مشخصات ناوشکنهای روسی و چینی حاضر در رزمایش ارتش

گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم: هفتمین رزمایش مرکب دریایی با نام رزمایش کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ به میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور ناوهایی از کشورهای چین و روسیه در منطقه شمال اقیانوس هند در حال برگزاری است.
این رزمایش با هدف ارتقای امنیت و تعاملات دریانوردی پایدار در شمال اقیانوس هند و روابط بین نیروی دریایی راهبردی ارتش، نیروی دریایی جمهوری خلق چین و فدراتیو روسیه در طراحی و اجرای عملیات مرکب دریایی انجام میشود.
علاوه بر کشورهای روسیه و چین، ناظرانی از کشورهای آذربایجان، آفریقای جنوبی، عمان، قزاقستان، پاکستان، قطر، عراق، امارات و سریلانکا در این رزمایش حضور دارند.
رزمایش کمبرند امنیت دریایی برای نخستین مرتبه در سال ۱۳۹۸ برگزاری شدو پس از آن همه ساله این رزمایش در منطقه شمال اقیانوس هند و به میزبانی منطقه سوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود و هدف اصلی آن توسعه همکاری بین نیروهای دریایی کشورهای عضور آیونز برای مقابله دزدیهای دریایی و ارتقا امنیت دریایی در منطقه است.
در رزمایش امسال نیروی دریایی روسیه با شناورهای Rezkiy و Aldar Tsydenzhapov از کلاس Steregushchiy بههمراه شناور لجستیکی و نیروی دریایی چین با ناوشکن baotou type_052d بههمراه شناور لجستیکی Gaoyouhu (904) در این رزمایش شرکت کردهاند.
در این گزارش به بررسی مشخصات و ویژگیهای ناوهای رزمی خارجی شرکت کننده در این رزمایش خواهیم پرداخت.
ناوهای زرکی و آلدار تسدینژاپوف از سری ناوهای کلاس آستروگاشی نیروی دریایی روسیه ساخت صنایع دریایی روسیه در سنپرتزبورگ است که نمونه اولیه آن در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد و بنا بود تا به عنوان پرتعداد ترین شناور در اختیار نیروی دریایی روسیه قرار گیرد.
شناورهای کلاس آستروگاشی در مدلهای مختلفی طراحی و تولید شدهاند که شناورهای شرکت کننده در رزمایش، از مدل ۲۰۳۸۰ یعنی نمونههای اولیه تولید شده از این کلاس هستند. این شناورها دارای ۱۰۴ متر طول و ۱۸۸۰ تا ۲۲۰۰ کیلو وزن هستند.
ناوهای زرکی(بالا) و آلدار تسدینژاپوف(پایین) از نیروی دریایی روسیه که برای شرکت در رزمایش مرکب به ایران آمدهاند
در جریان طراحی این شناورها به کاهش سطح مقطع راداری توجه شده و به همین منظور در بدنه آنها از مواد کامپوزیتی استفاده شده است.
در حوزه پیشران این شناورها دارای ۴ موتور پر قدرت ۱۶ دی ۴۹ برخوردار است که میتواند این شناور را به بیشینه سرعت ۵۵ کیلومتر بر ساعت برساند. علاوه بر این در موتور ناوهای آستروگاشی از فنارویهایی برای کاهش صدا به منظور جلوگیری از کشف آن توسط زیردریاییها استفاده شده است.
ناوهای کلاس آستروگاشی به یک رادار با برد ۱۵۰ کیلومتر مجهز هستند که میتواند تا ۲۰۰ هدف را به صورت همزمان کشف کند و توانایی کشف انواع موشکهای ضد کشتی را نیز دارد.
در حوزه تسلیحاتی این شناور میتواند تا ۸ موشک کروز ضد کشتی خا ۳۱ با برد ۱۳۰ کیلومتر را با خود حمل کند. هم چنین این شناور به دو سامانه ای کی ۶۳۰ برای دفاع نقطهای با توان شلیک ۴ تا ۷ هزار گلوله در دقیقه است.
در جلوی ناو یک توپ خودکار ۱۰۰ میلیمتری برای مقابله با تهدیدات سطحی و هوایی و پشت سر آن یک سیلو ۱۲ تایی برای حمل دو نوع موشک پدافندی در نظر گرفت شده است. این سیلوها میتوانند موشکهای ۹ ام ۹۶ با برد ۴۰ تا ۱۲۰ کیلومتر را برای درگیری با اهداف در برد و ارتفاع متوسط و موشک ۹ام۱۰۰ که برای درگیری در برد و ارتفاع پست خصوصا موشکهای ضد کشتی طراحی شده است.
همچنین ناوهای کلاس آستروگاشی مجهز به پد و آشیانه بالگرد هستند و میتوانند یک فروند بالگرد را حمل و نگهداری کنند.
نیروی دریایی چین اما با یکی از بروز ترین شناورهای رزمی خود به رزمایش مرکب دریایی آمده است. ناو بائوتو از کلاس ناوهای تایپ ۵۲ پس از ناوهای تایپ ۵۵ پیشرفته ترین ناوهای نیروی دریایی ارتش چین به شمار میروند.
ناوشکن بائوتو از کلاس تایپ ۵۲ نیروی دریایی چین که برای شرکت در رزمایش مرکب دریایی به ایران آمده است
اولین نمونه از ناوهای تایپ ۵۲ در سال ۲۰۰۴ به نیروی دریایی چین وارد شد و پس از آن دو بروز رسانی روی این شناورها صورت گرفت و آخرین نسخه آن ناو تایپ 52D که ناو بائوتو نیز از همین مدل است.
این ناو دارای ۷۵۰۰ تن وزن و ۱۵۶ متر طول است که با دو موتور به توان ۳۸۰۰۰ اسب بخار دارای سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت است.
ناو بائوتو دارای ۳۲ سیلوی عمودی پرتاب موشکهای ضد کشتی C-803، CJ-10 و YJ-18 است. در سینه این شناور یک توپ ۱۳۰ میلیمتری قرار دارد که با یک سامانه دید حرارتی مجهز به مسافت یاب لیزری هدایت میشود و علاوه بر آن این شناور دارای ۶ پرتابگر اژدر برای مقابله با زیردریاییها است.
همچنین این شناور در حوزه دفاعی از یک سامانه دفاع نقطهای تایپ ۷۳۰ در جلو یک سامانه HHQ- 10برای مقابله با موشکهای ضد کشتی بهره برده و توانایی حمل ۳۲ موشک HHQ-9پدافند هوایی است. این ناو نیز با دارا بودن یک پد و آشیانه بالگرد قادر است یک فروند بالگرد کاموف ۲۷ یا زد ۹ را با خود حمل و نگهداری کند.
انتهای پیام/