هوافراجا و عملیات نوروزی/ بهکارگیری ۱۱ بالگرد عملیاتی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با گسترش جغرافیای مأموریتی پلیس و نیاز به سرعت در امدادرسانی، تعقیب مجرمان، تأمین امنیت در مناطق صعبالعبور و پشتیبانی هوایی از مأموریتهای انتظامی، واحد «پلیس هوایی فراجا» یا همان «هوافراجا» یکی از تخصصیترین و حساسترین یگانهای پلیس در سالهای اخیر به شمار میرود.
هوافراجا با در اختیار داشتن ناوگانی از بالگردها و هواپیماهای سبک، مأموریتهایی در زمینه گشتزنی هوایی، پشتیبانی از عملیات مرزبانی، امداد و نجات، پشتیبانی از راهور و انتقال سریع مصدومان را بر عهده دارد. این یگان با بهرهگیری از نیروهای آموزشدیده و امکانات پیشرفته، در مناسبتهای خاص همچون اربعین، نوروز، مراسم ملی و بحرانهای طبیعی حضوری فعال و تعیینکننده دارد.
در پایان تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴، گفتوگویی با سردار جلال منصورینژاد، فرمانده هوافراجا انجام دادهایم تا درباره فعالیتهای این یگان در ایام تعطیلات، مأموریتهای نوروزی و ظرفیتهای تخصصی آن بیشتر بدانیم.
در ایام نوروز، چه نوع مأموریتهایی بر عهده هوافراجا بوده و با چه تعداد پرنده این مأموریتها انجام شده است؟
هوافراجا علاوه بر مأموریتهای جاری در حوزه انتظامی که در طول سال دنبال میشوند، در مناسبتهایی مانند نوروز برنامههای ویژهای دارد. در حال حاضر ما در ۱۳ نقطه کشور بالگردها و هواپیماهای بالثابت مستقر داریم.
در نوروز امسال، ۱۱ فروند بالگرد عملیاتی درگیر مأموریتهای پروازی بودند. از این تعداد، ۱۰ فروند در رژه هوایی (طرح نوروزی پلیس راهور) شرکت کردند و یک فروند نیز در محل دیگر مستقر بود. همچنین ۴ فروند هواپیما نیز برای اجرای طرح نوروزی بهکارگیری شدند.
مأموریتهای نوروزی هوافراجا بیشتر چه محورهایی را در بر میگیرد؟
طرح نوروزی هوافراجا دو وجه عمده دارد, یک بخش مربوط به مأموریتهای انتظامی و پشتیبانی از راهور و مرزبانی است و بخش دیگر به امداد و نجات اختصاص دارد. ما در کنار تمامی یگانهای فراجا مانند راهور، مرزبانی و فرماندهی انتظامی استانها حضور داریم، اما همزمان بهعنوان بازوی پشتیبان اورژانس نیز فعالیت میکنیم.
فرایند امداد هوایی چگونه اجرا میشود و چه عواملی در اعزام بالگرد نقش دارند؟
اورژانس کشور وظیفه تشخیص نیاز به اعزام بالگرد را بر عهده دارد. کارشناسان اورژانس، میزان وخامت حال مصدومان را بررسی میکنند و تصمیم میگیرند که آیا نیاز به انتقال هوایی هست یا نه. در چنین مواردی، رعایت “گلدن تایم” یا همان زمان طلایی نجات اهمیت زیادی دارد.
فلسفه اصلی حضور بالگرد در صحنههای حادثه، واکنش سریع و انتقال فوری مصدومان به مراکز درمانی است تا از خطرات جدیتر جلوگیری شود.
انتهای پیام/