
به گفته گوگل، از این پس نسخهای از مدل هوش مصنوعی «جمینای» (Gemini) که به صورت داخلی روی دستگاه کاربران اجرا میشود، وظیفه شناسایی و هشدار درباره کلاهبرداریهایی با عنوان «پشتیبانی فنی» را بر عهده خواهد داشت.
گوگل تأکید کرده است که این اقدام تنها بخشی از مجموعه روشهایی است که برای ارتقای امنیت کاربران در مرورگر کروم، موتور جستجوی گوگل و سیستمعامل اندروید به کار گرفته خواهد شد.
هوش مصنوعی، ابزاری در برابر موج جدید کلاهبرداریها
این اعلام در شرایطی صورت گرفته است که امروزه مجرمان سایبری نیز با بهرهگیری از هوش مصنوعی توانایی ساخت محتوای جعلی و فریبندهای را با سرعت و حجم بالا دارند. این موضوع، تعداد حملات اینترنتی با هدف سرقت اطلاعات شخصی یا داراییهای مالی را به طور چشمگیری افزایش داده است.

بر اساس آمار جهانی، مصرفکنندگان در سراسر دنیا طی سال گذشته بیش از یک تریلیون دلار بر اثر کلاهبرداریهای اینترنتی متضرر شدهاند. در نتیجه، شرکتهایی مانند گوگل به طور فزایندهای به استفاده از هوش مصنوعی روی آوردهاند تا بتوانند گامی مؤثر در جهت مقابله با این تهدیدات بردارند.
گرچه گوگل سالهاست از فناوری یادگیری ماشینی برای محافظت از خدمات خود بهره میبرد، اما پیشرفتهای اخیر در حوزه هوش مصنوعی موجب شده این فناوری با دقت و سرعت بیشتری الگوهای خطرناک را شناسایی کند و از وقوع کلاهبرداریها جلوگیری نماید.
بر اساس اعلام گوگل، در نسخه بهروزرسانیشده «حالت مرور ایمن» در نسخه دسکتاپ مرورگر کروم، مدل هوش مصنوعی داخلی دستگاه میتواند بلافاصله پس از کلیک کاربر، صفحات وب را اسکن کرده و تهدیدات احتمالی را شناسایی کند. مشابه نسخه فعلی مرور ایمن، اگر کاربر قصد ورود به وبسایتی با ریسک امنیتی بالا را داشته باشد، پیش از باز شدن صفحه، هشدار مناسبی به او نمایش داده خواهد شد.
همچنین، در بهروزرسانی جدید دیگری، گوگل اعلام کرده است که در صورت شناسایی وبسایتهای مشکوک، کاربران سیستمعامل اندروید نیز هشدارهای لازم را از طریق مرورگر کروم دریافت خواهند کرد.
گوگل تنها شرکتی نیست که از هوش مصنوعی برای مقابله با کلاهبرداریهای دیجیتال بهره میبرد. شرکت مایکروسافت نیز به تازگی یک ابزار آزمایشی را معرفی کرده که از طریق تحلیل مکالمات تلفنی، تشخیص میدهد آیا تماس دریافتی جعلی است یا خیر، و بر اساس آن به کاربر هشدار میدهد.