خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

گفت‌و‌گو با صلح‌یاری که بیش از ۲ دهه در استان اصفهان برای ایجاد مصالحه در پرونده‌ها فعالیت می‌کند

گفت‌و‌گو با صلح‌یاری که بیش از ۲ دهه در استان اصفهان برای ایجاد مصالحه در پرونده‌ها فعالیت می‌کند

یک صلح‌یار نمونه شهرستان برخوار با بیان اینکه حدود ۳۰ سال است که کار حقوقی انجام می‌دهم، گفت: نماینده حقوقی ادارات دولتی هستم و از سال ۸۲ نیز با شورای حل اختلاف دادگستری استان اصفهان در سمت‌های مختلفی همچون عضو و رئیس شعبات شهرستان برخوار به صورت افتخاری همکاری کرده‌ام.

خبرگزاری میزان

واژه صبر از ارزشمندترین و متعالی‌ترین ارزش‌ها و خصیصه‌های انسانی است که در قرآن و احادیث ائمه معصومین علیهم السلام نیز بار‌ها مورد تاکید قرار گرفته است.

از سوی دیگر مفهوم صبر، با اهمیت فوق العاده‌ای که در زندگی تک تک افراد جامعه و همزیستی مسالمت آمیز آنها دارد، در سایر رشته‌های علوم انسانی از جمله روان شناسی، جامعه شناسی، مردم شناسی و نیز علوم پزشکی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته است.

فرهنگ بخشش و گذشت، بر پایه آموزه‌های الهی و تعالیم قرآن کریم که از ارزش‌های والای انسانی است. این فرهنگ الهی، راهنمای جامع و کارآمدی برای ساخت جامعه‌ای آرام و پایدار است؛ از همین رو نیز صلح‌یاری، داوری، میانجی‌گری در قانون پیش بینی شدند تا با توسعه آنها، امکان برقراری صلح و سازش در دعاوی افزایش یافته و از بار پرونده‌های قضایی و به تبع آن اطاله دادرسی در محاکم کاسته شود.

ستاد ملی صبر متشکل از سه کلمه پرمحتوای (صلح، بخشایش و رضایت) نیز با چنین فلسفه‌ای تشکیل شده تا با بسیج همه ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی گامی استوار در ترویج این امر داشته باشد.

گفت‌و‌گو با صلح یاری که بیش از ۲ دهه در شهرستان برخوار به فعالیت‌‎های صلح و سازشی مشغول است/ضرورت رفع دغدغه ذهنی و مالی صلح یاران

 امروزه و به همت دستگاه قضایی کشور، ستاد‌های صبر در جای جای میهن اسلامی گسترده شدند تا با کاهش دعاوی و حل اختلافات موجبات کاهش پرونده‌های قضایی، کاهش تخاصمات و افزایش صلح و دوستی را بین افراد جامعه فراهم کنند.

یکی از مناطقی که در سال‌های اخیر مزین به راه اندازی ستاد پر خیر و برکت صبر شده، شهرستان برخوار استان اصفهان است که در آن صلح یاران مخلص و توانمندی با همه تجربیات، تخصص‌ها و برای رضای خدا پای کار آمدند تا در خدمت گذاری به مردم از قافله عقب نمانند.

رضا طغیانی، عضو ستاد صبر شهرستان برخوار و دارای مدرک لیسانس حقوق قضایی در سال ۷۲ و کارشناسی ارشد فقه و حقوق اقتصادی است که در حدود سه دهه اخیر در حوزه صلح و سازش در قالب شورا‌های حل اختلاف و ستاد صبر مشغول به فعالیت است.

طغیانی در گفت‌و‌گو با میزان، با بیان اینکه حدود ۳۰ سال است که کار حقوقی انجام می‌دهم، گفت: نماینده حقوقی ادارات دولتی هستم و از سال ۸۲ نیز با شورای حل اختلاف دادگستری استان اصفهان در سمت‌های مختلفی همچون عضو و رئیس شعبات شهرستان برخوار به صورت افتخاری همکاری کرده‌ام و حدود ۲ سال قبل نیز انجمن حقوق شهروندی دادفر سپاهان را در قامت یک گروه مردم نهاد تاسیس کردم.

وی افزود: حدود سال ۹۸ با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان تفاهمنامه‌ای برای تحقیق و پژوهش در حوزه راه‌های پیشگیری از وقوع جرم در حوزه‌های مختلف منعقد کردیم و این باعث شد تا غیر از همکاری با شورای حل اختلاف، با دادگستری استان نیز همکاری کنیم.

این صلح یار نمونه شهرستان برخوار بیان کرد: قبل از راه اندازی ستاد صبر بنا بود دفاتر مصلحین خیر خانواده از سال ۱۴۰۰ تاسیس شود که بخاطر بروز کرونا کار راه اندازی آن متوقف شد و پس از اتمام دوره کرونا هم ستاد صبر راه اندازی شد.

گفت‌و‌گو با صلح یاری که بیش از ۲ دهه در شهرستان برخوار به فعالیت‌‎های صلح و سازشی مشغول است/ضرورت رفع دغدغه ذهنی و مالی صلح یاران

طغیانی گفت: سعی کرده‌ام به عنوان یک فعال اجتماعی در سایر حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی با فرمانداری شهرستان، با اداره بهداشت و درمان و بهزیستی همکاری کنم و پیشنهاداتی برای اجرای پویش‌های پیشگیری از بحران در سلامت روان نوجوانان و جوانان و سایر موارد مبتلابه داشته باشم. 

این صلج یار نمونه شهرستان برخوار گفت: در شورای حل اختلاف، کار‌های صلح و سازشی در تمام حوزه‌ها را انجام می‌دادیم اما در ستاد صبر بیشتر در بخش خانواده و رفع دعاوی خانوادگی تلاش می‌کنیم. 

گفت‌و‌گو با صلح یاری که بیش از ۲ دهه در شهرستان برخوار به فعالیت‌‎های صلح و سازشی مشغول است/ضرورت رفع دغدغه ذهنی و مالی صلح یاران

وی با اشاره به روند رسیدگی به پرونده‌های خانوادگی بیان کرد: پرونده‌ها ابتدا به شعب شورای حل اختلاف که در معیت دادگاه صلح هستند، می‌روند و اگر به صلح و سازش منتهی شد که پرونده مختومه می‌شود و اگر نشد به دادگاه صلح ارجاع داده می‌شود. قبلا به این صورت بود که پرونده از دادگاه‌ها به شورا‌های حل اختلاف ارجاع داده می‌شد و تلاش می‌کردند تا به صلح و سازش برسد و در صورت انجام آن گزارش لازم به دادگاه‌ها فرستاده می‌شد؛ در ستاد صبر نیز اینگونه است و دعاوی کیفری و خانوادگی پرونده‌های ضرب و جرح که منجر به دیه و قصاص رسیدگی می‌شوند. 

طغیانی درباره پرونده‌هایی که با بیشترین فراوانی در ستاد صبر شهرستان برخوار رسیدگی می‌شوند، گفت: رسیدگی به پرونده‌های مربوط به ارث در شورا‌ها یا ستادهای صبر، محدودیت‌های دادگستری را ندارند و افراد خود را راحت‌تر حس می‌کنند و احساسات آنها زودتر چیره و غالب می‌شود و حرکت‌هایی انجام دهند که در سیستم دادگستری این کار‌ها را با آنها انجام نمی‌دهند. در شوراها نیز پرونده‌های خانوادگی زیادی داشتیم که طرفین را دعوت می‌کردیم و این جلسات تاثیرگذار بود. 

گفت‌و‌گو با صلح یاری که بیش از ۲ دهه در شهرستان برخوار به فعالیت‌‎های صلح و سازشی مشغول است/ضرورت رفع دغدغه ذهنی و مالی صلح یاران

این صلج یار نمونه شهرستان برخوار گفت: در ستاد‌های صبر و شورا‌های حل اختلاف گاها برای برخی پرونده‌ها چندین روز با افراد به صورت حضوری و تلفنی صحبت کرده و تلاش می‌کنیم تا هم مشکل شان را بشناسیم و هم شناخت شان را به هم نزدیک کرده و راه‌هایی به آنها ارائه کنیم تا مشکلات ان‌ها به صورت کوتاه و یا بلند مدت حل شود.

 وی گفت: برای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها، مجموعه اقدامات مفصلی را در شورا‌ها و ستاد صبر انجام می‌دهیم تا خانواده‌ها مطمئن شوند مشکل شان را می‌شناسیم و در صدد هستیم که مشکل آنها را حل کنیم. 

طغیانی برای بهتر شدن روند اقدامات صلح و سازشی نیز پیشنهاد کرد: ستاد‌های صبر به صورت داوطلبانه و افتخاری راه اندازی شدند اما می‌توان با حمایت‌های قانونی و تامین مالی صلح‌یاران کمک کرد تا آنها نیز با آرامش و تمرکز بیشتری به کار خود بپردازند. 

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا