خبرگزاری آناورزش فوتبال و فوتسال

هواداران فوتبال در ایران نیاز به آموزش کنترل خشم دارند/چرا کنار تیم‌های ورزشی روانشناس حضور ندارد؟

روانشناس ورزشی در گفت‌وگو با آنا

هواداران فوتبال در ایران نیاز به آموزش کنترل خشم دارند چرا کنار تیم‌های ورزشی روانشناس حضور ندارد؟

روانشناس ورزشی گفت: روانشناسان ورزشی با چهار گروه کار می‌کنند که گروه اول تماشاگران هستند و باید به آنها مشاوره و آموزش کنترل خشم بدهند.

دکتر کامبیز کامکاری در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه بازی تیم‌های پرسپولیس و تراکتور نمادی از فرهنگ غلط هواداری در فوتبال ایران بود، اظهار کرد: استادیوم هم بخشی از کشور است و باید ریشه‌ای به چنین موضوعی ریشه‌ای نگاه کرد. ما در مهم‌ترین جایی که نماد برگزاری یک مسابقه مهم ورزشی است چیزی به عنوان اخلاق ورزشی را نمی‌بینیم. یک سری مسائل ورزشی که رعایت آن اجبار است. در ورزش نمی‌توان دوپینگ کرد و متخلف با محرومیت‌های و جرائم مختلفی مواجه می‌شود. 

تماشاگر نباید هوشیاری خود را از دست بدهد

وی ادامه داد: اولین اصل اخلاق ورزشی جامعه هواداری این است تماشاگرانی که به ورزشگاه‌ها، سالن‌ها یا استادیوم‌ها می‌آیند نباید  حالت غیر طبیعی داشته باشند.هیچ ورزشکار یا تماشاگری نباید هوشیاری خود را از دست بدهد، اما برخی مواقع چنین اتفاقی را شاهد هستیم. سال‌ها روانشناس تیم والیبال پیکان بودم و چنین موضوعاتی را دیدم. 

توهین به آذری زبان ها کار بدی است

روانشناس ورزشی افزود: متاسفانه چیزی به اسم فرهنگ ورزشی نداریم. یعنی وقتی با بچه به استادیوم می‌روید اولین چیزی که یاد می‌گیرد توهین های رکیکی است که می‌دهند در حالی که تماشاگران حق فحاشی ندارند. در خیلی از کشورها، فحاشی جرم تلقی می‌شود، اما در ایران اگر جرم هم باشد اجرای قانون کامل نیست. پلیس فحش را جرم نمی‌داند و آسیب جسمانی را جرم می‌داند. یکی از دیگر موارد اخلاقی عدم توهین به سیاه پوست‌ها، مسائل نژادی، قومیت‌ها و مسائلی از این قبیل است. اینکه شاهد توهین به آذری زبان ها هستیم بسیار کار بدی است. حق توهین به هیچ قوم و نژادی در دنیا وجود ندارد. چنین کاری امنیت ملی را زیر سوال می‌برد.

هواداران ما نیاز به آموزش کنترل خشم دارند

وی خاطرنشان کرد: ایران یکی از ۵ کشوری است که بالاترین میزان پرخاشگری را دارد. در انگلستان هم هواداران پرخاشگر داریم ولی با ایران فرق دارد. هواداران خانم در ایران ظاهرا پرخاشگری نمی‌کنند ولی برای این کار هم برنامه دارند. پرتاب سنگ به منزله قرون وسطی است. نکته اصلی این است که هر کسی سرجای خود بنشیند همه چیز درست می‌شود. روانشناسان ورزشی با چهار گروه کار می‌کنند که گروه اول تماشاگران هستند و باید به آنها مشاوره و آموزش کنترل خشم را بدهند. اصلاً چنین موضوعی را شاهد نیستیم. مشاور روانشناسی سایپا بودم و یک بازی جلوتر به میان تماشاگران ملوان رفتم تا از آنها شناخت پیدا کنم و بتوانم تماشاگران سایپا را مدیریت کنم. ما در ایران چیزی به اسم ساماندهی فرهنگی نداریم. 

روانشاس ها باید کنار تیم های ورزشی باشند

دکتر کامکاری افزود: نکته دوم این است که روانشناسان با بازیکنان ارتباط برقرار کنند. نکته سوم ارتباط روانشناسان با کادرفنی تیم‌ها است. محمدرضا زنوزی که مالک باشگاه تراکتور است هیچ‌گاه روانشناس ورزشی برای تیمش و هوادارانش جذب نکرد. در پرسپولیس هم سال‌ها قبل شاهد بودم که الفاظ زشت از سوی سرمربی تیم نثار بازیکنان می‌شد. شاید این موضوع امروز نباشد ولی مسائل اخلاقی باید رعایت شود و روانشناسان در کنار تیم‌ها باشند تا پرخاشگری را کنترل کنند.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا