خبرگزاری میزاندسته بندی: جامعه ، شهری،‌ سلامت و رفاهی

توصیه‌هایی به حجاج برای روزهای باقی مانده تا سفر حج

گفت‌وگو|

توصیه‌هایی به حجاج برای روزهای باقی مانده تا سفر حج

رئیس مرکز پزشکی و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به بیان توصیه‌هایی برای حجاج پرداخت و گفت: حجاج باید سعی کنند در این روزها با انجام پیاده‌روی آمادگی لازم را کسب کنند.

خبرگزاری میزان

از چندین روز دیگر حدود ۸۳ هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج تمتع راهی سرزمین وحی می‌شوند. این سفر معنوی که تعداد زیادی از افراد سال‌ها آرزوی رفتن به آن را دارند با همه حال خوبی که به همراه دارد ممکن است با خطراتی نیز برای حجاج به ویژه حجاجی که سن بالاتری دارند، همراه باشد چرا که این سفر شرایط ویژه‌ای دارد. از این رو بررسی‌های پزشکی و کسب آمادگی قبل از این سفر ضروری است و لازم است حجاج پیش از سفر به توصیه‌های آموزشی پزشکان کاروان، مسئولان هلال احمر و سازمان حج و زیارت توجه ویژه‌ای داشته باشد و آمادگی‌های لازم را برای این سفر کسب کنند.

سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با میزان به بیان توصیه‌هایی برای حجاج پرداخت و ضمن تاکید بر اینکه در این روزهای باقی مانده تا آغاز سفر حج رائران حتما باید پیاده روی را در دستور کارشان قرار دهند، بیان کرد: بیشترین مراجعه‌های به مراکز پزشکی که در این طول این سفر شاهدش هستیم در درجه اول به مربوط به سرماخوردگی‌ها و پس از آن مشکلات عضلانی و اسکلتی است چرا که بدن حجاج برای این حج از پیاده روی آمادگی ندارد و در نتیجه ممکن است دچار گرفتگی عضلات، تاول پا و کمر درد شوند و به همین دلیل باید سعی کنند در این روزها با انجام پیاده روی آمادگی لازم را کسب کنند. همچنین لازم است زائران کفش مناسب به همراه داشته باشند و در طول سفر از آن استفاده کنند.

همچنین طاهر درودی، معاون حج عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی نیز در گفت‌وگو با میزان به بیان توصیه‌هایی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه عمده حجاج از سالمندان هستند و فعالیت بدنی کمتری دارند توصیه می‌شود زائران در حدود ۱۰ تا ۱۵  روز باقی مانده تا آغاز سفر حج پیاده روی و فعالیت بدنی مداوم و روزانه داشته باشند و سعی کنند آمادگی زندگی جمعی را کسب کنند چرا که در کشور عربستان حدود ۴ تا ۵ نفر با هم در اتاق زندگی می‌کنند. همچنین لازم است آمادگی تغییر سبک زندگی نیز را به دست آورند.

وی ضمن اشاره به اینکه اگر زائران دچار بیماری‌های مزمن و در حال مصرف دارو‌هایی هستند حتما داروهایشان را به مقدار کافی به همراه داشته باشند و با توجه شرایط خاص این سفر نظر پزشک متخصصشان را قبل از سفر مجدد جویا شوند، ادامه داد: لازم است حجاج به دستورالعمل‌هایی که همکاران پزشک ما در جلسه‌های آموزشی کاروان به صورت حضوری ارائه می‌دهند و یا محتوا‌های آموزشی که جمعیت هلال احمر در اختیار سازمان حج و زیارت قرار می‌دهد و در کاروان‌های حج توزیع می‌شود، با دقت توجه کنند.

معاون حج عمره مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی افزود: معاینه دقیق زائران انجام شده است و زائرانی که در شرایط پرخطر قرار دارند را جدا کردیم پیام‌های آموزش‌های اختصاصی برای بیماران مبتلا به فشار خون، دیابت، بیماران قلبی و سایر بیماری‌ها با توجه به عارضه‌ای که حجاج درگیرش هستند، به صورت پیامک بر تلفن همراهاشان ارسال می‌شود و خواهشمندیم که حتما به این پیام‌ها توجه کنند.

گفتنی است که اولین پرواز حجاج روز ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری از فرودگاه مازندران آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا