ایتنافناوری

گوشت قرمز، دشمن خاموش مغز: افزایش خطر زوال عقل با مصرف روزانه بیکن

یک مطالعه جدید از دانشگاه هاروارد و مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داده است که مصرف زیاد گوشت قرمز، به‌ویژه گوشت‌های فرآوری‌شده مانند بیکن، می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل و کاهش عملکرد شناختی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد.

به گزارش ایتنا و به نقل از اکسپرس، در این تحقیق که توسط دکتر دنیل وانگ از دپارتمان تغذیه دانشگاه هاروارد رهبری شده، داده‌های بیش از ۱۳۳,۰۰۰ نفر از دو مطالعه بزرگ سلامت پرستاران و متخصصان سلامت مورد بررسی قرار گرفته است. میانگین سنی شرکت‌کنندگان حدود ۴۹ سال بوده و این مطالعه تا ۴۳ سال آنها را دنبال کرده است. از بین این افراد، ۱۱,۱۷۳ نفر به زوال عقل مبتلا شدند.

محققان دریافتند کسانی که روزانه به‌طور متوسط یک‌چهارم وعده یا بیشتر از گوشت قرمز فرآوری‌شده (معادل دو برش بیکن) مصرف می‌کردند، ۱۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند، نسبت به افرادی که کمتر از یک‌دهم وعده در روز مصرف داشتند.

همچنین در افرادی که مصرف گوشت قرمز بیشتری داشتند، کاهش عملکرد شناختی (cognitive ageing) به‌اندازه ۱/۶ سال سریع‌تر اتفاق افتاده است. حتی مصرف گوشت قرمز فرآوری‌نشده هم بی‌خطر نیست: در این گروه، خطر کاهش شناختی ذهنی (SCD) تا ۱۶ درصد افزایش یافته است.

در مقابل، جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئینی گیاهی مانند آجیل، حبوبات و یا ماهی می‌تواند خطر زوال عقل را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.

دکتر وانگ اشاره کرده که دستورالعمل‌های تغذیه‌ای معمولاً بر بیماری‌هایی چون دیابت و بیماری‌های قلبی تمرکز دارند، در حالی‌که سلامت مغز و شناخت کمتر مورد توجه قرار گرفته است، با وجود اینکه به این بیماری‌ها مرتبط است.

در پایان، پژوهشگران تأکید کرده‌اند که تحقیقات بیشتری در زمینه نقش میکروبیوم روده و تأثیر مصرف گوشت قرمز در گروه‌های نژادی مختلف باید صورت گیرد تا علت‌های دقیق‌تر زوال عقل مشخص شود.
این تحقیق در نشریه کتابخانه ملی پزشکی (National Library of Medicine) منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا