ایتنامديريت ICT

Material 3 Expressive: طراحی جدید اندروید که تجربه کاربری را به سطح جدیدی می‌برد

بر اساس برنامه‌ رسمی منتشرشده در وب‌سایت گوگل و همچنین پست وبلاگی که به‌طور تصادفی روی خروجی قرار گرفته، گوگل قصد دارد در کنفرانس توسعه‌دهندگان Google I/O که به‌زودی برگزار می‌شود، از نسخه تازه‌ای از سیستم طراحی اندروید خود رونمایی کند. عنوان یکی از نشست‌های این رویداد به تغییرات چشمگیری در سیستم طراحی اندروید اشاره دارد که از «متریال ۳» به «متریال دیزاین ۳ رسا» تحول خواهد یافت. در پست فاش‌شده آمده است که طراحی جدید گوگل بر خلق رابط‌هایی متمرکز است که بتوانند با کاربران در سطحی احساسی ارتباط برقرار کنند.

به گزارش ایتنا و به نقل از تک‌کرانچ، چنین به‌روزرسانی‌هایی در سیستم طراحی، نقش مؤثری در نحوه توسعه اپلیکیشن‌ها توسط برنامه‌نویسان و همچنین نحوه شخصی‌سازی تجربه کاربری ایفا می‌کند؛ موضوعی که در نهایت بر درک کلی و تجربه‌ی استفاده از یک دستگاه اندرویدی تأثیرگذار خواهد بود.

هرچند هنوز اطلاعات دقیقی درباره نحوه‌ اجرای Material 3 Expressive منتشر نشده است، اما پست وبلاگ منتشرشده نکات کلی و مهمی را مطرح کرده، از جمله اینکه سیستم طراحی جدید با استفاده‌ جسورانه از رنگ‌ها و فرم‌ها شناخته خواهد شد و هدف آن، خلق تجربه‌های کاربری لذت‌بخش است.

زبان طراحی متریال برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴ میلادی) معرفی شد؛ یک سیستم متن‌باز طراحی که راهنمایی‌هایی در زمینه طراحی بصری، حرکتی و تعاملی برای رابط‌های کاربری اپلیکیشن‌های اندروید ارائه می‌داد. نسخه‌ بعدی این زبان طراحی در اردیبهشت ۱۴۰۰ (مه ۲۰۲۱) با نام Material You یا همان Material 3 معرفی شد که تجربه‌ای تطبیق‌پذیر را در اختیار کاربران قرار می‌داد و امکان شخصی‌سازی ظاهر رابط کاربری اندروید را فراهم می‌کرد. برای نمونه، با تغییر تصویر زمینه دستگاه، ظاهر کلی رابط کاربری نیز با رنگ غالب آن هماهنگ می‌شد.
 

گرچه Material 3 Expressive در مقیاس و گستردگی به اندازه‌ Material You نیست، اما نسخه‌ توسعه‌یافته‌ای از آن به شمار می‌رود.

پست وبلاگ فاش‌شده عمدتاً بر دلایل تحقیقاتی و رویکرد این به‌روزرسانی تأکید داشت و توضیح می‌داد که کاربران اغلب طراحی‌هایی با با تجربه کاربری غنی‌تر را ترجیح می‌دهند، چرا که درک مطالب و استفاده از برنامه‌ها را ساده‌تر می‌کند. گوگل همچنین اشاره کرده که این نوع طراحی، توجه کاربران را به عناصر اصلی و عملکردهای مهم جلب کرده و در نتیجه، موجب «افزایش قابل‌توجه بهره‌وری» می‌شود.

از دیگر نکات مهم این است که طراحی جدید برای کاربران سالخورده نیز تجربه‌ راحت‌تری فراهم می‌کند و به‌طور کلی، برای استفاده‌ افراد در گروه‌های سنی مختلف مناسب‌تر است.
 

با این حال، گوگل تصریح کرده است که طراحی با تجربه کاربری غنی راه‌حلی یکسان و همه‌جانبه برای تمامی کاربردها محسوب نمی‌شود و توسعه‌دهندگان همچنان موظف‌اند در طراحی رابط کاربری اپلیکیشن‌های خود، به الگوهای پذیرفته‌شده و استانداردهای طراحی موجود پایبند بمانند.

گفتنی است که این پست وبلاگی نخستین بار توسط وب‌سایت 9to5Google مشاهده شد و نسخه‌ای از آن نیز در Wayback Machine ذخیره شده است. اگرچه گوگل این پست را به‌سرعت حذف کرد، اما عنوان یکی از جلسات کنفرانس Google I/O با نام «ساخت تجربه کاربری نسل بعد با Material 3 Expressive» نشان می‌دهد که این شرکت در نظر دارد نسخه‌ جدید زبان طراحی خود را تا پایان این ماه معرفی کند.

بر اساس توضیحات ارائه‌شده برای این جلسه، توسعه‌دهندگان آموزش خواهند دید که چگونه با بهره‌گیری از الگوهای طراحی احساسی جدید، تعامل کاربران، کارایی اپلیکیشن و جذابیت کلی محصول خود را افزایش دهند. گوگل همچنین قصد دارد در همین زمان، فایل‌ها و نسخه آلفای کدهای مربوط به طراحی جدید را منتشر کند تا توسعه‌دهندگان بتوانند پیش از انتشار عمومی، آزمایش‌های اولیه را آغاز کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا