خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

گفت‌و‌گو با صلح‌یار اهل بیجار که به صلح و سازش ماهیانه ۲۵ پرونده کمک می‌کند

گفت‌و‌گو|

گفت‌و‌گو با صلح‌یار اهل بیجار که به صلح و سازش ماهیانه ۲۵ پرونده کمک می‌کند

صلح‌یار شهرستان بیجار با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ صلح‌یار در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند، گفت: ماهانه حدود ۲۵ پرونده را به صلح و سازش ختم می‌کنیم.

خبرگزاری میزان

مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌حل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری ایجاد صلح و سازش میان شکات است و یکی از سیاست‌های محوری قوه قضاییه کاهش جمعیت کیفری به ویژه جلوگیری از ورود زندانیان جرایم سبک و مالی به زندان بوده بنابراین سازش به‌عنوان یک راهکار مسالمت‌آمیز در حل اختلافات، از اتلاف وقت و صرف هزینه زیاد جلوگیری می‌کند.

در همین راستا ایجاد و ترویج صلح و سازش و حل و فصل اختلافات که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز مورد توجه ویژه قرار دارد توسط صلح‌یاران که ظرفیت‌های مردمی و افتخاری هستند انجام می‌شود و آنها در حل و فصل پرونده‌های قضایی، به دادگستری و شورا‌های حل اختلاف کمک می‌کنند. صلح یاران از میان ریش سفیدان، معتمدان و افراد با تجربه انتخاب می‌شوند و نقش میانجی گری در حل دعاوی مردم را برعهده دارند.

عطاالله میرزایی متولد سال ۱۳۵۲ دارای مدرک لیسانس حقوق خصوصی بوده و از ۵ سال گذشته به عنوان صلح یار در شهرستان بیجار استان کردستان مشغول به فعالیت است و موفق به سازش در پرونده‌های متعددی شده به همین منظور در ادامه درباره چگونگی فعالیت خود به عنوان یک صلح‌یار در گفت‌و‌گو با میزان، مطالبی را بیان کرد.

گفت‌و‌گو با صلح‌یار اهل بیجار که به کمک همکارانش ماهانه ۲۵ پرونده را به صلح و سازش ختم می‌کند

میرزایی صلح یار شهرستان بیجار اظهار کرد: رئیس کل دادگستری اسبق شهرستان بیجار به دلیل اینکه در برقراری ارتباط با مردم دارای تجربه خوبی بودم و شناخت کافی از مسائل حقوقی داشتم به من پیشنهاد دادند تا به عنوان صلحیار در شورای حل اختلاف شهرستان بیجار فعالیت خود را آغاز کنم و در حال حاضر حدود ۵ سال است که به عنوان صلحیار این شهرستان بسیاری از پرونده‌ها را با میانجی‌گری به صلح و سازش ختم کردم همچنین برای ایجاد صلح و سازش در دعاوی و پرونده‌هایی که در روستای‌های اطراف شهرستان تشکیل شده و ایجاد تفاهم میان آنها با دشواری رو به رو است نیز حضور پیدا می‌کنم تا با وساطت و پادرمیانی سریع‌تر حل و فصل میان طرفین دعوا صورت گیرد.

وی افزود: در حال حاضر ۵ صلحیار در شورای حل اختلاف شهرستان بیجار و زیر نظر ستاد صبر مشغول به فعالیت هستند و اکثر جلسات سازش در دفتر شورا تشکیل می‌شود و ماهانه حدود ۲۵ پرونده را به صلح و سازش ختم می‌کنیم. پرونده قصاص در این شهرستان بسیار کم است و برای کسب رضایت اولیای دم همین تعداد اندک اقدامات بسیاری را انجام می‌دهیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

صلح یار شهرستان بیجار استان کردستان گفت: موضوعات پرونده‌هایی که طرفین در آن دچار اختلاف می‌شوند مربوط به اختلاف در تقسیم ارث، اختلافات ملکی و اختلافات میان زوجین اعم از طلاق، حضانت، نفقه، مهریه، یا تقسیم اموال، اختلافات مالی، قصاص بوده که در حال حاضر بیشترین پرونده‌ها مربوط به اختلافات ملکی و اختلاف خانوادگی است همچنین موضوعات دیگری که تشخیص داده می‌شود صلحیاران می‌توانند میان طرفین صلح و سازش برقرار کنند را به ما ارجاع می‌دهند.

وی ادامه داد: شهرستان بیجار دارای روستا‌های بسیاری است که برای رفع اختلاف پرونده‌های تشکیل شده با حضور در روستا‌ها حداقل ۱۰ جلسه صلح و سازش برقرار می‌کنیم. حتی گاهی مواقع برای اینکه به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم شاز ریش سفیدان روستا‌ها نیز استفاده می‌کنیم.

میرزایی بیان کرد: وکلا در برخی مواقع مانع ایجاد صلح و سازش توسط صلحیاران می‌شوند که باید در این امر ما را یاری کنند تا بیشتر پرونده‌هایی که مربوط به اختلاف خانوادگی است سریعتر به سازش ختم شود. اگر پرونده‌ها در ابتدای امر به صلحیاران ارجاع شود در روند رسیدگی به آن‌ها تسریع صورت می‌گیرد چرا که تقسیم پرونده در شعبات و سپس ارجاع آن از شعبات به صلحیاران باعث ایجاد عدم سازش میان طرفین می‌شود و اطاله دادرسی اتفاق می‌افتد که بسیار زمان بر است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه صلحیاران درآمد مالی و ثابت خوبی ندارند و برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های روستاییان باید مسافت طولانی را در روز‌های متعدد طی کند بنابراین حداقل باید هزینه‌هایی که صرف رفت و آمد می‌شود پرداخت شود تا این اقدامات به سهولت رخ دهد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا