گرسنگی و شهادت؛ وضعیت مردم غزه در سومین ماه توقف ورود کمکها


کارشناسان میگویند که وضعیت در نوار غزه وخیم بوده و درحالی که کامیونهای حامل مایحتاج ضروری در مرز با مصر انباشته میشوند، کودکان گرسنه در میان زبالهها بهدنبال غذا هستند.
محاصره رژیم صهیونیستی علیه غزه و جلوگیری از ورود غذا، آب و سایر کمکهای حیاتی به این باریکه در بحبوحه بمباران بیوقفه، وارد سومین ماه خود شده است. براساس گزارشها، در این مدت ۵۷ فلسطینی در غزه از گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
دفتر رسانهای غزه اعلام کرد که بیشتر قربانیان کودکان و همچنین بیماران و سالمندان بودهاند. کارشناسان استفاده مداوم رژیم صهیونیستی از غذا بهعنوان سلاح جنگی را محکوم کرده و از جامعه بینالمللی خواستهاند تا برای بازگشایی مرزها و اجازه ورود کمکها، به رزیم اشغالگر فشار وارد کند.
غزه از ۲ مارس (۱۲ اسفند) تحت محاصره کامل رژیم صهیونیستی قرار دارد. ویدیوهای منتشرشده تعداد زیادی کامیون حامل مایحتاج حیاتی را نشان میدهد که در مرز بین مصر و نوار غزه انباشته شدهاند، صفی که تا جنوب شهر عریش، واقع در حدود ۴۵ کیلومتری (۲۸ مایلی) گذرگاه مرزی رفح، امتداد یافته است.
یکی از تازهترین قربانیان یک دختربچه بود که براثر سوءتغذیه و کمآبی بدن در بیمارستان رنتیسی (غرب شهر غزه) به شهادت رسید.
براساس گزارش سازمان ملل، از ابتدای سال ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳) بیش از ۹ هزار کودک برای درمان سوءتغذیه حاد در بیمارستان بستری شدهاند.
یک خبرنگار با گزارش از شهر غزه گفت که شاهد صحنههای دلخراشی از کودکانی بوده که در میان زبالهها بهدنبال هرآنچه از محصولات غذایی کنسروی باقیمانده است جستوجو میکردند. او اضافه کرد که این منطقه محاصرهشده به نقطه بحرانی رسیده است، زیرا سازمانهای بینالمللی با کمبود آذوقه مواجه هستند و آشپزخانههای محلی قادر به تهیه غذا برای آوارگان نیستند.
احمد النجار، یک فلسطینی آواره در شهر غزه، گفت: یافتن حتی یک وعده غذا به یک تلاش غیرممکن تبدیل شده است. مردم اینجا شاهد بودهاند که خیریهها یکی پس از دیگری اعلام میکنند که آذوقهشان تمام شده و فعالیتهای خود را تعطیل میکنند، زیرا در موقعیتی نیستند که کمکهای لازم را به مردم ارائه کنند.
وی اضافه کرد: این ناامیدکننده و آزاردهنده است که به کامیونهایی که در آن سوی حصار انباشته شدهاند اجازه ورود داده نمیشود، آن هم درحالی که مردم، حتی کودکان، در شرایط وخیمی قرار دارند.
کمبود شدید دارو و تجهیزات در بیمارستانها
مدیر بیمارستان کویتی در رفح، در بیانیهای گفت که خدمات پزشکی با کمبود شدید بیش از ۷۵ درصد از داروهای ضروری مواجه هستند و تنها برای حدود یک هفته دیگر دارو باقی مانده است.
او هشدار داد که بیشتر خدمات پزشکی این منطقه محصور بدون مداخله فوری بینالمللی برای بازگشایی مرزها و اجازه عبور کمکهای پزشکی و بشردوستانه متوقف خواهد شد؛ بیمارانی که هر روز بدون درمان به آرامی در حال مرگ هستند باید بهطور فوری از غزه تخلیه شوند.
این طولانیترین محاصرهای است که نوار غزه تاکنون با آن مواجه بوده و در حالی رخ داده که نظامیان صهیونیست به بمباران این منطقه ادامه میدهند.
محاصره نوار غزه به محدودیتهای شدید در دسترسی به کالاهای اساسی، دارو و خدمات بهداشتی منجر شده است. این محاصره اقتصادی باعث افزایش نرخ بیکاری، فقر و مشکلات بهداشتی در میان فلسطینیان شده است. این اقدامها میتواند بهعنوان جنایت علیه بشریت و مجازات جمعی تلقی شود. بهعنوان نمونه، سالها محاصره غزه بهویژه پس از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) به کمبود شدید داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی منجر شده است.
دیوان کیفری بینالمللی در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، (اول آذر ۱۴۰۳) حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم را به اتهام جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرد. اتهامهای مطرحشده علیه نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی، کشتار غیرنظامیان و ممانعت از رسیدن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه بود.
انتهای پیام/