DeepSeek برای کارکنان مایکروسافت ممنوع شد

به گزارش ایتنا و به نقل از تککرانچ، اسمیت با اشاره به این اپلیکیشن که برای سیستمعاملهای دسکتاپ و موبایل در دسترس است، گفت: «در مایکروسافت، استفاده از اپلیکیشن دیپسیک برای کارکنان مجاز نیست.» وی همچنین تأکید کرد که به همین دلایل، این برنامه در فروشگاه رسمی اپلیکیشنهای مایکروسافت نیز قرار نگرفته است.
اگرچه تاکنون بسیاری از سازمانها و حتی دولتها محدودیتهایی را برای استفاده از دیپسیک اعمال کردهاند، اما این نخستینبار است که مایکروسافت بهصورت رسمی چنین ممنوعیتی را اعلام میکند.
نگرانیهای امنیتی و سیاسی
اسمیت خاطرنشان کرد که دلیل اصلی این تصمیم، خطرات مرتبط با ذخیرهسازی دادهها در چین و احتمال تأثیرگذاری پاسخهای دیپسیک از طریق تبلیغات دولتی چین است. بر اساس سیاست حفظ حریم خصوصی دیپسیک، دادههای کاربران بر روی سرورهای واقع در چین ذخیره میشود و این اطلاعات مشمول قوانین داخلی چین هستند؛ قوانینی که شرکتها را ملزم به همکاری با نهادهای امنیتی این کشور میکنند. افزون بر این، این اپلیکیشن محتوای مرتبط با موضوعاتی که از نگاه دولت چین حساس تلقی میشوند را بهشدت سانسور میکند.

تناقض در رفتار مایکروسافت؟
با وجود این موضعگیری صریح، مایکروسافت مدل هوش مصنوعی R1 متعلق به دیپسیک را در ابتدای سال جاری میلادی، همزمان با گسترش استفاده از این مدل، در پلتفرم ابری Azure ارائه کرده است.
البته استفاده از مدل R1 تفاوتهایی اساسی با استفاده از خود اپلیکیشن دیپسیک دارد. از آنجا که این مدل بهصورت متنباز ارائه شده، کاربران میتوانند آن را دانلود کرده و بدون ارسال داده به سرورهای چین، از طریق زیرساختهای شخصی یا شرکتی خود به مشتریان عرضه کنند.
با این حال، چنین رویکردی نیز خطرات بالقوهای را به همراه دارد؛ از جمله استفاده تبلیغاتی از مدل یا تولید کدهای ناایمن.
اسمیت در جریان همین جلسه اعلام کرد که مایکروسافت با دسترسی به مدل دیپسیک ، تغییراتی در آن اعمال کرده تا «عوارض جانبی مضر» آن کاهش یابد، اگرچه جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد. در بیانیه رسمی مایکروسافت آمده است که مدل دیپسیک پیش از عرضه در Azure، توسط تیمهای تخصصی «تیم قرمز» و ارزیابی ایمنی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.
سیاست مایکروسافت درباره رقبا
اگرچه اپلیکیشن دیپسیک را میتوان رقیبی برای سرویس Copilot مایکروسافت دانست، اما این شرکت همه رقبای حوزه چتبات را از فروشگاه اپلیکیشن خود حذف نکرده است. برای نمونه، برنامه Perplexity همچنان در فروشگاه ویندوز در دسترس کاربران قرار دارد. با این حال، اپلیکیشنهای شرکت گوگل از جمله مرورگر کروم و چتبات Gemini، در جستوجوی فروشگاه مایکروسافت یافت نمیشوند.