰۳، «تقویت امرِ بازاجتماعی کردن» مجرمان و زندانیان را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که از اولویت‌های قوه قضاییه در سال جاری خواهد بود.

همچنین رئیس عدلیه طی سخنانی در نشست با جمعی از خیّرین (۵ خرداد ۱۴۰۳)، ضمن تبیین و تشریح عوامل دخیل در بازاجتماعی شدن زندانیان، گفت: باید بستر‌های بازگشت زندانیان به آغوش جامعه را فراهم آوریم و در این مسیر، وظیفه و مسئولیت اصلی برعهده ما در دستگاه قضایی است.

قاضی‌القضات در این نشست به پژوهشگاه قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها دستور داد سازوکار و بسته مطالعاتی – پژوهشی جامعی را در باب علل و عوامل زندان رفتن افراد و راهکار‌های بازاجتماعی شدن و اصلاح زندانیان تدوین کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا