خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، آمریکا و اروپا

آمریکای ترامپ و چرخش مواضع در برابر متحدان

گفت‌وگو|

آمریکای ترامپ و چرخش مواضع در برابر متحدان

کارشناس مسائل آمریکا، می‌گوید: مواضع ترامپ در قبال موضوع‌های مختلف که پشت پرده‌های ژئوپولیتیکی و اقتصادی دارد، تردید‌هایی را به‎ویژه در میان متحدان دیرینه واشنگتن ایجاد کرده است.

خبرگزاری میزان

دونالد ترامپ، رئیس‎جمهور آمریکا از زمان آغاز به کار در کاخ سفید مواضعی را اتخاذ کرده که متحدان واشنگتن را شگفت‌زده کرده است.

از جنگ اوکراین گرفته تا اعمال تعرفه به کشور‌هایی مانند کانادا، سیاست‌های دونالد ترامپ چرخشی در مواضع آمریکا در زمینه‌های مختلف به‌شمار می‌رود.

در همین رابطه امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌و‌گو با میزان معتقد است آمریکا از نظر اقتصاد ملی با مشکل اساسی مواجه شده است و جریان «ماگا» (آمریکا را دوباره بزرگ می‌کنیم) در اطراف ترامپ قرار دارند و ترامپ در حقیقت سخنگو و نماینده این جریان است.

آغاز افول جهانی آمریکا

ابوالفتح با اشاره به اینکه افول جهانی آمریکا آغاز شده است، گفت: این جریان برای اینکه آمریکا دوباره به نقطه مطلوب بازگردد، باید اقدام‌هایی را انجام دهد و به نوعی دوپینگ کند، چراکه اقتصاد آمریکا باید با دسترسی به منابع و دارایی‌های باارزش در جهان دوپینگ کند.

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه کشور‌ها و مناطقی که آمریکا درباره آنها سخن به میان آورده است مانند کانال پاناما به خودی خود ارزش دارایی ندارد اما در رقابت‌های ژئوپولیتیک از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: گرینلند نیز یک سرزمین بکر با منابع بسیار زیاد است و وسعت آن حدود ۲ میلیون کیلومتر مربع است، یک‌پنجم وسعت آمریکا است و منابع زیرزمینی بسیار باارزشی دارد اگرچه بخش عمده آن را سطوح یخی پوشانده است.

ابوالفتح، تصریح کرد: گرینلند به لحاظ سرزمینی بسیار مهم است، مشرف به قطب شمال است و در قطب شمال نیز منابع باارزشی در اقیانوس منجمد شمالی وجود دارد.

وی عنوان کرد: درباره کانادا هم وضعیت به همین شکل است؛ کانادا یک کشور پرقدرت و جزو ۷ کشور صنعتی جهان است و منابع معدنی بسیار زیادی دارد و سرزمین بسیار دست‌نخورده و بکری دارد، نفت و گاز فراوانی دارد و اگر اقتصاد آمریکا به هر شکلی از شیوه مسالمت‌آمیز تا جنگ به این سرزمین‌ها دست پیدا کند، موقعیت آن به‌طور چشمگیری تقویت خواهد شد.

رقابت دیرینه آمریکا با چین

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه در حال حاضر آمریکا در رقابت با چین قرار دارد، گفت: نگرانی آمریکا این است که به اقتصاد دوم جهان تبدیل شود (اگرچه به این زودی‌ها این اتفاق نمی‌افتد، اما محتمل است) و برای اینکه چنین اتفاقی روی ندهد آمریکا نیاز دارد که منابع باارزشی را در جهان در اختیار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تهدید‌های آمریکا درباره کانال پاناما در رقابت با چین است، اظهار کرد: آمریکا نگران است در یک جنگ نهایی که ممکن است با چین رخ دهد، چین از کانال پاناما بهره‌برداری کند و به دنبال آن است که دسترسی چین را محدود کند و به‌نوعی چین را محاصره کند.

ابوالفتح، افزود: آمریکا به دنبال این است که تنگه ملاکا را در منطقه اندونزی و مالزی به‎نوعی ببندد و از طریق جزایر فیلیپین نوعی محاصره را انجام دهد و از طرفی هند را تقویت می‌کند و درصدد است تا دسترسی چین را به کانال پاناما نیز محدود کند.

 

گزارش عید//////آمریکای ترامپ و چرخش مواضع واشنگتن

 

وی با اشاره به اینکه درباره گرینلند هم موضوع به همین شیوه است، ادامه داد: موضوع هم وجه سیاسی و امنیتی دارد و هم وجه اقتصادی، اما بعد اقتصادی آن پررنگ‌تر است و اگر اقتصاد آمریکا تا این حد تحت فشار نبود شاید چشم رئیس‎جمهور آمریکا به‎دنبال دارایی دیگر کشور‌ها نبود.

ترامپ و اوکراین؛ از خاک‌های کمیاب تا بازار ریزتراشه‌ها

ابوالفتح با اشاره به اینکه اوکراین هم یکی از این موارد است که به آنها اشاره شد، می‌گوید: ترامپ به دنبال آن است که معادن اوکراین را تصاحب کند، به‌‎ویژه خاک‌های کمیاب که دارای عناصری مانند لیتیوم است و این موضوع بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه یک جنگ جهانی برای تسلط بر این منابع و لیتیوم برای کنترل بازار‌های ریزتراشه‌ها در جریان است، ادامه داد: در مورد روسیه، دونالد ترامپ به‌عنوان یک شخصیت حقیقی به‎دنبال آن است که روابط روسیه و آمریکا را بهبود ببخشد و ۲ کشور آشتی کنند و اوکراین هم وجه‌المصالحه قرار گیرد.

ترامپ قادر به بهبود روابط آمریکا و روسیه نیست

کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه ساختار سیاسی در آمریکا به‎شدت ضدروسیه است، افزود: ترامپ در همین مدتی هم که آمده تلاش زیادی برای بهبود روابط آمریکا و روسیه انجام داده است، از تماس‌های تلفنی با رئیس‎جمهور روسیه تا تحقیر رئیس‎جمهور اوکراین، اما این موضوع به آسانی قابل‎حل نیست.

وی ادامه داد: ساختار سیاسی آمریکا به‎شدت ضدروسیه است همانگونه که ضدچین است و بنابراین دونالد ترامپ به‎تنهایی نمی‌تواند تغییرات اساسی ایجاد کند و بعید است اظهاراتی که ترامپ بیان می‌کند به یک صلح پایدار میان آمریکا و روسیه ختم شود.

ابوالفتح تاکید کرد: تنش‌هایی که در روابط میان مسکو و واشنگتن وجود دارد اگر تشدید نشود (که احتمال آن بسیار زیاد است)، بهبود آن در دسترس قرار ندارد.

چشم‎انداز روابط آمریکا و اروپا

ابوالفتح درباره چشم‎انداز روابط میان آمریکا و اتحادیه اروپا، گفت: روابط آمریکا و اروپا به همین شکلی که در جریان است، ادامه خواهد یافت، اما اروپایی‌ها باید پول بیشتری را خرج کنند.

وی با اشاره به اینکه اروپایی‌ها باید از رفاه شهروندان خود بکاهند و پول بیشتری خرج کنند تا آمریکا را راضی نگه دارند، بیان کرد: اروپا چاره‌ای جز این ندارد و نمی‌تواند کاری انجام دهد.

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه اروپا مجبور است که پول بیشتری را خرج کند، تصریح کرد: حرف ترامپ و اطرافیانش هم این است که اروپایی‌ها زیر سایه امنیتی آمریکا سال‌ها آسوده‌اند و مرفه بوده‌اند، اما اکنون که آمریکا نیاز پیدا کرده است باید پول پرداخت کنند و اگر این پول پرداخت شود، اروپایی‌ها با آمریکا مشکلی نخواهند داشت.

حذف چتر حمایتی آمریکا؛ نقطه آغاز جدال در اروپا

وی با بیان اینکه اروپا باید هزینه سنگین‎تری بابت دوستی با آمریکا پرداخت کند، تصریح کرد: اروپایی‌ها اگر بخواهند به سمت استقلال عمل بروند گرفتاری آنها‌ از اینجا شروع خواهد شد.

کارشناس مسائل آمریکا عنوان کرد: همین الان که امانوئل مکرون گفته که می‌خواهد چتر هسته‌ای خود را برای اروپا گسترش دهد، زنگ خطر به صدا درآمده است که فرانسه به دنبال ایفای نقش برتر است.

ابوالفتح گفت: اروپایی‌ها آقا بالاسری آمریکا را می‌توانند تحمل کنند، اما آقا بالاسری یکدیگر را نمی‌توانند تحمل کنند؛ اکنون آلمان گفته که قصد دارد به دنبال سلاح هسته‌ای برود، لهستان می‌گوید که قصد دارد سلاح هسته‌ای داشته باشد، چتر حمایتی آمریکا که برداشته شود تازه دعوای اروپایی‌ها آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا