
به گزارش ایتنا و به نقل از ساینسآلرت، در تحقیقات پیشین مشخص شده بود که جویدن آدامس میتواند فعالیت مغزی را افزایش دهد، اما مطالعه جدید به بررسی تأثیر جویدن مواد سختتر مانند چوب پرداخته است. این پژوهش بر روی ۵۲ دانشجوی سالم در دانشگاه داگو، کره جنوبی انجام شد. شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول آدامس پارافینی و گروه دوم چوبهای پزشکی را برای پنج دقیقه جویدند. سپس با استفاده از تصویربرداری طیفسنجی تشدید مغناطیسی، سطح گلوتاتیون در ناحیه قشر کمربندی قدامی مغز، که مسئول کنترل شناختی است، اندازهگیری شد.
نتایج نشان داد که جویدن بهطور کلی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در مغز میشود، اما این افزایش در گروهی که چوب جویدند، بیشتر از گروهی بود که آدامس پارافینی جویدند. علاوه بر این، افزایش غلظت گلوتاتیون با بهبود عملکرد حافظه در آزمونهای شناختی ارتباط داشت.

با توجه به اینکه تاکنون دارو یا روش مشخصی برای افزایش سطح گلوتاتیون مغز ابداع نشده است، این یافتهها میتوانند نویدبخش یک راهکار طبیعی و غیرتهاجمی برای تقویت عملکرد شناختی از طریق جویدن مواد سختتر باشند.