خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

جنایت‌های جنگی غرب در افغانستان و انتظار قربانیان برای عدالت

جنایت‌های جنگی غرب در افغانستان و انتظار قربانیان برای عدالت

کشور‌های غربی طی ۲۰ سال جنگ در افغانستان جنایت‌های بسیاری را رقم زدند و خانواده‌های قربانیان همچنان در انتظار عدالت در این زمینه هستند.

خبرگزاری میزان

اعضای خانواده افغانستانی‌هایی که هدف کشتار نیرو‌های نظامی خارجی درطول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان قرار گرفتند، مدت زیادی است که منتظر عدالت هستند. 

به‌تازگی ۲ رویکرد کاملا متفاوت و البته نمایشی از کشور‌هایی که باید عدالت را ارائه دهند، آشکار شد.

استرالیا، که در تحقیقات مربوط به جنایت‌های جنگی نیروهایش در افغانستان به‌طور ظاهری تلاش کرده، وب‌سایتی نمادین را برای اعضای خانواده‌ها ایجاد کرده تا شکایت‌های خود را ثبت کنند.

این سایت که وزارت دفاع استرالیا آن را اداره می‌کود، شامل یک فرم آنلاین به زبان‌های دری و پشتو برای درخواست غرامت است.

این درحالی است که ۵ سال از انتشار نتایج یک تحقیق دولتی می‌گذرد که برای نخستین‌بار وسعت جنایت‌های نیرو‌های استرلیایی را افغانستان فاش کرد. جنایت‌های اشاره شده در این تحقیق شامل کشتار‌های خودسرانه نظامیان و غیرنظامیان اسیرشده بود. 

درحالی که وسعت این جنایت‌ها بسیار زیاد است، اما تنها یک نظامی در رابطه با این اتهام‌ها متهم شده است.

این تاخیر‌های طولانی باعث شد تا نمایندگان ویژه سازمان ملل در آگوست ۲۰۲۴ (مرداد/شهریور ۱۴۰۳) نگرانی‌هایی را درمورد رویکرد استرالیا به جبران خسارت و عدم شفافیت مطرح کنند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی نوشت که این نگرانی‌ها همچنان پابرجاست. فعالان حقوق بشر افغانستان درحال برگزاری میزگرد‌های آنلاین برای جلب توجه به این وضعیت هستند. گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که دولت استرالیا باید اطمینان حاصل کند که افغانستانی‌ها از وجود این وب‌سایت و نحوه ثبت شکایت مطلع هستند. 

در همین حال، انگلیس که خود نیز موظف به اجرای عدالت درمورد جنایت‌های جنگی نیروهایش است، پیشرفت بسیار کندی داشته است. 

یک رسانه انگلیسی به‌تازگی شواهد جدیدی از جنایت‌های جنگی نیرو‌های ویژه ارتش انگلیس در عراق و افغانستان ارائه کرد؛ یکی از این شواهد مصاحبه با نظامیان سابق درمورد کشتار‌های خودسرانه بازداشت‌شدگان زخمی و غیرنظامیان، ازجمله کودکان بود. 

یک نظامی سابق ارتش انگلیس که در افغانستان حضور داشت، گفت: آنها یک پسر جوان را دستبند زدند و به او شلیک کردند. او به وضوح یک کودک بود، حتی نزدیک به سن جنگیدن هم نبود.

دولت انگلیس تمام تلاش خود را کرده تا از پیگرد قانونی چنین جنایت‌هایی جلوگیری کند؛ گفته می‌شود که دولت‌های متوالی این جنایت‌ها را لاپوشانی کرده و تحقیقات جنایی را متوقف کرده‌اند. 

درحالی که دولت انگلیس در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر/دی ۱۴۰۱) تحقیقات مستقلی را درمورد جنایت‌های جنگی در افغانستان آغاز کرد، سال‌ها طول کشید تا این تحقیقات آغاز شود و دامنه آن به ۳ سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ محدود شده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا