اخبار سیاسیخبرگزاری تسنیم

همکاری هسته‌ای ما باروسیه نقش مهمی برایش درمذاکرات رقم میزند

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست با خبرنگاران طی سخنانی ضمن تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس به مسیحیان و هم‌چنین تبریک فرارسیدن سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بیان کرد: از همه پاسداران که برای دفاع از مرز و بوم ما تلاش کرده‌اند، قدردانی می‌کنیم.

 

وی اظهار داشت: سومین اجلاس اقتصادی آفریقا به میزبانی ایران برگزار خواهد شد و ۵۵ کشور آفریقایی حضور خواهند داشت و امیدواریم با این قاره تعاملات بهتری داشته باشیم.

سخنگوی دولت افزود: هم‌چنین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با نام ایران اکسپو ۲۰۲۵ را خواهیم داشت که در تهران و اصفهان برپا می‌شود و ۱۵۰ نفر از مقامات و ۳۰۰۰ نفر از تاجران از ۱۱۰ کشور به ایران سفر خواهند کرد تا گفت‌وگوها برای ارتقای تعامل‌های دولت‌ها، کسب‌وکارها و بخش خصوصی دنبال خواهد شد.

مهاجرانی عنوان کرد: هفته اول-دوم اردیبهشت آقای پزشکیان به آذربایجان سفر خواهند داشت و فرصتی برای ارتقای دو کشور خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات ایران و آمریکا و اینکه آیا صحبتی درباره ذخایر اورانیوم ما صورت گرفته یا نه؟ خاطرنشان کرد: برخی موضوعات از خط قرمز است و برخی قابل گفت‌وگو خواهد بود. برخی موضوعات مطرح شده در رسانه‌ها از خطوط قرمز است. اما نقش روسیه برای ما مهم است و همکاری هسته‌ای داریم و نقش مهمی برای روسیه در این گفت‌وگوها رقم خواهد زد. امیدواریم مسیر گفت‌وگوها به خوبی جلو برود. عزیزان ما بر گمانه‌زنی‌ها اتکا نکنند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا با آغاز مذاکرات نرخ ارز کاهش یافته است؟ اظهار داشت: وقتی قیمت ارز بالا می‌رفت پاسخ دادم که قسمت زیادی از افزایش قیمت ناشی از بار روانی است و واقعی نبوده و این کاهش هم نشان بر آن مدعاست که افزایش قیمت‌ها روانی بوده و ناشی از بار روانی بر مذاکرات بوده است. مذاکرات بر مبنای منافع ملت دنبال شده و برای رفع اثربخش تحریم بر سفره مردم دقت داریم.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه دولت چه نگاهی برای بیان رئوس مذاکرات و نگاه به روایت اول، بیان کرد: تلاش می‌کنیم روایت اول را داشته باشیم و در دو دور نیز شاهد این بودیم که رسانه‌های داخلی مرجع خبر بوده‌اند. هر چقدر فضای رسانه شفاف بوده و اطلاع به جا داده شود، جریان مدیریت می‌شود. موضوع گفت‌وگوها نیز تحریم‌هاست و علاقه داریم بر رفع تحریم به نحوی که بر زندگی مردم موثر باشد قدم برداریم. سعی می‌کنیم مقابل رفع موثر تحریم، اعتمادسازی بیشتر درباره برنامه هسته‌ای هستیم. البته نیاز به تضمین‌هایی هستیم که منتج به نتیجه شود.

مهاجرانی در پاسخ به سوال تسنیم درباره برنامه دولت برای بزرگداشت سالگرد عروج شهدای خدمت گفت: با توجه به درجه دولتی این عزیزان لازم بود دولت نیز پای‌کار بزرگداشت بیاید و به همین دلیل نیز رئیس بنیاد شهید برای پیش‌برد این کار انتخاب شدند. لازم است موضوع در کل کشور مورد توجه باشد و استانداران نیز به‌عنوان روسای ستاد برگزاری منصوب شده و فعال شدند و در جلسه روز گذشته رییس‌جمهور با استانداران نیز این مسأله مورد تأکید و دقت قرار گرفت.

وی ادامه داد: ۶ کمیته تخصصی برای برگزاری باشکوه مراسمات تشکیل شده و کار دنبال می‌شود. کار ستاد در حال انجام است و همزمانی این موضوع با نمایشگاه کتاب فرصتی ایجاد کردن تا یاد این شهدا بهتر گرامی دانسته شود.

سخنگوی دولت اعلام کرد: هم‌چنین هفته‌ای که سالگرد شهادت شهدای خدمت در آن واقع شده  به‌عنوان هفته بزرگداشت شهدای خدمت نامگذاری شده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به اینکه گفته شده رهبر معظم انقلاب بر سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران موافقت داشته‌اند، تاثیر و یا عدم تایید لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی چه تاثیری در روند امور خواهد داشت؟ گفت: امیدواریم با اهتمام نهادهای قانونگذار، شاهد ثبات بیشتر باشیم و البته ما هیچ وقت مانع ورود سرمایه‌گذار سایر کشورها نبوده‌ایم البته خود آمریکا با قوانین پیچیده نگذاشته سرمایه‌گذارانش در ایران حضور یابند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص ارزیابی دولت از دو مرحله مذاکرات و اینکه آیا امکان رسیدن به توافق در چند جلسه وجود دارد؟ عنوان کرد: ما فرآیند فرسایشی استقبال نمی‌کنیم و تاکنون خوب جلو رفته و دنبال توافق خوبی هستیم که منافع مردم را حفظ کند؛ معتقدیم رسیدن به توافق خوب با حفظ منافع ملی در زمان کوتاه مقدور است.

وی درباره برنامه دولت برای انتخاب وزیر جدید اقتصاد بیان کرد: دولت سه ماه فرصت دارد تا گزینه را انتخاب کند. گزینه‌ها زیاد هستند و سعی می‌کنیم بهترین فرد انتخاب شود. تأکید می‌کنم کارهای وزارت اقتصاد دنبال می‌شود و در زمان مقتضی گزینه نهایی معرفی خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره نظر دولت پیرامون لایحه دوفوریتی در اختیار قرار دادن تعیین ساعت رسمی کشور گفت: معادل یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی صرفه‌جویی در برق را با این تغییر ساعت خواهیم داشت و این لایحه برای مدیریت انرژی است و اگر لایحه تصویب شود، ساعت‌ها جابجا خواهد شد و ابتدای مهرماه به زمان قبلی برمیگردد.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره سرانجام ادامه کالابرگ الکترونیکی گفت: اقداماتی که فشار اقتصادی را بر مردم کاهش می‌دهد، همیشه تجربه شده و اراده نظام این است که کالابرگ ادامه داشته باشد و امیدواریم محقق شود.

وی درباره نگاه دولت برای ارتباط امور کشور با مذاکرات عنوان کرد: دولت کار عادی خود را در پیشبرد امور و اجرای برنامه هفتم دنبال می‌کند و هیچ کاری را به مذاکرات گره نزده‌ایم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درخصوص نگاه دولت برای تقویت ارتباط با کشورهای منطقه، بیان کرد: راهبرد دولت در ادامه تلاش‌هایی که دولت سیزدهم انجام داده، گسترش روابط با کشورهای همسایه و تعمیق روابط با کشورهایی است که ما نزدیکی‌های فرهنگی زیادی با آن‌ها داریم. در این میان، کشور عربستان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند و ما نگاه راهبردی به عربستان داریم. آزادی زندانی ایرانی در عربستان نیز نشان‌دهنده حسن نیت عربستان در این ایام است که تا حدود زیادی خود را نمایان کرده و ما بر منافع مشترکی که با عربستان داریم تأکید می‌کنیم. معتقدیم به‌عنوان دو کشور بزرگ مسلمان در منطقه و در دنیا، می‌توانیم تأثیرات مثبتی داشته باشیم.

مهاجرانی ادامه داد: اولویت سیاست خارجی دولت چهاردهم، توسعه و تعمیق روابط سیاسی و دیپلماتیک با کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان است که به تقویت مشترکات ما کمک خواهد کرد.

وی درخصوص سفر وزیر دفاع عربستان به تهران نیز اظهار داشت: از جهات مختلف، این سفر اهمیت ویژه‌ای دارد. آقای خالد بن سلمان فرستاده ویژه پادشاه عربستان، حامل پیغام پادشاه عربستان به ایران بود و لذا این سفر از یک سفر معمولی فراتر بود. گفت‌وگوهای مهمی صورت گرفت و نشان‌دهنده عزم جدی و اراده‌ای است که در حکومت عربستان برای تقویت و تعمیق همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و نشان می‌دهد که ما مسیر خود در راستای تثبیت اراده محکم جمهوری اسلامی ایران را به درستی طی کرده و توانسته‌ایم در معادلات منطقه‌ای نقش مهمی ایفا کنیم.

سخنگوی دولت اضافه کرد: دولت چهاردهم با بهره‌گیری از این ظرفیت، به شدت به دنبال تقویت دیپلماسی منطقه‌ای و تعریف همکاری‌های جدی‌تری با کشورهایی است که به‌ویژه مشترکات زیادی با ما دارند دارند، مانند کشور عربستان که فصل مشترک اسلام و پیشینه مذهبی پیوند مهمی را برای ما ایجاد کرده است.

مهاجرانی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های برنامه دولت برای مقابله با ریزگردهای خارجی، گفت: دولت از اینکه شهروندان ما در برخی از استان‌ها دچار مشکل آلودگی هوا به‌واسطه ریزگردها می‌شوند، بسیار متأسف است، بررسی‌های ما نشان می‌دهد که کانون این ریزگردها خارج از کشور، به ویژه کشور عربستان است؛ در همین راستا دبیرخانه ملی مبارزه با گرد و غبار در سازمان حفاظت از محیط زیست فعال شده است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که می‌تواند به کنترل ریزگردها با منشأ خارجی کمک کند، تقویت دیپلماسی محیط زیست است که با همکاری وزارت خارجه در حال پیگیری است. در جلسه‌ای که خانم انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست حضور داشتند، بر موضوع مهار کانون‌های گرد و غبار تأکید شد و پروژه‌هایی نیز با سازمان برنامه توسعه ملل متحد و UNDP در حال طراحی و تعریف یک پروژه مشترک برای ایجاد سامانه‌های پایش و هشدار سریع مخاطرات طبیعی هستیم. اجماع کشورهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، برای مهار ریزگردها، موضوع کار آبخیزداری و آبخوان‌ها در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا