اخبار بین المللخبرگزاری تسنیم

پادکست |نگاه اسرائیل به مذاکرات ایران و آمریکا

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ شصتمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ضبط و منتشر شد. در این اپیزود «منصور براتی»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی به بررسی و ارزیابی رویکرد اسرائیل به مذاکرات ایران و آمریکا می پردازد.

 

پادکست , در عمق , مذاکرات هسته ای ,

 

یکی از مهم‌ترین موضوعات قابل بررسی در خصوص مواضع اسرائیل نسبت به مذاکرات ایران و قدرت‌های غربی، به‌ویژه با ایالات متحده و گروه ۵+۱، پرونده برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در ده سال گذشته است. اسرائیل در طول یک دهه گذشته در جریان این مذاکرات نقش پررنگی ایفا کرد و مواضع روشن و مشخصی داشت. این مواضع نه تنها در شکل‌گیری برجام، بلکه در خروج آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸ نیز تأثیر قابل‌توجهی داشت.

در دوره مذاکرات برجام، نوعی دوگانگی در اسرائیل در خصوص این توافق شکل گرفت:

 

۱- کابینه بنیامین نتانیاهو

در آن زمان، نتانیاهو به‌عنوان نخست‌وزیر اسرائیل و مسئول اجرایی سیاست‌های این رژیم، مخالف سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بود. کابینه او، به‌طور رسمی و عملی، سیاستی مبنی بر مخالفت با برجام را دنبال می‌کرد و معتقد بود که تحریم‌ها علیه ایران نباید کاهش یابد. یک توافق هسته‌ای نباید به ایران اجازه دهد که فناوری و توانایی هسته‌ای خود را مشروعیت ببخشد. هرگونه نظام تحریمی نباید دستخوش شکست یا کاهش شود.

 

۲- نهادهای امنیتی و نظامی و جریان‌های چپ‌گرا:

برخلاف کابینه نتانیاهو، برخی از ژنرال‌ها و مقامات امنیتی اسرائیل با توافق هسته‌ای موافق بودند. آنان معتقد بودند که یک توافق با ایران و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای آن می‌تواند امنیت منطقه را افزایش داده و خطرات احتمالی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را کنترل کند. به‌عنوان نمونه، در زمان خروج ایالات متحده از برجام در سال ۲۰۱۸، تعدادی از ژنرال‌های ارتش اسرائیل در نامه‌ای به رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، خواستار حفظ توافق شدند.

 

 

آنها استدلال کردند که وجود نظارت و بازرسی‌های بین‌المللی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، بهتر از عدم نظارت است. به این ترتیب می توان گفت اسرائیلی‌ها برای اثرگذاری بر مذاکرات میان ایران و غرب بارها تلاش کرده اند. 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا