۳ توصیه برای جلوگیری از آسیب هدفون و هندزفری به شنوایی

گفتوگو|

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان توصیههایی برای حفظ سلامت گوش هنگام استفاده از هدفون، هدست و هندزفری پرداخت و گفت: هم شدت صدا و هم زمان استفاده از آنها در حفظ سلامت گوش موثر است.
در دنیای امروز اغلب افراد در سنین مختلف از نوجوانی گرفته تا سالمندی به شکلهای مختلف از هدفون، هدست و هندزفری استفاده میکنند و استفاده از آنها در برخی از مشاغل و در بین جوانان شیوع بیشتری دارد این در حالیست که استفاده مداوم و غیر اصولی از این ابرار میتواند با عوارضی همراه باشد شنوایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
طبق آخرین آمار ۲۶ درصد از جمعیت کشور با صوت سر و کار دارند که ۱۴ درصدشان نشانههایی از کمشنوایی دارند و اگر پیشگیری نکنند ممکن است دچار معلولیت شوند. از این رو لازم است افراد نکاتی را هنگام استفاده از این وسایل رعایت کنند تا گوشی سالم داشته باشند و دچار مشکلات شنوایی نشوند.
در همین رابطه سعید محمودیان، رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با میزان به بیان توصیههایی برای حفظ سلامت گوش هنگام استفاده از هدفون و هندزفری پرداخت و ضمن اشاره به اینکه استفاده از این ابزارها ممنوع نیست، اما هنگام استفاده از آنها باید نکاتی رعایت شود، گفت: هنگام گوش کردن صوت با هدفون، هدست و هندزفری حتما باید حجم صدا زیر ۶۰ درصد باشد و از این مقدار بالاتر نرود. همچنین لازم است هر از چند گاهی به گوش استراحت داده شود و اینگونه نباشد که صبح تا شب در حال گوش کردن موسیقی و پادکست باشیم.
وی با بیان اینکه هم شدت صدا و هم زمان استفاده از آنها در حفظ سلامت گوش موثر است، ادامه داد: لازم است هر یک ۲۰ دقیقه یک بار هدفون، هدست و هندزفری از روی گوش برداشته و به گوش استراحت داده شود و سپس مجدد از این ابرازها استفاده شود.
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: استفاده از میوه و سبزیجات تازه، کاهش مصرف فست فودها، داشتن رژیم غذایی کم نمک، کم چربی و کم قند و همچنین داشتن فعالیت بدنی نیز باید رعایت شود. به طور کلی استفاده از این ابزار اشکالی ندارد اما لازم است هنگام استفاده از آنها رعایت استانداردهای لازم جدی گرفته شود.
انتهای پیام/