خبرگزاری میزاندسته بندی: جامعه ، شهری،‌ سلامت و رفاهی

گردشگری سلامت ایران به‌دنبال جذب درآمد شش میلیارد یورویی/ ظرفیت جذب سالانه ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت در حوزه درمان ناباروری وجود دارد

گفت‌و‌گو|

گردشگری سلامت ایران به‌دنبال جذب درآمد شش میلیارد یورویی/ ظرفیت جذب سالانه ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت در حوزه درمان ناباروری وجود دارد

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت با بیان اینکه هزینه درمان ناباروری ترکیه دو برابر ایران است گفت: این مزیت رقابتی می‌تواند سالانه ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت را جذب کند.

خبرگزاری میزان

دیاکو عباسی، دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور، در گفت‌وگوی با میزان با بیان اینکه اجرای سامانه ملی ثبت گردشگران سلامت و ایجاد دهکده‌های تخصصی در ۵ استان پایلوت، ایران را به قطب منطقه‌ای پزشکی تبدیل خواهد کرد گفت: هدف ما دستیابی به درآمد سالانه ۶ میلیارد یورویی از این حوزه است. تحقق این هدف نیازمند همکاری سه جانبه دولت، بخش خصوصی و نهاد‌های بین‌المللی است.

عباسی گفت: سامانه ملی ثبت گردشگران سلامت می‌تواند یک پایگاه داده جامع محسوب شده و تمامی مراحل خدمات‌رسانی به گردشگران سلامت را رصد کند. با راه‌اندازی این سامانه، نظارت بر کیفیت خدمات پزشکی، قیمت‌گذاری و جمع‌آوری آمار دقیق ممکن می‌شود.

وی با بیان اینکه همدان، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز به عنوان استان‌های پیشرو انتخاب شده‌اند ادامه داد: این دهکده‌ها با تمرکز بر طب سنتی، آب‌درمانی و پزشکی پیشرفته، خدمات یکپارچه درمانی تفریحی ارائه خواهند داد.

عباسی تصریح کرد: دستیابی به این اهداف بدون حمایت بودجه‌ای دولت و بهبود زیرساخت‌های ممکن نیست. چالش‌های مالی و نقش بخش خصوصی را نباید در این راهبری از نظر دور داشت. در این طرح ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری بر عهده بخش خصوصی است. برنامه پنج‌ساله ما دستیابی به درآمد ۶ میلیارد یورویی سالانه است که نیازمند اختصاص ردیف بودجه ویژه دولتی و جذب سرمایه خارجی است و درگام بعدی، دولت نقش حمایتی و نظارتی را بر عهده دارد.

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور به ساختار شورای راهبری و اهداف کلان این شورا پرداخت و افزود: شورای راهبری گردشگری سلامت کشور با مشارکت ۵ نهاد دولتی و بخش خصوصی شامل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی ایران و سازمان نظام پزشکی تشکیل شده است. این شورا در دولت سیزدهم دو جلسه برگزار کرده و ۴۰ مصوبه کلیدی از جمله طراحی سامانه ملی ثبت گردشگران سلامت، ایجاد دهکده‌های سلامت در ۵ استان پایلوت و برگزاری رویداد بین‌المللی گردشگری سلامت اکو را تصویب کرده است.

عباسی با اشاره به سهم ۹۰ درصدی بخش خصوصی در تأمین مالی پروژه‌ها گفت: اتاق بازرگانی ایران و انجمن‌های تخصصی محور اصلی سرمایه‌گذاری هستند. با این حال، اختصاص ردیف بودجه دولتی برای توسعه زیرساخت‌هایی مانند فرودگاه‌ها و مراکز اقامتی ضروری است.

هزینه خدمات پزشکی در ایران ۳۰ الی ۴۰ درصد ارزان‌تر از منطقه است

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور با بیان اینکه سومین دوره رویداد بین‌المللی سلامت در خرداد سال جاری به میزبانی همدان با حضور کشور‌های عضو اکو برگزار می‌شود گفت: هدف اصلی این رویداد معرفی ظرفیت‌های ایران در حوزه‌هایی مانند ناباروری، پیوند اعضا و دندانپزشکی با هزینه‌های ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از منطقه عنوان شده است.

وی افزود: هزینه درمان ناباروری در ایران حدود ۷ تا ۸ هزار دلار است، در حالی که این رقم در ترکیه به ۱۵ هزار دلار می‌رسد. این مزیت رقابتی می‌تواند سالانه ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت را جذب کند. قیمت خدمات پزشکی ایران ۳۰ الی ۴۰ درصد ارزان‌تر از منطقه است که مزیت رقابتی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: وزارت امور خارجه با محوریت معاونت کنسولی و دیپلماسی اقتصادی، مسئولیت صدور ویزای درمانی، بازاریابی و هماهنگی با سفارتخانه‌ها را برعهده دارد. بدین ترتیب برندینگ بین‌المللی و رفع چالش‌هایی مانند محدودیت پرواز‌های مستقیم، از اولویت‌های ما است.

عباسی در ادامه چشم‌انداز و اهمیت توسعه گردشگری سلامت را مورد ارزیابی قرار داد و تاکید کرد: با شکل گیری زیر ساخت‌های گردشگری سلامت سهم ایران از بازار گردشگری سلامت منطقه به ۱۵ درصد خواهد رسید و ۱۰ هزار شغل مستقیم ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا