اخبار اجتماعیخبرگزاری تسنیم

هشدار وزارت بهداشت برای رعایت نکات بهداشتی در سفرهای نوروزی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن فرهادی با اشاره به اهمیت بهداشت دست‌ها گفت: پیش از آماده‌سازی و مصرف غذا و همچنین پس از استفاده از سرویس بهداشتی، حتماً دستان خود را با آب و صابون بشویید.

وی همچنین افزود: در سفر، همیشه یک ضدعفونی‌کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل به‌همراه داشته باشید تا در صورت عدم دسترسی به آب سالم از آن استفاده کنید.

تأکید بر مصرف آب سالم

رئیس مرکز سلامت محیط و کار با اشاره به اهمیت آب آشامیدنی سالم گفت: فقط از آب‌های بسته‌بندی‌شده، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا، شست‌وشوی دست و مسواک زدن استفاده کنید.

وی هشدار داد: در صورت عدم دسترسی به آب سالم، حتماً آب را حداقل به‌مدت یک دقیقه بجوشانید، به هیچ عنوان از یخ‌های فاقد بسته‌بندی و نشانه‌های بهداشتی، یا یخ‌هایی که در شرایط نامناسب نگهداری و توزیع می‌شوند، استفاده نکنید.

نکات ایمنی در مصرف مواد غذایی

فرهادی با اشاره به نگهداری صحیح غذاها گفت: غذاهای گرم باید در دمای بالاتر از ۶۰ درجه و غذاهای سرد در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند.

وی همچنین هشدار داد: مواد غذایی باید در بسته‌بندی مناسب و دور از دسترس حشرات و گردوغبار نگهداری شوند و غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند.

فرهادی تأکید کرد: اگر قصد مصرف مجدد غذاهای پخته‌شده را دارید، حتماً آن‌ها را تا دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد حرارت دهید.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: از مصرف میوه و سبزیجات خامی که به‌درستی شسته و ضدعفونی نشده‌اند، خودداری کنید و غذاهای پخته‌ای که بیش از دو ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط مانده‌اند، نباید مصرف شوند. در سفر، فقط از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.

نکات مهم درباره مصرف لبنیات و کنسروها

وی همچنین درباره غذاهای کنسروی هشدار داد: قبل از مصرف کنسروها، از داشتن مجوز و تاریخ مصرف آن‌ها مطمئن شوید. از مصرف کنسروهایی که نشتی، زنگ‌زدگی یا بادکردگی دارند، خودداری کنید و حتماً آن‌ها را به‌مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد: در محل اسکان موقت، از وسایل گرمایشی غیراستاندارد مانند پیک‌نیک، اجاق گاز و زغال در فضای بسته چادر یا خودرو استفاده نکنید و فقط از وسایل گرمایشی ایمن و دارای استاندارد بهره ببرید.

وی همچنین افزود: قبل از برپایی چادر یا کمپ، محل استقرار خود را بررسی کنید و از مناطقی که ممکن است محل لانه جوندگان و حشرات باشند، اجتناب کنید. استفاده از پشه‌بند، اسپری یا پمادهای دافع حشرات و پوشیدن لباس‌های آستین‌بلند در مناطق پرخطر ضروری است.

فرهادی در پایان تأکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، یا در صورت بروز بیماری‌های گوارشی پس از مصرف غذا در این اماکن، شهروندان می‌توانند از طریق تماس با شماره ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.

انتهای پیام/+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا