
به گزارش ایتنا و به نقل از ساینسآلرت، نتایج بهدستآمده نشان داد که در مقایسه با گروه غیرفعال، همه گروههای دیگر سطوح پایینتری از اضطراب را تجربه کردهاند. جالبتر اینکه، بیشترین تفاوت در کاهش اضطراب مربوط به «جنگجویان آخر هفته» بود، با ۳۵ درصد تفاوت نسبت به افراد غیرفعال.
محققان در مقاله خود نوشتند که الگوی ورزش در آخر هفته میتواند گزینهای موثر و زمانکارآمد برای افرادی باشد که در طول هفته به دلیل مشغله، امکان ورزش منظم را ندارند. این یافته نشان میدهد که برای بهرهمندی از فواید روانی ورزش، الزاماً نیازی به فعالیت بدنی روزانه نیست و حتی یک یا دو جلسه در هفته هم میتواند موثر باشد.

نکته جالب دیگر اینکه کاهش اضطراب در میان افراد دارای دیابت یا درآمد پایین بیشتر قابل مشاهده بود. دلیل این موضوع هنوز مشخص نیست و میتواند موضوع تحقیقات آینده باشد. همچنین عواملی مانند سن، جنسیت، نژاد، سطح تحصیلات، وضعیت تأهل، شاخص توده بدنی (BMI)، مصرف سیگار و الکل، مدت خواب و فشار خون تاثیری بر این رابطه نداشتند.
در نهایت، پژوهشگران تأکید کردند که ورزش میتواند فرآیندهای مغزی مرتبط با کاهش اضطراب را تقویت کرده و سلولهای مغزی را در برابر استرس مقاومتر کند.