اخبار بین المللخبرگزاری تسنیم

ارابه‌های گدعون؛ طرح شکست‌خورده اسرائیل در غزه با نقاب جدید

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از گذشت بیش از ۱۹ ماه از آغاز جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و در حالی که این رژیم از ابتدای جنگ تحت حمایت آمریکا طرح‌های مختلفی را برای اشغال غزه و وادار کردن حماس به تسلیم کارت اسرای اسرائیلی تهیه کرد و البته به جایی نرسید، کابینه امنیتی این رژیم دو هفته قبل با اعلام اینکه فراخوانی برای جذب ده‌ها هزار نیروی ذخیره جدید به ارتش صادر شده است، از تصویب طرح گسترش حملات نظامی به غزه تحت عنوان «ارابه‌های گدعون» خبر داد که یک طرح جدید برای نسل‌کشی مردم فلسطین است.

گسترش حملات جنون‌آمیز صهیونیست‌ها به غزه هم‌زمان با حضور ترامپ در منطقه

اما طی چند روز گذشته، در حالی که دولت آمریکا مدعی انجام تلاش‌های جدی برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و انجام معامله تبادل اسرا شده بود و بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که حملات رژیم صهیونیستی علیه این باریکه دست‌کم در دوره سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده به کشورهای عربی در منطقه متوقف شود یا کاهش یابد، اما در زمان حضور ترامپ در پایتخت‌های عربی، شاهد تشدید جنون‌آمیز حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه بودیم؛ به‌طوری که تنها طی ۳۶ ساعت ۲۵۰ غیرنظامی طبق آمار رسمی قتل‌عام شدند و صدها غیرنظامی دیگر مفقود و مجروح گشتند.

طی این روزها بیمارستان‌ها از جمله اهداف برجسته حملات ارتش رژیم اشغالگر قرار داشته‌اند و این رژیم، بیمارستان اروپایی و مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس در جنوب نوار غزه را با حملات سیستماتیک خود کاملاً ویران کرد. منابع فلسطینی گزارش می‌دهند که از بامداد دیروز جمعه تا ظهر امروز شنبه بیش از ۱۵۰ فلسطینی در حملات جنایتکارانه ارتش رژیم اشغالگر به شهادت رسیده‌اند.

نوار غزه , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

همزمان با آن، از نزدیک به سه ماه گذشته محاصره همه‌جانبه رژیم صهیونیستی علیه غزه هم ادامه دارد و حتی یک دانه گندم هم وارد این باریکه نشده است؛ تا جایی که نهادهای بین‌المللی از قحطی واقعی در غزه خبر می‌دهند و زنگ خطر مرگ تدریجی بیش از ۲ میلیون نفر بر اثر گرسنگی را به صدا درآورده‌اند.

ارابه‌های گدعون در غزه به راه افتاد

در این شرایط، صبح امروز رسانه‌های صهیونیستی از آغاز طرح نظامی موسوم به ارابه‌های گدعون خبر دادند. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که طی ساعات گذشته، حملات شدید اسرائیل در غزه آغاز شده است و نیروهای ارتش این رژیم به مناطق تحت سیطره اسرائیل در غزه وارد گشته‌اند.

ارتش رژیم اشغالگر مدعی شد که حملات نظامی گسترده در نوار غزه تا زمان تحقق همه اهداف جنگی از جمله بازگرداندن گروگان‌ها (اسرای صهیونیست) و نابودی حماس ادامه خواهد داشت.

خبرنگار المیادین هم صبح امروز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در چند محور قدیمی و جدید در غزه پیشروی کرده است، از جمله محور رفح در جنوب نوار غزه، محور دیرالبلح در مرکز این باریکه، محور شرق شهر غزه یعنی محله‌های التفاح و الشجاعیه، محور شمال بیت‌لاهیا در شمال نوار غزه و محور شرق جبالیا که طی آن تجهیزات و خودروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و ربات‌های انفجاری این رژیم وارد منطقه مذکور شده‌اند.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی امروز اعلام کرد که مرحله اول عملیات ارابه‌های گدعون در نوار غزه از طریق وارد کردن ضربات شدید و ورود نیروهای اسرائیلی به مناطق داخلی غزه آغاز شده است.

