نقص چراغ خودرو؛ تخلفی که پلیس هم مرتکب آن میشود!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چراغهای خودرو، یکی از مهمترین اجزای ایمنی در تردد شبانه و شرایط کمدید هستند. پلیس راهور بهدرستی، نقص در چراغها را به عنوان یک تخلف مؤثر در ایمنی رانندگی تلقی کرده و در صورت مشاهده، راننده متخلف را ۳۰۰ هزار تومان جریمه میکند. این موضوع در شرایطی که نقص چراغ در شب رخ دهد و امکان رفع فوری آن وجود نداشته باشد، میتواند حتی به توقیف خودرو و درج نمره منفی برای راننده نیز منتهی شود؛ رویکردی که در راستای کاهش تصادفات و ارتقای نظم ترافیکی قابل درک است.
با این حال، برخی شهروندان در تماس با رسانهها و یا در فضای مجازی، از مشاهده خودروهایی گلایه کردهاند که علیرغم تعلق داشتن به پلیس، دچار نقص در چراغهای جلو یا عقب بودهاند. البته تعداد این موارد زیاد نیست و ممکن است ناشی از نقص فنی ناگهانی باشد، اما به هر حال این اتفاق، برای برخی از مردم سؤالبرانگیز شده است. پرسش سادهای که مطرح میشود این است: آیا کنترلهای داخلی برای خودروهای پلیس نیز به همان دقت انجام میشود که برای سایر رانندگان اعمال میشود؟
بیتردید پلیس راهور همواره بر رعایت قانون از سوی مأموران خود تأکید داشته و حساسیت ویژهای نسبت به حفظ اعتماد عمومی دارد. با این حال، بیان این دغدغههای مردمی و طرح آن در چارچوبی محترمانه، میتواند زمینهای برای گفتوگویی سازنده باشد؛ هم برای تقویت نظارت درونسازمانی و هم برای پاسخگویی به افکار عمومی.
پاسخ پلیس راهور به گلایههای مردمی: با تخلفات داخلی هم برخورد میشود
در پی طرح این موضوع با سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، ایشان در پاسخ به این گلایه مردمی توضیح داد که مقایسه میان خودروی شخصی و خودروی پلیس از اساس نادرست است و چنین قیاسی را «قیاس معالفارق» دانست.
وی در اینباره گفت: خودروی پلیس هم میتواند مثل هر خودروی دیگری دچار نقص فنی یا مشکل در چراغها شود، اما نکته مهم این است که هیچ تیم گشتی حق ندارد صبح هنگام خروج از مقر با نقص فنی حرکت کند. اگر در طول گشت دچار اشکال شود، راننده موظف است در اولین فرصت آن را اصلاح کند.
سردار حسینی با تأکید بر اینکه پلیس از خود شروع میکند، گفت: اگر یک مأمور موتور سوار پلیس کلاه ایمنی نداشته باشد، با او برخورد میشود. اگر راننده خودروی پلیس به نقص فنی بیتوجه باشد، با او هم برخورد انضباطی خواهد شد.
او در ادامه یادآور شد: این موضوع نباید بهانهای برای تخلف مردم باشد. اگر یک چراغ خطر خودروی پلیس خراب باشد، مردم نمیتوانند بگویند چون پلیس نقص دارد، ما هم مجاز به تردد با نقص فنی هستیم. پلیس قانون را اجرا میکند و با همه متخلفان، حتی از درون سازمان، برخورد میشود.
احترام به قانون، از همه انتظار میرود
اگرچه مردم انتظار دارند که خود پلیس نیز در رعایت مقررات الگو باشد، اما همانطور که سردار حسینی توضیح داد، سازوکارهای نظارتی برای تیمهای پلیسی نیز وجود دارد و با تخلفات احتمالی برخورد میشود. با اینحال، نباید نقص فنی در یکی از خودروهای پلیس، هرچند نادر، بهانهای برای نادیده گرفتن اصول ایمنی از سوی رانندگان باشد.
پایبندی به قانون، شرط اولیه حفظ ایمنی در شهر است؛ چه از سوی پلیس و چه از سوی مردم. طرح این دغدغهها و پاسخگویی شفاف به آنها، گامی مهم در مسیر اعتماد متقابل و مسئولیتپذیری مشترک در ترافیک شهری است.
انتهای پیام/