خبرگزاری دانشجوسیاسی

از حضور سامانه راکتی فجرتا خودرو‌های سفیر وارد میدان شدند +تصاویر

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری دانشجو؛ مرحله اول رزمایش پیامبر اعظم ۱۹، قرار است در منطقه ازگله استان کرمانشاه برگزار شود که در روز‌های پیشین شاهد انتقال نیرو‌ها بودیم.

با توجه به تصاویر و گزارش‌های منتشره امروز ستون کشی نیرو‌ها انجام شد.

بخشی از تجهیزات مشهود شامل:

کامیون‌های نوساز روسی کاماز ۵۳۵۰ سپاه بود که اخیرا به کشور وارد شده بود. این کامیون ترابری نظامی بوده و از محبوب‌ترین ادوات ترابری مدرن کشور‌های شرقی است.

در کنار کاماز، شاهد تردد کامیون‌های معمول ترابری سپاه (مشابه تجاری) هایلوکس‌های مورد استفاده نیروی زمینی سپاه بودیم.

در زمینه تسلیحاتی هم انتقال سامانه‌های راکتی فجر ۱ (مینی کاتیوشا) و توپ ۲۳ میلی متری مشهود بوده است.

همچنین لشکر ۲۹ نبی اکرم (ص) سپاه کرمانشاه هم بخشی از ادوات توپخانه‌ای و ترابری خود را به منطقه رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ اعزام کرد که در روز‌های آتی شاهد تمرینات رزمی با این تسلیحات خواهیم بود.

مشخصات سامانه‌های رزمی مشهود در تردد ادوات:

کامیون کاماز ۵۳۵۰:

کامیون کاماز ۵۳۵۰ در سال ۲۰۰۳ تولید و عرضه شد. این مدل نسخه ارتقا یافته کامیون‌های کاماز ۴۳۱۰ بوده است که در اختیار ارتش روسیه قرار گرفته است.

۵۳۵۰ از طراحی کاملا ساده‌ای برخوردار است که در دو مدل نظامی، غیر نظامی و یدک کش ارائه می‌شود. کامیون کاماز ۵۳۵۰ توانایی حمل بار تا ۶ تن را انواع در جاده‌های پر از پستی و بلندی دارد که همزمان می‌تواند تریلر با وزن ۷ تن را همراه خود بکشد.

ارتش و سپاه کاربر این کامیون هستند و نسخه تجاری این کامیون خوش نام روسی در شرکتی در تبریز هم مونتاژ می‌شود.

ترکیب خودرو‌های سفیر/طوفان و سامانه راکت انداز فجر ۱:

سفیر» خودروی نظامی تاکتیکی بومی کشورمان است که در صنایع خودرویی فتح ساخته شده و در سال ۸۷ از آن رونمایی شد. این خودرو از نظر ویژگی‌های فنی شباهت زیادی به خودرو‌های جیپ داشته و از نظر عملکردی همانند آنها عمل می‌کند. این خودرو به در قالب خودرو‌های ۴ در ۴ طراحی و ساخته شده است. وزن این خودرو در حدود ۱.۵ تن برآورد شده است. قطعات خودروی سفیر کاملا در کشور تولید می‌شود و در مقایسه با خودرو‌های مشابه در دنیا، به علت برخورداری از موتور پرتوان، سیستم انتقال قدرت بسیار توانمند، شاسی فولادی و بدنه‌ای مستحکم، از برترین این خودرو‌ها محسوب می‌شود. البته سفیر در سطح رزمی با خودروی ارس ۲ و ارس ۳ در حال جایگزینی است. خودرو‌های طوفان هم وضعیت مشابه دارند و نمونه ارتقایی سفیر محسوب می‌شوند که آن‌ها هم در حال جایگزینی با خانواده ارس هستند.

تجهیزات رزمی ایرانی و کامیون جدید روسی سپاه وارد میدان شدند

سامانه راکتی فجر (مینی کاتوشیا)

سامانه راکتی فجر (مینی کاتوشیا) هم گزینه اول توپخانه ایران و محور مقاومت است که راکت‌های ۱۰۷ میلی متری را شلیک می‌کنند.

راکت انداز ۱۰۷ میلیمتری، با داشتن ۱۲ لوله شلیک، حداکثر برد ۸۳۰۰ متر، نواخت ۱۲ موشک  در مدت زمان ۷ تا ۹ ثانیه و میدان حرکت در برد ۵- الی ۴۵ درجه آن هم با دقت ۳ میلیم روسی از مهمترین قابلیت‌های این راکت انداز به شمار می‌رود که در حال حاضر در مجتمع صنایع فجر شیراز تولید می‌شود.

تجهیزات رزمی ایرانی و کامیون جدید روسی سپاه وارد میدان شدند

توپ ۲۳ میلی متری محمول روی خودرو

این سامانه ارتفاع با اهداف پرنده در ارتفاع پایین درگیر می‌شود و آموزش کاربر ان هم فرایند پیچیده‌ای ندارد (متکی به سرباز یا بسیجی دوره دیده) و اصلی‌ترین وجهه مثبت ان تحرک بالای ان است که شکار ان را سخت میکند.

در شرایط نبرد نامتقارن میتواند قاتل یگان‌های بالگردی دشمن باشد.

فارغ از ماموریت پدافندی توپ ۲۳ میلی متری در درگیری‌های زمینی کاربرد گسترده‌ای دارد و در دسترس‌ترین گزینه نیرو‌های مسلح ایران در پشتیبانی سنگین توپی از نیرو‌های زمینی است.

تجهیزات رزمی ایرانی و کامیون جدید روسی سپاه وارد میدان شدند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا