
به گزارش ایتنا و به نقل از انگجت، این فناوری قرار است برای کاربران این امکان را فراهم آورد تا از قابلیتهای هوش مصنوعی مولد مانند خلاصهسازی پیامهای خواندهنشده یا بهبود نگارش آنها بهره ببرند، بدون آنکه حریم خصوصی آنها نقض شود.
واتساپ همواره بهخاطر رمزگذاری سرتاسری و محافظت از دادههای کاربران شناخته شده و به نظر میرسد افزودن قابلیتهای ابری مبتنی بر هوش مصنوعی با این ویژگیها در تضاد باشد. با این حال، متا راهکاری یافته تا هر دو را بهصورت همزمان حفظ کند.
بر اساس اطلاعات منتشرشده در وبلاگ مهندسی متا، «پردازش خصوصی» بر زیرساختی به نام «محیط اجرای قابل اعتماد» (Trusted Execution Environment یا TEE) استوار است. این فناوری امکان پردازش درخواستهای کاربران در محیط ابری امن و خصوصی را فراهم میکند. به این ترتیب، واتساپ میتواند قابلیتهای هوش مصنوعی را پیادهسازی کند، بیآنکه محتوای چتها در اختیار سرورهای متا یا هر نهاد ثالثی قرار گیرد.
این فناوری مشابه مدل اپل موسوم به «رایانش ابری خصوصی» است که در آن، بدون ارسال کامل دادهها به فضای ابری، امکانات هوش مصنوعی در دستگاههای کاربران فراهم میشود.
متا میداند که این طرح ممکن است با بدبینی روبهرو شود، چراکه واتساپ همواره هدف حملات سایبری بوده است. برای کاهش نگرانیها، متا اعلام کرده که فناوری پردازش خصوصی برای بررسی و ارزیابی در دسترس پژوهشگران امنیت سایبری قرار میگیرد. همچنین، این فناوری به برنامه کشف آسیبپذیریهای امنیتی (Bug Bounty) متا افزوده خواهد شد.
فعلاً زمان مشخصی برای در دسترس قرار گرفتن این قابلیتهای جدید در واتساپ اعلام نشده و این معرفی، صرفاً نگاهی اولیه به فناوری پردازش خصوصی است. متا میگوید زیرساختهای مشابه ممکن است در سایر سرویسهای این شرکت نیز به کار گرفته شوند.