نوار غزه , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

تحلیلگران معتقدند که این طرح وحشیانه رژیم صهیونیستی در واقع از چند هفته قبل یعنی زمانی که ارتش اسرائیل شروع به ویرانی زیرساخت‌های حیاتی در منطقه جنوبی رفح و ایجاد منطقه حائل در اینجا کرد، آغاز شده بود.

محافل عبری گزارش می‌دهند که هدف از طرح ارابه‌های گدعون، گرسنگی سیستماتیک، کشتارهای گسترده و محرومیت مردم غزه از غذا و دارو تقسیم مجدد نوار غزه به مناطق کوچک و سوق دادن فلسطینی‌ها به حرکت به‌سمت منطقه‌ای به‌نام «غزه کوچک» به‌عنوان مقدمه‌ای برای آوارگی آنها به خارج از نوار غزه است.

جزئیات طرح وحشیانه تکراری صهیونیست‌ها در غزه با نقاب جدید

اما روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در گزارشی به‌قلم ران بن یشای، تحلیلگر امور نظامی در این روزنامه جزئیات مربوط به طرح ارابه‌های گدعون را فاش کرده نوشت: این طرح با هدف دستیابی به پیروزی نظامی و سیاسی در غزه از طریق یک عملیات سه‌مرحله‌ای سازمان یافته و با به‌کارگیری ۵ اهرم فشار پیچیده علیه حماس، در تلاش برای وادار کردن این جنبش به پذیرش توافق تبادل اسرا و برچیدن زیرساخت‌های نظامی آن است.

این طرح شامل سه مرحله به‌شکل زیر می‌شود؛

مرحله اول

این مرحله شامل آماده‌سازی‌های لجستیکی و روانی می‌شود و مدتِ زمانی آن تا ۱۶ مه ۲۰۲۵ یعنی تاریخ پایان سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه تعیین شده و به این صورت است:

ـ آماده سازی برای آواره کردن ساکنان غزه از شمال به جنوب این باریکه در منطقه‌ای بین محور موراگ و فیلادلفیا.

ـ ایجاد مراکز لجستیکی با همکاری یک شرکت آمریکایی برای توزیع غذا، آب و دارو به آوارگان.

ـ انهدام تونل‌های حماس که رفح را به خان‌یونس و مناطق مرکزی متصل می‌کنند و جداسازی مناطق غزه از یکدیگر و قطع مسیرهای حرکت و کمک‌رسانی.

مرحله دوم

این مرحله شامل بمباران شدید غیرنظامیان و آوارگی مردم غزه است که از منظر بشردوستانه خطرناک‌ترین مرحله طرح ارابه‌های گدعون محسوب می‌شود و شامل این موارد می‌گردد:

ـ بمباران اولیه شدید از هوا و حملات زمینی گسترده در سراسر نوار غزه.

ـ آوارگی مردم غزه به‌سمت مناطق به‌اصطلاح «امن» در رفح از طریق تهدیدات مستقیم یا دستورالعمل‌های غیرمستقیم همچون پرتاب اعلامیه‌ها به داخل غزه.

ـ فعال‌سازی نقاط ایست بازرسی امنیتی ارتش اسرائیل تحت نظارت شاباک و ارتش که مأموریت آنها جلوگیری از ورود نیروهای حماس و سایر گروه‌های مقاومت فلسطین به مناطق به‌اصطلاح امن است.

مرحله سوم

این مرحله مبتنی بر حملات تدریجی و برچیدن زیرساخت‌های نظامی حماس می‌شود و بعد از خروج غیرنظامیان از مناطق مورد نظر اسرائیل آغاز می‌گردد و شامل موارد زیر است:

ـ تهاجم تدریجی به غزه که از مناطق تخلیه‌شده در شمال غزه آغاز می‌گردد.

ـ تخریب کامل زیرساخت‌های نظامی حماس از جمله ساختمان‌هایی که مشکوک به استفاده به‌عنوان مقر فرماندهی این جنبش هستند.

ـ استقرار نظامی بلندمدت ارتش اسرائیل در اراضی اشغال‌شده در غزه برای جلوگیری از سازماندهی مجدد و سیطره حماس بر این باریکه.

اهرم‌های ادعایی اسرائیل برای اجرای طرح وحشیانه ارابه‌های گدعون

ران بن یشای، تحلیلگر صهیونیست گفت که اسرائیل برای اطمینان از موفقیت طرح خود به مجموعه‌ای از ابزارها متکی شده است و این ابزارها برای محدود کردن توانایی حماس در مقاومت مقابل حملات اسرائیل، و تحت فشار قرار دادن این جنبش جهت امتیاز دادن در مذاکرات تبادل اسراست.

اهرم‌های فشار اسرائیل به این منظور پنج مورد هستند:

ـ اشغال و سیطره بر نوار غزه.

ـ محدود کردن حرکت فلسطینی‌ها در نوار غزه از طریق ایست بازرسی‌های متعدد.

ـ تحت کنترل گرفتن کمک‌های انسانی که قرار است وارد غزه شود.

ـ جدا کردن حماس از مردم غزه.

ـ وارد کردن فشار نظامی به مقامات حماس.

فریبکاری جدید اشغالگران با بزرگ‌نمایی درباره ارابه‌های گدعون

اما کارشناسان معتقدند؛ افشای جزئیات این طرح توسط رسانه‌های عبری بخشی از تلاش‌های رژیم اشغالگر برای اعمال فشار روانی به حماس جهت مجبور کردن این جنبش به دادن امتیازات بزرگ در مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا طبق خواسته‌های اسرائیل است.

نائل عبدالهادی، کارشناس عرب‌زبان امور رژیم صهیونیستی می‌گوید: جزئیات منتشر‌شده در مورد سازوکارهای طرح ارابه‌های گدعون توسط رسانه‌های رژیم صهیونیستی از یک سو و اغراق در جزئیات این طرح توسط برخی رسانه‌های عربی از سوی دیگر، با هدف ترساندن فلسطینی‌ها و تسلیم کردن آنها به پذیرش هر طرحی برای آتش‌بس و آزادی اسرای صهیونیستی است؛ حتی اگر این طرح کاملاً به‌ضرر فلسطینی‌ها باشد.

همچنین باید توجه داشته باشیم که سازوکارهای اعلام‌شده در طرح وحشیانه ارابه‌های گدعون جدید نیستند، بلکه با وحشی‌گری شدید نیروهای اشغالگر در نوار غزه از ابتدای جنگ تاکنون اجرا شده‌اند و تقریباً همه مفادی که در طرح جدید گنجانده شده، از جمله گرسنگی دادن به مردم غزه و کشتار بیشترین تعداد از آنها چیزی است که از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون شاهد بوده‌ایم.

نوار غزه , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

همچنین باید به فریبکاری‌های تکراری صهیونیست‌ها در این طرح هم اشاره کنیم؛ جایی که اشغالگران بارها مناطقی را در نوار غزه تحت عنوان منطقه امن معرفی کرده و بعد از رسیدن غیرنظامیان به آنجا قتل‌عام‌های وحشیانه زیادی مرتکب شدند. طبق آمار دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه، تعداد شهدای فلسطینی در مناطق به‌اصطلاح امن تقریباً یک‌پنجم قربانیان جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه این باریکه را تشکیل می‌دهد و تعداد آنها بیش از ۱۰ هزار شهید است،

به‌عنوان مثال، اشغالگران منطقه المواصی در جنوب نوار غزه را که ادعا می‌کردند امن است، ۳۸ بار هدف حملات وحشیانه قرار دادند، همچنین نزدیک به ۳۰۰ مرکز آوارگان و پناهگاه‌ها که ارتش صهیونیستی آنها را امن اعلام کرده بود توسط این رژیم بمباران شدند.

طرحی از پیش شکست‌خورده برای بقای عمر سیاسی نتانیاهو

روزنامه عبری هاآرتص در مورد طرح ارابه‌های گدعون گزارش داد که این طرح، ابزاری برای بقای سیاسی کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است که جنگ را تبدیل به وسیله‌ای برای بقای عمر سیاسی خودش کرده است و همچنان به خیال‌پردازی برای آوارگی مردم فلسطین از غزه، شهرک‌سازی‌ها و حکومت نظامی در این باریکه ادامه می‌دهد.

عاموس هرئیل، تحلیلگر نظامی برجسته صهیونیست در روزنامه عبری هاآرتص با اشاره به اینکه طرح ارابه‌های گدعون یک طرح از پیش شکست خورده است، گفت: اجرای این طرح نه‌تنها منجر به نابودی حماس نمی‌شود، بلکه جان تعداد بیشتری از اسرا و نظامیان اسرائیلی را هم به خطر خواهد انداخت. هدف اصلی این طرح اسرائیل، صراحتاً آوارگی مردم غزه بوده و این رویکرد، از حمایت شخصی ترامپ برخوردار است.

نائل عبدالهادی، تحلیلگر عرب‌زبان بر این باور است که ارتش رژیم اشغالگر قادر به اجرای این طرح به‌شکل همزمان در تمام مناطق غزه نیست و باید تعداد قابل‌توجهی از نیروهای ذخیره را به این منظور بسیج کند و این در حالی است که ارتش صهیونیستی از بحران شدید نیروی انسانی رنج می‌برد.

لازم به ذکر است که ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بعد از تصویب طرح ارابه‌های گدعون، به وزرای کابینه امنیتی این رژیم هشدار داد: در طرحی برای یک مانور تمام‌عیار، ما لزوماً به گروگان‌ها (اسرای صهیونیست) در غزه نخواهیم رسید و به‌خاطر داشته باشید که ممکن است آنها را از دست بدهیم.

همان‌طور که گفتیم، رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه طرح‌های مختلفی برای اشغال این باریکه و آوارگی ساکنان آن تهیه کرده بود؛ از جمله طرح‌هایی که از زبان آمریکایی‌ها بیان می‌شد و برجسته‌ترین آن، طرح‌های اخیر ترامپ برای بیرون راندن مردم غزه است، اما فلسطینی‌ها با آگاهی از توطئه‌های فریبکارانه تل‌آویو و واشنگتن، از تسلیم شدن در برابر این نقشه‌ها خودداری کردند و به سرزمین خود پایبند ماندند.

کابینه نتانیاهو به‌خوبی می‌داند که وعده پیروزی مطلق اسرائیل در غزه بدون آزادی اسرای این رژیم محقق نخواهد شد و هر طرحی که منجر به مرگ این اسرا شود، به‌معنای شکست است. ناتوانی رژیم اشغالگر در تسلیم کردن ملت و مقاومت فلسطین، این رژیم را به‌سمت استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح برای شکستن اراده فلسطینی‌ها و آوارگی آنها از سرزمینشان سوق داده است.

اما مردم غزه و جنبش حماس و نیز سایر گروه‌های مقاومت نشان داده‌اند که برگ برنده خود یعنی کارت اسرا را تسلیم دشمن نمی‌کنند و گرسنگی که یک اهرم فشار تکراری است، نمی‌تواند ملت فلسطین را از پایبندی به حقوق بدیهی خود بازدارد.

بنابراین اغراق در ابعاد طرح ارابه‌های گدعون که بیشتر جزئیات آن تکراری است و طی ۱۹ ماه گذشته در مرحله اجرایی قرار داشته است، یک اشتباه رسانه‌ای به‌شمار می‌رود، این طرح در واقع چیزی جز ادامه جنگ فرسایشی صهیونیست‌ها در غزه بدون تحقق اهداف آنها نبوده است و همان‌گونه که محافل صهیونیستی می‌گویند، تنها هزینه‌های اسرائیل را بیشتر می‌کند و جان تعداد زیادی از نیروهای ارتش و اسرای این رژیم را به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام/+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا