ادبیات و کتاب

کتاب‌خوانی یکی از ارکان بنیادین توسعه فرهنگی و تمدن جوامع است

به گزارش نونگاه تهران ، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ظهر امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از بخش‌ها و غرفه‌های متنوع آن بازدید به عمل آورد. 

صالحی‌امیری با همراهی جمعی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آثار و انتشارات گوناگون دیدن کرد و در خصوص وضعیت کتاب‌خوانی در ایران اظهار داشت: با وجود برخی نگرانی‌ها در خصوص کاهش میزان کتاب‌خوانی در جامعه، بر این باورم که این نگرانی‌ها ناشی از تغییر سبک مطالعه است و نه کاهش آن. به عبارت دیگر، اگرچه شیوه‌های مطالعه تغییر کرده‌اند، از جمله از سنتی به الکترونیکی، اما علاقه به مطالعه همچنان زنده است.

وی افزود: در این نمایشگاه آثار ارزشمند و منحصر به‌فردی را مشاهده کردم. به‌ویژه در حوزه ایران‌شناسی و معرفی فرهنگ و میراث‌فرهنگی ایران، آثار جدید و قابل توجهی به چشم می‌خورد که بیانگر تقویت تصویر مثبت ایران و روابط ایران‌دوستی در میان مخاطبان است. این مهم نمایانگر تأثیرگذاری فرهنگ ایرانی در جهان است و قطعاً گام‌های مهمی در راستای معرفی این تمدن کهن برداشته شده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین در خصوص ضرورت نوآوری در عرصه انتشارات و کتاب‌سازی گفت: انتشارات باید از حالت کهنگی خارج و به‌سمت بهره‌گیری از نوآوری‌های مدرن گام بردارد. در بازدید از یکی از انتشارات، با اثر جدید و منحصربه‌فردی با موضوع جلال آل‌احمد مواجه شدم که توجه خاص من را جلب کرد.

صالحی‌امیری در پاسخ به پرسشی درباره حمایت وزارت میراث‌فرهنگی از کتابخانه‌های قدیمی و حفاظت و ثبت کتب و آثار تاریخی و فرهنگی کتابخانه‌های کشور، خاطرنشان کرد: در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قوانین خاصی برای ثبت و حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی، از جمله کتابخانه‌های قدیمی، وجود دارد. این آثار، که به‌عنوان گنجینه‌های فرهنگی کشور شناخته می‌شوند، باید به دقت شناسایی، حفاظت و در صورت لزوم مرمت شوند تا بتوانند هویت فرهنگی و تاریخی خود را برای نسل‌های آینده حفظ کنند.

او در ادامه افزود: بسیاری از کتاب‌فروشی‌ها و کتابخانه‌ها در کشور از ارزش‌های تاریخی و فرهنگی برخوردارند و باید به‌عنوان میراث ملی ثبت شوند. حفظ این آثار به‌عنوان نمادهایی از فرهنگ و تاریخ، اهمیت زیادی دارد و وظیفه ماست که این مراکز فرهنگی را در برابر فراموشی و تخریب محافظت کنیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین با اشاره به بازدید خود از موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، بر ضرورت بازشناسی اندیشه‌های امام راحل تأکید کرد و گفت: ما باید اندیشه‌های امام را به‌درستی و با تبیین و تحلیل‌های دقیق و علمی در اختیار جامعه قرار دهیم. حقیقت امام‌خمینی (ره) باید به‌گونه‌ای روشن و صحیح بیان شود تا نسل امروز با آن پیوند برقرار کرده و از آموزه‌های ایشان بهره‌برداری کند.

وی ادامه داد: نوع نگاه امام‌خمینی(ره) به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی همواره مبتنی بر ارزش‌های انسانی، معرفتی و اقناعی بود. بر این باورم که اگر اندیشه‌های امام را در فضای فرهنگی امروز گره می‌زدیم، تصویر کنونی جامعه ایران بسیار متفاوت از آنچه که امروز می‌بینیم، بود.

صالحی‌امیری در ادامه سخنان خود گفت: امیدوارم موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) بتواند در تحقق این هدف گام‌های مؤثری بردارد. حضور آیت‌الله سیدحسن خمینی در این موسسه، فرصتی ارزشمند است که می‌تواند به تبیین هرچه بیشتر اندیشه‌های امام راحل کمک کند، چرا که ایشان امانتدار گفتمان و اندیشه امام بزرگوار هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در آغاز بازدید خود از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در مراسم گرامی‌داشت محمدحسین حشمت‌پور، یکی از برجسته‌ترین مدرسان حکمت اسلامی در سرای اهل قلم حضور یافت و با احمد مسجدجامعی و جمعی از هنرمندان، اندیشمندان و پژوهشگران دیدار کرد. در ادامه، او به مدت ۲.۵ ساعت از بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب بازدید کرد و از غرفه‌های کشورهای خارجی از جمله عراق، عمان، ترکیه و یمن و همچنین غرفه‌های داخلی نظیر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، موسسه هنرمندان پیشکسوت، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و دیگر ناشران برجسته ایرانی دیدن کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا