معاون سازمان انرژی اتمی: حفظ مرجعیت علمی دلیل برگزاری کنفرانس ملی هستهای است


معاون سازمان انرژی اتمی گفت که هدف از برگزاری کنفرانس ملی هستهای رشد و انتشار دانش هستهای است.
جواد کریمی ثابت، معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران، سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نخستین روز برگزاری سیویکمین کنفرانس ملی هسته ایران، اظهار کرد: ما این کنفرانس را در حالی آغاز میکنیم که بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از همکاران ما از دانشگاه و بخش خصوصی و برخی از مدیران و مهندسان صنعت هستهای حضور دارند؛ این کنفرانس برای سیویکمین بار برگزار میشود و همین امر نشان دهنده قدمت آن است.
وی تصریح کرد: انتظار داریم که هر دوره کمیت و کیفیت ارتقا پیدا کند و محتوا و عملکرد کنفرانس رشد و ارتقا یابد.
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان افزایش شمار شرکتکنندگان در کنفرانس ملی هستهای در جریان دورههای برگزار شده، گفت: محدودیتها سبب میشود که ما نتوانیم در خدمت همه علاقهمندان باشیم؛ این کنفرانس در سه روز برگزار میشود و دبیرخانه کنفرانس بیش از ۵۰۰ مقاله دریافت کرده است که حدود ۳۸۰ مقاله پذیرفته شد.
وی تاکید کرد: ۳۰ پنل تخصصی در این کنفرانس داریم که نشاندهنده گستردگی علوم و فنون هستهای هستند؛ در هر پنل دستکم ۵ سخنران وجود دارد.
کریمی ثابت در تشریح هدفهای برگزاری این کنفرانس، اعلام کرد: این کنفرانس چند هدف کلی دارد؛ نخست، بحث رشد دانش و سپس انتشار دانش هستهای است؛ در کنار آن با توجه به نشستها، این کنفرانس جهتدهی مسیر علمی را تعیین میکنند؛ وقتی صنعت با آخرین یافتههای دانشگاهی آگاه میشود بهتر میتواند پروژههای خودش را پیش ببرد.
وی با بیان اینکه این امر سبب میشود که همکاری ملی در اکوسیستم هستهای شکل بگیرد، گفت: صنعت هستهای خیلی از صنایع دیگر را تحت الشعاع قرار میدهد؛ قطعا رشد این فناوری میتواند اکوسیستم کل کشور را رشد دهد.
معاون سازمان انرژی اتمی درباره محورهای نشست هم گفت: برخی از محورهای کنفرانس با دیگر موضوعها همپوشانی دارند؛ بهعنوان مثال، در بخش سلامت بیش از یک میلیون بیمار در کشور با کمک رادیوداروهای سازمان درمان میشوند یا بیماریشان تشخیص داده میشود؛ در صنعت هستهای هم حدود ۴۰۰ نفر از صنعت پزشکی در این نشستها شرکت کردند.
وی با بیان اینکه این کنفرانسها مسیر رشد علمی را تعیین میکنند، تصریح کرد: کشورها برای اینکه مرجعیت خود را حفظ کنند، چنین پروژههایی را تعریف میکنند.
سیویکمین دوره کنفرانس هستهای ایران، صبح سه شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ بهصورت رسمی آغاز به کار کرد.
این کنفرانس با همت انجمن هستهای و با حمایت سازمان انرژی اتمی به میزبانی شهر مقدس مشهد به مدت ۳ روز برگزار میشود.
محورهای اصلی این دوره از کنفرانس شامل موضوعهایی، چون «کاربرد پرتوها و فناوریهای نوین پرتوی»، «فیزیک و فناوری گداخت هستهای و پلاسما»، «راکتورهای هستهای و فناوریهای کوانتومی»، «چرخه سوخت و مواد هستهای» و همچنین «حکمرانی هستهای و توسعه پایدار» است.
این رویداد علمی، فرصتی برای تبادل نظر، ارائه دستاوردهای جدید و توسعه همکاریهای ملی در حوزه علوم و فناوری هستهای به شمار میرود.
«راکتورهای تحقیقاتی در جهان و کاربردهای آنها»، «معرفی سامانه تصویربرداری نوترونی در راکتور تهران»، «تست سوخت در راکتور تهران»، «تولید رادیو ایزوتوپ و پرتودهی سنگهای جواهراتی در راکتور تهران» و «معرفی راکتورهای تحقیقاتی اصفهان» عناوین مطالبی است که در نخستین روز این کنفرانس ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/