خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

کارزار گرسنگی رژیم صهیونیستی؛ غزه به‌سمت قحطی می‌رود

کارزار گرسنگی رژیم صهیونیستی؛ غزه به‌سمت قحطی می‌رود

کارشناسان می‌گویند که رژیم صهیونیستی به‌طور عمدی با جلوگیری از ورود کمک‌ها به نوار غزه درحال پیاده‌سازی سیاست گرسنگی در این باریکه محاصره‌شده است.

خبرگزاری میزان

خطر قریب‌الوقوع قحطی در نوار غزه به‌ویژه با توجه به محاصره فراگیر و ادامه‌دار رژیم صهیونیستی در حدود ۵۰ روز گذشته، به‌طور عمیق نگران‌کننده است. 

این طولانی‌ترین محدودیت بدون وقفه در ورود کمک‌های بشردوستانه و کالا‌های ضروری از زمان آغاز نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار طی بیش از ۱۸ ماه گذشته است.

گروه میدانی یورو-مد مانیتور (ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه) در نوار غزه، شاخص‌های هشداردهنده‌ای را مشاهده کرده که به یک بحران غذایی شدید اشاره می‌کند که ممکن است به زودی به سطح قحطی برسد. محاصره مداوم رژیم صهیونیستی باعث کمبود شدید و مداوم مواد غذایی ضروری برای بقا، ازجمله غلات، پروتئین‌ها و چربی‌ها شده است. 

بسیاری از زیرساخت‌های کشاورزی و غذایی باقی‌مانده این منطقه یا بمباران شده‌اند یا از بین رفته‌اند و یا درحال حاضر تحت کنترل ارتش رژیم صهیونیستی است. در نتیجه، مردم غزه مجبور شده‌اند ابتدایی‌ترین وسایل خود را فقط برای تامین غذا بفروشند، که نشان‌دهنده شروع شکست در توانایی آنها برای تحمل گرسنگی است.

خانواده‌ها در نوار غزه مجبور شده‌اند تعداد وعده‌های غذایی روزانه خود را کاهش دهند و در نتیجه کاهش وزن قابل توجهی در میان ساکنان ایجاد شده است. در غیاب کامل غذای تازه و مغذی، بیشتر مردم اکنون تقریبا به‌طور کامل به عرضه محدود کالا‌های کنسرو شده در منطقه وابسته هستند؛ این درحالی است که بسیاری دیگر برای وعده‌های غذایی روزانه خود به‌طور کامل به بانک‌های مواد غذایی وابسته شده‌اند. 

با این حال، این بانک‌های مواد غذایی در هفته‌های اخیر مورد حمله‌های شدید نظامی رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌اند که دسترسی ساکنان را به حتی ابتدایی‌ترین نیاز‌های غذایی نیز محروم کرده است.

نظامیان صهیونیست به‌طور عمدی بیش از ۳۷ مرکز توزیع کمک و ۲۸ بانک مواد غذایی را هدف قرار داده‌اند تا بخشی از یک سیاست نظام‌مند را برای گرسنگی دادن غیرنظامیان و تشدید رنج آنها اجرا کنند. چنین صحنه‌هایی در نوار غزه بی‌سابقه هستند و منعکس‌کننده فروپاشی وحشتناک بشردوستانه ناشی از محاصره رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن عمدی منابع اولیه بقا هستند. 

پس از بسته‌شدن همه نانوایی‌های فعال در نوار غزه، تیم میدانی یورو-مد مانیتور بازدید‌های میدانی انجام دادند و عدم وجود تقریبا کامل نان در بازار‌های منطقه محاصره‌شده را مستند کردند.

علاوه بر این، گوشت قرمز و سفید، چه تازه و چه منجمد، در دسترس نیستند. سبزیجات کمی که می‌توان یافت با قیمت‌های بسیار بالا فروخته می‌شود. این بحران رو به وخامت امنیت غذایی به سرعت فلسطینیان در نوار غزه را به سمت قحطی قریب‌الوقوع سوق می‌دهد.

قحطی تحمیل‌شده رژیم صهیونیستی بر غیرنظامیان در نوار غزه نشان‌دهنده یکی از شدیدترین و غیرانسانی‌ترین اشکال نسل‌کشی و همچنین نقض شدید کرامت انسانی است. این موضوع فراتر از صرف محرومیت از غذا است، زیرا رژیم صهیونیستی با از بین بردن معیشت، مانع تراشی در کمک‌های بشردوستانه، هدف قرار دادن منابع تولید غذا، و اخلال عمدی در زنجیره‌های تامین ضروری، به دنبال از بین بردن توانایی مردم برای بقا است.

مخرب‌ترین تاثیر‌های این سیاست متوجه زنان و به‌طرز غم‌انگیزی کودکان است. زنان و کودکان بیش از دو سوم جمعیت نوار غزه را تشکیل می‌دهند. کودکان به‌دلیل سوءتغذیه شدید، ضعف سیستم ایمنی و کاهش رشد، که همگی ناشی از کمبود شدید غذا و مراقبت‌های پزشکی است، از مرگ آهسته و دردناکی رنج می‌برند. در همین حال، زنان باردار و شیرده با خطر‌های تهدیدکننده زندگی (برای خود و جنین یا نوزادشان) به‌دلیل نبود تغذیه ضروری و فروپاشی کامل سیستم مراقبت‌های بهداشتی رو‌به‌رو هستند.

بیش از یک میلیون کودک در نوار غزه در میان ناامنی غذایی گسترده، فروپاشی زیرساخت‌های بهداشتی، کمبود شدید آب آشامیدنی تمیز و فقدان کامل حتی اساسی‌ترین نیاز‌ها برای یک زندگی آبرومندانه، از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند. 

پیامد‌های این سیاست بسیار فراتر از زمان حال است و آینده فلسطینیان را به‌عنوان یک گروه ملی تهدید می‌کند. رژیم صهیونیستی با ایجاد نسلی در معرض خطر ناتوانی‌های جسمی، روانی و شناختی طولانی‌مدت، قصدی عمدی و مخرب را آشکار می‌کند؛ هدفی که با ویژگی‌های تعیین‌کننده نسل‌کشی در قوانین بین‌المللی همسو است. 

درحال حاضر، ۲.۳ میلیون نفر در نوار محاصره‌شده غزه آواره شده‌اند و در بحبوحه بمباران مدوام رژیم صهیونیستی و حمله‌هایی که غیرنظامیان و زیرساخت‌های ضروری را هدف قرار می‌دهند، ناامنی شدید غذایی را تحمل می‌کنند. خطر قحطی یک فاجعه قریب‌الوقوع است، مگر اینکه اقدام فوری انجام شود.

جامعه بین‌الملل مسئولیت مستقیم قحطی فزاینده در نوار غزه را برعهده دارد که ناشی از استفاده عمدی رژیم صهیونیستی از گرسنگی به‌عنوان یک سلاح است، تاکتیکی نظام‌مند در کارزار نسل‌کشی مردم فلسطین، با هدف محو آنها به‌عنوان یک گروه ملی.

بدون مداخله بین‌المللی، بحران به زودی به نقطه‌ای بی‌بازگشت خواهد رسید، و اکنون به‌دلیل کمبود شدید مواد غذایی و ضعف ایمنی مردم، انتظار می‌رود مرگ‌ومیر روزانه رخ دهد. 

این موضوع تحت محاصره مستمر، انکار نظام‌های کمک‌های بشردوستانه، و تخریب گسترده زیرساخت‌های حیاتی رخ می‌دهد و این درحالی است که فقدان مداخله موثر بین‌المللی اجازه می‌دهد تا فروپاشی بشردوستانه بدون کنترل تسریع شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا