چشمانداز جنگ اوکراین؛ ناکامی ترامپ در پایان دادن به منازعه


دونالد ترامپ در حالی وعده پایان جنگ اوکراین در ۲۴ ساعت را داده بود که چشمانداز پایان این جنگ همچنان تیره و تار است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بهتازگی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه طی یک تماس تلفنی گفتوگو کرد، اما به نظر میرسد این تماس -سومین تماس بین آنها از آغاز دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ- نتیجه چندانی نداشته است، همانطور که ماههای اخیر مذاکرات پیچیده و بینتیجه برای پایان دادن به جنگ بیش از ۳ ساله در اوکراین طراحی شده است.
در این مرحله آتشبس ۳۰ روزه وجود ندارد؛ عدم اعلام دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین بدون ضربالاجل جدید؛ هیچ نشانهای درباره اینکه مذاکرات وعده داده شده در بالاترین سطح بوده و هیچ نشانهای از آمادگی برای دادن هرگونه امتیازی به خواستههای دیرینه وجود ندارد
شاید گویاترین عبارت واشنگتن زمانی بود که ترامپ گفت: شرایط پایان جنگ بین دو طرف -اوکراین و روسیه- مذاکره خواهد شد.
این عبارت از طرف فردی است که همیشه ادعا داشته است او تنها کسی است که میتواند به درگیری پایان دهد.
اما واشنگتن مدتی است که بیش از این اشاره میکند که صبرش رو به اتمام است و دولت آمریکا میتواند بهسادگی از وضعیت خارج شود.
برای اوکراین، این میتواند فاجعهبار باشد، بهویژه اگر با پایان دادن به کمکهای نظامی و اطلاعاتی همراه باشد.
یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت که ترامپ با قول به رایدهندگان برای یک توافق سریع، خسته شده است و اعضای دولت او مکررا تهدید کردهاند که ادامه خواهند داد.
جنگ اوکراین؛ جنگ اروپا
به گزارش نیویورکتایمز، این تهدید بر این فرض استوار است که جنگ در اوکراین اساسا جنگ اروپاست؛ در این دیدگاه، چگونگی پایان آن طبیعتا بر اروپا تأثیر خواهد گذاشت و به همین دلیل اروپا باید هزینه آن را بپردازد و مشارکت آمریکا یا خیریه یا معاملاتی است، نه اینکه ناشی از منافع شخصی آمریکا باشد.
ترامپ در ماه فوریه گذشته (اسفند ۱۴۰۳) گفت: این جنگ برای اروپا بسیار مهمتر از ما است؛ ما یک اقیانوس بزرگ و زیبا بهعنوان جدایی داریم.
اما جنگ اوکراین آنقدرها هم که ترامپ فکر میکند دور نیست و نحوه پایان آن برای آمریکاییها مهم است؛ علاوه بر این، صلح از طریق مذاکره اروپا، یکی از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا را آسیبپذیر خواهد کرد و میتواند چالشهای دیگری را که آمریکا در حال حاضر در سراسر جهان با آن مواجه است، عمیقتر کند.
بنابراین، دولت ترامپ با یک انتخاب روبهرو است؛ میتواند در حال حاضر، در اوکراین یا بعدا در برابر کرملین بایستد، اما برای آمریکا هزینه انتظار فقط افزایش خواهد یافت.
در عین حال، دولت ترامپ بارها نشان داده است که میخواهد آمریکا نقش کمتری در امنیت اروپا ایفا کند؛ در ماه فوریه، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا به متحدان واشنگتن گفت که این کشور دیگر اروپا را در اولویت قرار نخواهد داد.
پنتاگون در حال بازنگری استقرار نظامی خود در سراسر جهان است و بنا بر گزارشها در نظر دارد حضور خود را در شرق اروپا کاهش دهد، که میتواند کشورهای حاشیه شرقی ناتو را آسیبپذیر کند.
کشورهای اروپایی به سرعت در حال افزایش هزینههای نظامی خود هستند، اما افزایش توانمندیهای آنها به زمان نیاز دارد.
آمریکا بدون آسیب از یک درگیری بالقوه بزرگتر در اروپا نجات نخواهد یافت؛ اقتصاد اروپا و آمریکا عمیقا یکپارچه شدهاند.
وقتی کالاها، خدمات و سرمایهگذاری را در بر میگیرد، اروپا بزرگترین شریک تجاری آمریکا، بزرگترین بازار برای محصولات آمریکایی و چند برابر کننده نیرو برای قدرت آمریکا است و بیثباتی در آن سوی اقیانوس اطلس به آمریکا آسیب خواهد رساند.
انتهای پیام/