کارشناس مسائل آمریکا: ادعاهای ترامپ درباره کشورها اساس دقیقی ندارد

گفتوگو|

وابستگی برخی کشورها مانند کشورهای اروپایی به آمریکا ابعاد گستردهای دارد و دونالد ترامپ با آگاهی از این موضوع به آنها اعمال فشار میکند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بهتازگی سفر منطقهای خود را با بازدید از کشورهای عربستان، قطر و امارات به پایان رساند.
ترامپ در این سفر توافقهایی را بهویژه در زمینه نظامی با کشورهای عربی منطقه امضا کرد.
کارشناسان و تحلیلگران سفر اخیر ترامپ را به منطقه غرب آسیا و همچنین نوع روابط وی را با متحدان دیرینه آمریکا مانند کشورهای اروپایی از ابعاد مختلفی تشریح میکنند.
در همین رابطه امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با میزان به تشریح رویکرد ترامپ در قبال کشورهای دیگر پرداخت.
وابستگی کشورها به آمریکا
ابوالفتح با اشاره به اینکه وابستگی برخی کشورها به آمریکا موضوعی بسیار آشکار است، بیان کرد: آمریکا میتواند سلاحهای این کشورها را به آنها تحویل ندهد، داراییهای آنها را در خاک خود مسدود کند و یا انواع اقدامها را علیه آنها انجام دهد.
کشورهای عربی از سیاست آمریکا آگاه شدهاند
ابوالفتح با اشاره به اینکه کشورهای عربی این سیاست آمریکا را فهمیدهاند، بیان کرد: به همین دلیل است که با دونالد ترامپ کنار میآیند، به سمت ترامپ رفتهاند تا از آنها از نظر صنعتی، فناوری، امنیتی، سیاسی و هر جنبه دیگری حمایت کند.
رؤیای اروپا برای داشتن سیستم دفاعی مستقل
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تشدید شکاف میان آمریکا و اروپا اظهار کرد: داشتن یک سیستم دفاعی مستقل آرزوی کشورهای اروپایی است، اما امکانپذیر نیست، نه توان این کار و نه اجماع کافی را برای آن دارند.
وی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی به لحاظ امنیتی بهشدت به آمریکا وابسته هستند، افزود: اگر بخواهند مستقل شوند باید رفاه خود را قربانی کنند، باید چندین برابر بیشتر از میزان فعلی را صرف امور نظامی کنند.
ابوالفتح با بیان اینکه مشخص نیست حتی در این صورت هم بتوانند از چنگ آمریکا خارج شوند، عنوان کرد: بخش عمده تجهیزاتی که در اختیار دارند، از طرف آمریکاییها تولید میشود، درست است که صنایع دفاعی خوبی دارند، اما بخش عمده نیاز آنها از طریق آمریکا تامین میشود، ضمن اینکه اگر این چتر از سر اروپاییها برداشته شود بار دیگر اینها با یکدیگر درگیر میشوند و به دوره پیش از جنگ جهانی دوم بازخواهند گشت، با رقابتهای تاریخی میان لهستان و آلمان، آلمان و فرانسه، فرانسه و انگلیس، ایتالیا و اسپانیا و غیره.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: کشورهای اروپایی درباره موضوع اقتصادی مشکل چندانی درباره ریاست ندارند، بیان کرد: مشکلی ندارند که در زمینه اقتصادی ریاست آلمان را بپذیرند، اما درباره مسائل نظامی وضعیت به اینگونه نیست که بهعنوان مثال فرانسویها زیر نظر آلمان باشند.
وی ادامه داد: خود اروپاییها هم میدانند که اگر بخواهند از زیر چتر آمریکا خارج شوند مشکلات آنها بسیار زیاد است؛ لفاظیهای بسیاری میکنند، اما در عمل برای آنها امکانپذیر نیست.
ابوالفتح گفت: آمریکاییها این موضوع را بهخوبی میدانند و برای همین اروپا را تحت فشار قرار میدهند تا هزینههای نظامی خود را افزایش دهند، خریدهای تسلیحاتی انجام دهند و آمریکا نیاز دارد که در این زمینه بازار بیشتری را در اختیار داشته باشد.
وعدههای پوشالی ترامپ درباره پایان دادن به بحرانهای جهانی
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به وعدههای دونالد ترامپ برای بحرانهایی مانند غزه و اوکراین، اظهار کرد: باید ترامپ را از دوره نخست ریاستجمهوری وی شناخت، ادعاهای بیاساس و بدون ربط زیادی مطرح میکند چرا که پایگاه اجتماعی ترامپ تمایل زیادی برای شنیدن این حرفها دارد.
وی افزود: ترامپ یک تاجر است و بهخوبی میداند که برای مشتریان خود باید بهترین کالا را در نظر بگیرد؛ این صحبتها در جامعه آمریکا خریدار دارد و ترامپ هم بیمحابا استفاده میکند و اهمیتی برای وی ندارد که مورد انتقاد قرار بگیرد.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: امکانپذیر نیست جنگی که دههها اختلاف درباره آن بوده است و رقابتهای منطقهای و بینالمللی درباره آن وجود داشته، بهسرعت تمام شود؛ حتی ترامپ هم بخواهد ساختار سیاسی در آمریکا همراه نیست که اراده رئیسجمهور را بهتنهایی محقق کند، بنابراین جنگ اوکراین و جنگ غزه ادامه خواهد داشت.
ابوالفتح گفت: ترامپ میخواهد بهسرعت کاری انجام دهد، نام او بر سر زبانها بیفتد، جایزه نوبل را بگیرد و تحسین همه را جلب کند، اما موضوعی مانند فلسطین یکشبه قابل حل نیست، اما برخی اظهارات ترامپ هیچ پایه و اساسی ندارد.
انتهای پیام/