اخبار بین المللخبرگزاری تسنیم

پادکست| طرح ارابه‌های گیدعون برای اشغال کامل غزه

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ شصت‌وهشتمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ضبط و منتشر شد. در این اپیزود «منصور براتی»، میزبان «محمد بیات»، پژوهشگر مسائل خاورمیانه است.

 

پادکست , در عمق , نوار غزه ,

 

پس از گذشت حدود ۵۸۰ روز از آغاز درگیری موسوم به «طوفان الاقصی»، کابینه امنیتی اسرائیل طرح «ارابه‌های گیدعون» را به تصویب رساند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که یکی از اهداف اولیه اعلام شده توسط مقامات ارشد اسرائیل همچون بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت و بنی گانتس، در ابتدای مناقشه، نابودی حماس و تغییر ساختار ژئوپلیتیک نوار غزه بوده است.

طی بیش از یک سال و نیم گذشته، تحولات متعددی در نوار غزه رخ داده است؛ از اشغال تقریباً کامل باریکه غزه توسط نظامیان صهیونیست تا اعلام آتش‌بس‌های موقت و عقب‌نشینی از برخی مناطق. نکته قابل توجه، غلبه تدریجی دیدگاه جریان راست‌گرای اسرائیل مبنی بر تداوم درگیری‌ها، عدم اولویت‌بخشی به موضوع اسرا و در نهایت، تلاش برای الحاق کامل نوار غزه به اسرائیل است.

بر اساس طرح مصوب «ارابه‌های گیدعون»، ارتش اسرائیل در مناطق تحت کنترل خود از نیروهای ذخیره جهت تأمین امنیت استفاده خواهد کرد. شناسایی عناصر حماس و اجرای عملیات پشتیبانی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به جمعیت فلسطینی که از مناطق عملیاتی به مناطق جنوبی‌تر منتقل می‌شوند، از دیگر اجزای این طرح است. این برنامه به عنوان یک راهبرد جامع و زمان‌بر توصیف شده که تحقق آن در بازه کوتاه محتمل نیست.

برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که این طرح با هدف اعلامی یافتن اسرا، در واقع پوششی برای اجرای طرح اشغال کامل نوار غزه است. اظهارات صریح برخی مقامات اسرائیلی، از جمله وزیر دارایی مبنی بر لزوم پذیرش مفهوم «اشغال» توسط اسرائیلی‌ها، مؤید این تحلیل است.

 

 

به نظر می‌رسد کابینه اسرائیل، به ویژه پس از تحولات منطقه‌ای و پیش‌بینی نتایج انتخابات آتی در ایالات متحده، این شرایط را فرصتی برای پیگیری اهداف توسعه طلبانه ارضی و پیشبرد ایده «اسرائیل بزرگ» می‌بیند. در حال حاضر، بحث بر نوار غزه متمرکز است، اما گمانه‌زنی‌هایی در خصوص کرانه باختری، جنوب سوریه و جنوب لبنان نیز مطرح شده است. احتمال می‌رود در آینده نزدیک شاهد حرکت به سمت تحقق این ایده و تغییر نقشه منطقه به نفع رژیم صهیونیستی باشیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا