خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

سد سیاسی‌کاری‌های بی‌بی‌سی در مقابل فیلم‌های مستند مربوط به جنایت‌های رژیم صهیونیستی

سد سیاسی‌کاری‌های بی‌بی‌سی در مقابل فیلم‌های مستند مربوط به جنایت‌های رژیم صهیونیستی

اعتراض‌ها به اقدام شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی به دلیل خودداری از پخش فیلم مستند مربوط به پزشکان فلسطینی در غزه بالا گرفته است.

خبرگزاری میزان

شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی به دلیل منتشر نکردن برنامه مستند مربوط به پزشکان غزه به سانسور با اهداف سیاسی متهم شد.

به گزارش میدل‌ایست‌آی، بی‌بی‌سی به دلیل مواجهه با فشار فزاینده برای پخش نکردن فیلمی درباره پزشکان فلسطینی شاغل در غزه به سانسور با اهداف سیاسی متهم شده است.

بیش از ۶۰۰ چهره برجسته هنری و رسانه‌ای، از جمله مایک لی، کارگردان انگلیسی، سوزان ساراندون، بازیگر برنده اسکار و لیندسی هیلسام، سردبیر بین‌المللی اخبار کانال ۴، نامه‌ای سرگشاده را امضا کرده‌اند و از این شرکت خواسته‌اند مستند «غزه: پزشکان زیر آتش» را که از فوریه آماده پخش است، منتشر کند.

این نامه که روز دوشنبه برای تیم دیوی، مدیرکل بی‌بی‌سی، ارسال شد، از این شبکه به دلیل خودداری از پخش این مستند که داستان پزشکان فلسطینی شاغل در غزه تحت بمباران رژیم صهیونیستی را روایت می‌کند، با وجود ماه‌ها بررسی مستند و واقعیت‌ها، انتقاد می‌کند.

در این نامه آمده است: ما در کنار پزشکان غزه هستیم که صدایشان خاموش می‌شود؛ داستان‌های فوری آن‌ها توسط بوروکراسی و سانسور سیاسی دفن می‌شود؛ چنین تصمیم‌هایی، کاهش ارزش نظام‌مند جان فلسطینی‌ها را در رسانه‌های ما تقویت می‌کند.

در میان ۱۳۰ امضاکننده ناشناس طومار یادشده، بیش از ۱۲ نفر از کارکنان بی‌بی‌سی حضور دارند.

با وجود اینکه فیلم «غزه: پزشکان زیر آتش» که توسط فیلمسازان نامزد اسکار، برنده جوایز امی و پیبادی، ساخته و قرارداد آن توسط وکلای این شبکه تلویزیونی انگلیسی امضا شده است، به دلیل جنجالی که بر سر مستند دیگری از بی‌بی‌سی در مورد کودکان غزه با عنوان «چگونه در یک منطقه جنگی زنده بمانیم» به پا شد، پخش نشده است.

امضاکنندگان این نامه نگرانی عمیق خود را از سانسور صدای فلسطینی‌ها، این بار، پزشکانی که در شرایط غیرقابل تصوری در غزه فعالیت می‌کنند ابراز و استدلال کردند که بی‌بی‌سی همچنان در گزارش‌ها و پوشش رویداد‌های غزه جانب‌دارانه عمل می‌کند و نگرانی و انتقاد مداومی را در مورد تعادل و بی‌طرفی روزنامه‌نگاری خود در این منطقه ایجاد می‌کند.

شرکت تهیه‌کننده مستند «غزه؛ پزشکان زیر آتش» در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما شهادت‌های تکان‌دهنده‌ای از چندین پزشک و کارمند مراقبت‌های بهداشتی فلسطینی جمع‌آوری کرده‌ایم و مشتاقانه منتظر تاریخ انتشار تایید شده‌ای هستیم تا بتوانیم به پزشکان و کادر درمانی بازمانده بگوییم که داستان‌هایشان چه زمانی روایت خواهد شد.

براساس گزارش‌ها، بی‌بی‌سی برخلاف روند قانونی، برنامه قبلی خود برای نمایش این فیلم را کنار گذاشته است.

جنبش مردمی کارکنان بهداشت برای فلسطین نیز در بیانیه خود اعلام کرد: کارکنان بهداشتی که در این مستند حضور دارند، شاهد قتل‌عام همکاران بی‌شماری بوده‌اند و جان خود را نه تنها برای مراقبت از بیماران خود، بلکه برای مستندسازی و افشای هدف قرار دادن بی‌رحمانه زیرساخت‌ها و پرسنل مراقبت‌های بهداشتی توسط اسرائیل به خطر انداخته‌اند.

پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز شماری از حامیان فلسطین با تجمع در مقابل دفتر بی‌بی‌سی در لندن، پایتخت انگلیس از این رسانه به دلیل حفاظت از رژیم صهیونیستی در برابر پاسخگویی از طریق سرکوب واقعیت‌های مربوط به خشونت نسل‌کشی فلسطینی‌ها انتقاد کردند.

معترضان در این رویداد اعتراضی که به دعوت گروه‌هایی مانند کارزار پویش همبستگی با فلسطین، انجمن فلسطینی‌ها در انگلیس و چند نهاد و گروه دیگر برگزار شده بود، پرچم فلسطین و پارچه‌نوشته‌هایی را در حمایت از فلسطینی‌ها در دست داشتند.

روی این پارچه‌نوشته‌ها شعار‌های «فلسطین را آزاد کنید»، «به اشغال پایان دهید»، «بی‌بی‌سی تو از نسل‌کشی حمایت می‌کنی» و «بی‌بی‌سی، نسل‌کشی را پنهان نکن» نوشته شده بود.

معترضان خواستار اطلاع‌رسانی شفاف بی‌بی‌سی درباره جنایت نسل‌کشی در غزه بودند و این رسانه انگلیسی را به پوشش جانبدارانه، نادیده گرفتن صدای قربانیان و سفیدشویی اقدام‌های جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی متهم کردند.

این تجمع در حالی برگزار شد که بی‌بی‌سی در ماه فوریه (بهمن سال گذشته) مستندی با نام «غزه: چگونه در یک منطقه جنگی زنده بمانیم» را حذف کرد؛ این اقدام واکنش‌های شدیدی را درپی داشت.

این فیلم نگاهی اجمالی به زندگی در غزه داشت؛ یکی از اعضای انجمن فلسطینی‌ها در انگلیس گفت: این مستند‌ها حتی کل داستان را روایت نمی‌کنند، بلکه فقط جنبه‌هایی از آن را بیان می‌کنند.

موسسه یوکه دیکلاسیفاید، پیشتر گزارش داد که بی‌بی‌سی با سانسور اطلاعات درباره نقش حمایتی لندن در جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، افکار عمومی را از ابعاد واقعی این همکاری‌ها بی‌اطلاع نگه می‌دارد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا