۲۴ هزار شهید، سهم یمنیها از حقوق بشر به سبک آمریکایی

به گزارش «فاروق علی»، خبرنگار تسنیم در صنعا، حملات وحشیانه آمریکا و انگلیس به مناطق مختلف یمن در طول نزدیک به دو ماه گذشته در شرایطی ادامه دارد که حتی سکوت نهادهای بین المللی در قبال این جنایات و خودداری آنها از به کارگیری هرگونه مساعی جمیله و اقدام عملی به منظور توقف این حملات سبب نشده تا دیگر نهادها و سازمانهای رسمی و بشردوستانه نسبت به این کشتارهای وحشیانه موضعی منفعلانه اتخاذ کنند.
«طلعت الشرجبی»؛ سخنگوی شورای عالی امور انسانی یمن معتقد است سکوت سازمانهای بینالمللی و اکتفای آنها به صدور بیانیههای محکومیت در شرایطی است که بسیاری از سازمانهای مستقل و عدالتمحور در حال مستندسازی جنایات آمریکا و متحدان این کشور در یمن هستند.
وزارت دادگستری و حقوق بشر یمن اخیرا در دهمین گزارش سالانه خود در مورد پیامدهای حملات به یمن از مارس ۲۰۱۵ بدین سو اعلام کرد از زمان آغاز حملات ائتلاف بینالمللی به رهبری عربستان به خاک این کشور و در ادامه تجاوزات آمریکا، انگلیس، امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی دست کم ۹۵هزار و ۳۴۶ شهروند بیگناه یمنی جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۲۴ هزار و ۱۲۶ نفر به شهادت رسیدهاند.
«ابراهیم الشامی»، معاون وزیر دادگستری و حقوق بشر یمن در مراسم رونمایی از این گزارش با اشاره به مستندسازی کلیه حملات آمریکا، اسرائیل، انگلیس، عربستان، امارات و هم پیمانانشان به خاک یمن از سال ۲۰۱۵ بدین سو اذعان داشت که اعداد و ارقام ارائه شده در این گزارش را نباید به مثابه آمار نهایی قربانیان و شهدای این تجاوزات برشمرد.
«حمید الرفیق»، مشاور حقوقی وزارت حقوق بشر یمن با تشریح وضعیت این کشور از زمان آغاز حملات مشترک آمریکا و انگلیس علیه دولت و ملت یمن گفت: آمریکا و انگلیس از سال ۲۰۲۴میلادی تاکنون همواره غیرنظامیان، مراکز و داراییهای غیرنظامی یمن را هدف قراردادهاند، البته برخی متوجه معنای کلمه غیرنظامی نمیشوند، مقصود ما از اموال و مراکز غیرنظامی، تاسیسات خدماتی و زیربنایی است که همواره از حمایت قوانین بینالمللی بهرهمند هستند؛ به عبارت دیگر قوانین بینالمللی درخصوص حفاظت از اموال و تاسیسات غیرنظامی صراحت دارند.
دولت دونالد ترامپ، پس از ارتکاب کشتار و قتل عام در حق مردم مظلوم یمن ادعا میکند اهداف نظامی را در این کشور هدف قرار داده است، در صورتی که تصاویر و صحنههای ثبت شده از قتل عامها کاملا گویای حقیقت است، امری که باعث شده حامیان حقوق بشر بیش از پیش برای رصد و مستندسازی این جنایات پافشاری کنند؛ جنایاتی که با گذشت زمان فراموش نخواهد شد و عاملان آن تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
در همین راستا «طلعت الشرجبی»، سخنگوی شورای عالی امور انسانی یمن تشدید اقدامات وحشیانه و جنایتبار از سوی واشنگتن و متحدان این کشور را نشانهای از آغاز افول قدرت و توان تاثیرگذاری آمریکا در سطح منطقه میداند. او معتقد است آنچه در حال حاضر در منطقه غرب آسیا رخ میدهد، دورهای موقت از هژمونی و سلطهگری آمریکاست. الشرجبی در ادامه میافزاید: حوادث یمن، غزه و فلسطین نشانگر فرار رو به جلوی این جنایتکاران از مجازات و پذیرش مسئولیت آن است. این مجرمان تصور میکنند که هیچگاه به جنایات آنها رسیدگی نخواهد شد، به همین دلیل به طرز وحشیانهتری به جنایات خود ادامه میدهند.
سخنگوی شورای عالی امور انسانی یمن در ادامه با اشاره به تلاشهای جمعی به منظور مستندسازی، تهیه گزارش و جمعآوری شواهد و آثار جرائم آمریکا و سایر متحدان منطقهای این کشور در حق مردم یمن میگوید: ما با سازمانهای بینالمللی و نهادهای جامعه مدنی ارتباط برقرار کنیم تا بدین شکل بتوانیم این جنایات را برای همیشه در حافظه تاریخی مردم یمن و جهانیان ثبت و ضبط کنیم.
از نسل کشی و پاکسازی نژادی اسرائیل در غزه تا جنایات تجاوزکارانه آمریکا در یمن سکوت سازمان های بین المللی در مقابل این جنایات به منزله همدستی با این جنایتکاران است و نشان داد که حقوق بشر که همواره سلاح و ابزاری برای آمریکا علیه مخالفانش بوده و هست، تنها ادعایی بیش نیست.
انتهای پیام/