ایتنافناوری

افزایش آنتی‌اکسیدان مغز با جویدن چوب!

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که جویدن مواد سختی مانند چوب می‌تواند سطح یک آنتی‌اکسیدان طبیعی به نام گلوتاتیون (GSH) را در مغز افزایش دهد که این امر ممکن است به بهبود حافظه کمک کند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ساینس‌آلرت، در تحقیقات پیشین مشخص شده بود که جویدن آدامس می‌تواند فعالیت مغزی را افزایش دهد، اما مطالعه جدید به بررسی تأثیر جویدن مواد سخت‌تر مانند چوب پرداخته است. این پژوهش بر روی ۵۲ دانشجوی سالم در دانشگاه داگو، کره جنوبی انجام شد. شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول آدامس پارافینی و گروه دوم چوب‌های پزشکی را برای پنج دقیقه جویدند. سپس با استفاده از تصویربرداری طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی، سطح گلوتاتیون در ناحیه قشر کمربندی قدامی مغز، که مسئول کنترل شناختی است، اندازه‌گیری شد.

نتایج نشان داد که جویدن به‌طور کلی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در مغز می‌شود، اما این افزایش در گروهی که چوب جویدند، بیشتر از گروهی بود که آدامس پارافینی جویدند. علاوه بر این، افزایش غلظت گلوتاتیون با بهبود عملکرد حافظه در آزمون‌های شناختی ارتباط داشت.
 

محققان معتقدند که این اولین مطالعه‌ای است که ارتباط بین جویدن، سطح آنتی‌اکسیدان‌ها در مغز و عملکرد شناختی را بررسی کرده است. با این حال، آنان تأکید می‌کنند که تحقیقات بیشتری با نمونه‌های بزرگ‌تر و گروه‌های متنوع‌تر لازم است تا این یافته‌ها تأیید شوند. همچنین، بررسی تأثیر جویدن مواد مختلف و مدت‌زمان‌های متفاوت می‌تواند مسیر پژوهش‌های آینده باشد.

با توجه به اینکه تاکنون دارو یا روش مشخصی برای افزایش سطح گلوتاتیون مغز ابداع نشده است، این یافته‌ها می‌توانند نویدبخش یک راهکار طبیعی و غیرتهاجمی برای تقویت عملکرد شناختی از طریق جویدن مواد سخت‌تر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا