خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

شرکت‌های پانزی چگونه سرمایه مردم را به تاراج می‌برند؟ / وعده‌های سر خرمَن برای خالی کردن جیب مردم

شرکت‌های پانزی چگونه سرمایه مردم را به تاراج می‌برند؟ / وعده‌های سر خرمَن برای خالی کردن جیب مردم

فعالیت شرکت‌های پانزی بیشتر بر پایه فریب و اعتمادسازی است. آنها اغلب به تبلیغات جذاب و تکنیک‌های بازاریابی فریبنده متوسل می‌شوند تا افراد را قانع به سرمایه‌گذاری کنند و در نهایت، زمانی که شرکت نابود و یا کلاهبردار شناسایی می‌شود، اکثر سرمایه‌گذاران پول خود را از دست می‌دهند.

خبرگزاری میزان

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از طرف یک دوست یا آشنا برای سرمایه‌گذاری در یک شرکت، آن هم با سود بالا و وسوسه‌انگیز دعوت شده باشید. یا با تبلیغات پر رنگ و لعاب شرکتی مواجعه شده باشید که وعده سودهای گزاف و بالا را به شما می‌دهد. اگر برای سرمایه و مال خود ارزش قائل هستید و نمی‌خواهید سرمایه شما بر باد برود؛ لطفا دست نگهدارید!

در مواجهه با این تبلیغات و توصیه‌های آشنایان برای مشارکت در سرمایه‌گذاری در یک شرکت خاص باید دقت نظر لازم را به خرج دهید و در رابطه با نوع فعالیت و نحوه پرداخت سود به اعضا تحقیق کنید.

شرکت‌های پانزی؛ واژه‌ای که قطعا در سال‌های اخیر به گوش شما خورده است و احتمالا اخباری را در رابطه با کلاهبرداری‌های آنها شنیده‌اید.

کلاهبرداری پانزی چیست؟

شرکت‌های پانزی در حقیقت نوعی از طرح‌های سرمایه‌گذاری غیرمجاز هستند که به‌نام یک سرمایه‌گذار، وعده سود‌های غیرواقعی و بالایی به سرمایه‌گذاران جدید می‌دهند.

این شرکت‌ها با استفاده از وجوه سرمایه‌گذاران جدید، به سرمایه‌گذاران قبلی سود می‌دهند، بدون اینکه هیچ فعالیت اقتصادی واقعی انجام دهند. این مدل به نام چارلز پانزی، یک کلاهبردار مالی مشهور، نام‌گذاری شده است.

در طول زمان، با کاهش تعداد سرمایه‌گذاران جدید یا افزایش برداشت‌ها، این سیستم به‌طور اجتناب‌ناپذیری فرو می‌پاشد و بسیاری از سرمایه‌گذاران متضرر می‌شوند.

اساس شرکت‌های پانزی بر پایه فریب و اعتمادسازی است

کارکرد این نوع شرکت‌ها بیشتر بر پایه فریب و اعتمادسازی است. آنها اغلب به تبلیغات جذاب و تکنیک‌های بازاریابی فریبنده متوسل می‌شوند تا افراد را قانع کنند که سرمایه‌گذاری کنند. در نهایت، زمانی که شرکت نابود و یا کلاهبردار شناسایی می‌شود، اکثر سرمایه‌گذاران پول خود را از دست می‌دهند.

چه کنیم تا در دام شرکت‌های پانزی گرفتار نشویم؟

برای جلوگیری از افتادن در این تله، مهم است که قبل از سرمایه‌گذاری، تحقیق کامل انجام دهید و به وعده‌های غیرواقعی شرکت‌ها در پرداخت سود‌های غیرمتعارف مشکوک باشید.

محمدحسین رحیمی‌زاده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد در تشریح نحوه کلاهبرداری و فعالیت این شرکت‌ها در گفت‌و‌گو با میزان، اظهار کرد: بخشی از کلاهبرداری‌ها در حوزه شرکت‌های صوری است که این پرونده‌ها عمدتا کثیرالشاکی هستند و تعداد مالباختگان آنها زیاد است. یکی از این موارد شرکت‌های پانزی هستند. این شرکت‌ها چه در حوزه ارز دیجیتال چه در سایر حوزه‌ها صوری هستند و معمولا شیوه فعالیت آنها به این شکل است که چند نسل یا گروه را برای خود تعریف می‌کنند. گروه یا نسل اول سرمایه‌گذاری می‌کنند و پول را از مردم جذب کرده و غالبا به این گروه اول سود بالایی تعلق می‌گیرد. گروه‌ها بعدی نیز به همین ترتیب جذب شده و تعداد سرمایه‌گذاران افزایش می‌یابد.

پرداخت سود‌های بالا به اعضای اولیه جهت ایجاد انگیزه برای جذب اعضای جدید

وی افزود: پرداخت سود‌های بالا به اعضای اولیه این شرکت‌ها به دلیل ایجاد انگیزه برای جذب بالاست. در حقیقت افرادی که سود دریافت کردند خودشان مبلِغ برای جذب افراد جدید هستند.

رحیمی‌زاده ادامه داد: چون این شرکت‌ها معمولا سرمایه‌گذاری واقعی انجام نداده و با سرمایه مردم بازی می‌کنند؛ پس از مدتی توان پرداخت سود به اعضا را ندارد و در هر زمانی که بخواهند فعالیت شرکت را خاتمه داده و سرمایه مردم را به تاراج می‌برند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا