خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، غرب آسیا و آفریقا

آتش‌بس در غزه؛ مقاومت و دستاوردهای نبرد با رژیم صهیونیستی

گفت‌وگو|

آتش‌بس در غزه؛ مقاومت و دستاوردهای نبرد با رژیم صهیونیستی

کارشناس رژیم صهیونیستی معتقد است شرایط جنگ غزه به‌گونه‌ای پیش رفت که رژیم صهیونیستی در نهایت پس از ۱۵ ماه مجبور به پذیرش توافق آتش‌بس شد.

خبرگزاری میزان

وزیر خارجه قطر اخیرا به‌طور رسمی دستیابی به توافق آتش‌بس غزه را اعلام کرد.

این آتش‌بس که دارای چند مرحله است، از روز یکشنبه، ۳۰ دی، اجرایی شد.

در همین رابطه منصور براتی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو با میزان، به تشریح تحولات اخیر مرتبط با فلسطین و اراضی اشغالی پرداخت.

آتش‌بس غزه؛ چرا رژیم صهیونیستی توافق را پذیرفت؟

زمینه نهایی شدن توافق آتش‌بس

براتی، گفت: در حقیقت ما شاهد تغییر رویکرد ۲ طرف جنگ در دور آخر مذاکرات بودیم، هم طرف فلسطینی و هم طرف صهیونیستی مواضع خود را تغییر دادند، اندکی به سمت تعدیل کردن مواضع و دادن امتیاز‌های بیشتر رفتند.

وی اظهار کرد: تغییر موضع این بود که در دور‌های قبلی هر دو طرف می‌گفتند که باید درباره همه مسائل توافق حاصل شود و سپس آتش‌بس اجرایی شود، اما در این دور قرار شد ابتدا درباره مسائلی که اشتراک به دست آمده، کار را شروع کنند و فاز اول توافق را براساس همان اشتراک‌ها اجرا کنند و درباره مسائل باقی‌مانده اختلافی در طول اجرای فاز نخست مذاکره صورت بگیرد.

چرا رژیم صهیونیستی در دور آخر مذاکرات مانع‌تراشی نکرد؟

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه با این منطق ۲ طرف توانستند توافق را اجرایی کنند، گفت: اما اینکه چرا رژیم صهیونیستی مانع‌تراشی نکرد و انگیزه قبلی را برای مانع‌تراشی نداشت ۲ دلیل گفته می‌شود؛ یک دلیل این است که نتانیاهو بسیار مایل بود تا پیش از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، توافق اجرایی شود.

به گفته وی، نظر ترامپ این بود که توافق تا پیش از تحلیف اجرایی شود و نتانیاهو برای حفظ همسویی ترامپ برای موارد بعدی و جلب همکاری وی، این تعدیل را انجام داد و مانع‌تراشی نکرد.

براتی دلیل دوم برای عدم مانع‌تراشی رژیم صهیونیستی را اختلاف‌های میان نتانیاهو و ارتش رژیم صهیونیستی توصیف کرد و گفت: این اختلاف‌ها نیز مزید بر علت شد و باعث شد که نتانیاهو به‌‍نوعی از موضع خود کوتاه بیاید.

پیروزی مطلق نظامی؛ ادعای متوهمانه رژیم صهیونیستی

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در پاسخ به این پرسش که توافق آتش‌‎بس چقدر با اهداف ادعایی صهیونیست‌ها درباره پیروزی مطلق همخوانی دارد، بیان کرد: صهیونیست‌ها یک سری مسائل را مطرح کرده بودند تحت عنوان پیروزی مطلق نظامی و پیروزی مطلق یعنی اینکه در هر جنگی یکی از طرف‌ها بدون قیدوشرط تسلیم شود و شروط طرف مقابل را بپذیرد، اما ما در این توافق چنین چیزی را نمی‌بینیم.

وی اظهار کرد: این توافقنامه آتش‌بس فاصله زیادی با پیروزی مطلق نظامی که صهیونیست‌ها در مورد آن صحبت می‌کردند، دارد.

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی، افزود: همچنین صهیونیست‌ها صحبت از این می‌کردند که باید از طریق درگیری نظامی و از طریق عملیات نظامی و اعمال فشار به حماس، زندانیان خود را آزاد کنند، اما چنین اتفاقی نیفتاد و مسئله بعدی هم این بود که تا پایان جنگ و تا روز‌های پایانی، درگیری بین دو طرف ادامه داشت.

براتی با اشاره به اینکه اگرچه صهیونیست‌ها موفق شده بودند مناطقی را اشغال کنند، ادامه داد: اما درگیری خاموش نشده بود و مناطقی در غزه وجود داشت که صهیونیست‌ها چند مرتبه اشغال کردند، اما نیرو‌های حماس آن‌ها را آزاد کردند.

فاصله صهیونیست‌ها با اهداف جنگی

وی تصریح کرد: ما شاهد این هستیم که صهیونیست‌ها با اهداف خود فاصله دارند اگرچه که به این اهداف تا حدی نزدیک شدند و این را نباید انکار کرد.

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اما اهداف رژیم صهیونیستی از نظر نظامی محقق نشده است، حماس از بین نرفته و اکنون نیز این قدرت را دارد که با رژیم صهیونیستی بجنگد.

دستاورد‌های مقاومت در جنگ ۱۵ ماهه

براتی درباره دستاورد‌های رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۵ ماهه غزه، گفت: دستاورد‌های مقاومت در این ۱۵ ماه جنگ این بود که اولا مقاومت از بین نرفت؛ رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که می‌خواهد مقاومت فلسطین را از بین ببرد و حاضر نیست با مقاومت فلسطین مذاکره‌ای انجام دهد.

وی اظهار کرد: مقاومت فلسطین توانست ۱۵ ماه به جز زندانیانی که آزاد کرد و چند نفری که در جریان عملیات‌های نظامی و درگیری‌ها کشته شدند، بیش از ۱۰۰ زندانی را برای ۱۵ ماه حفظ کند و رژیم صهیونیستی نتوانست به این افراد دست پیدا کند.

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی یادآور شد: این اتفاق بسیار مهمی است که نشان می‌دهد از قبل چقدر برای این موضوع برنامه‌ریزی شده بود و چه امکاناتی را مقاومت فلسطین به این موضوع اختصاص داده بود.

متوقف شدن روند عادی‎سازی رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی

براتی جلوگیری حماس از عادی‌سازی رژیم صهیونیستی با کشور‌های عربی را یکی دیگر از دستاورد‌های مقاومت توصیف کرد و گفت: حماس توانست عادی‌سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و دولت‌های عربی به‌ویژه در حاشیه خلیج فارس و در راس همه آنها عربستان را فعلا متوقف کند و توافق عادی‌سازی ابراهیم متوقف شده است.

وی تاکید کرد: اگرچه مذاکره درباره آن ادامه دارد، اما توسعه توافق ابراهیم متوقف شده که این هم یک دستاورد بسیار مهم است و اساسا یکی از اهداف اصلی حماس را این موضوع تشکیل می‌داد.

احیای آرمان فلسطین در جهان

کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی تصریح کرد: آرمان فلسطین در بین دولت‌های عربی و در جهان زنده شده، بسیاری از کشور‌ها درباره لزوم اجرای راهکار دو دولتی در مرز‌های ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطینی صحبت می‌کنند و بسیاری از دولت‌های جهان هم خواستار پایان دادن به اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا